Kadajo 9 968 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 20 minut temu, MaxaM napisał(a): Praktycznie w każdej grze jest skopany. Tylko w jednej grze mniej, w drugiej bardziej Fantastycznie 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 8 minut temu, aureumchaos napisał(a): PS, nie ma co panikowac, pewnie Reno zaraz poporawi. Do DS2 co chwile nowa wersja wychodzi wiec modder dziala ostro na roznych grach. Spokojnie, nie panikuje. Nigdy nie używałem Reno i chciałem to sprawdzić. Może potem ponownie sprawdzę, póki co jest jak jest, na prawdę nie narzekam na jakość. No nie licząc tego skopanego RR i problemu z tym związanych 1
aureumchaos 717 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) @KadajoDlatego mamy RenoDX Edytowane 30 Marca przez aureumchaos
DżonyBi 2 228 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) 19 minut temu, aureumchaos napisał(a): Mam oleda i aktualnie dla CD REnoDX nie jest dobre, to nie wina Twojego monitra też masz mgłe? Szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Wy macie problem z tym HDRem. Ja gram na LG C3 42" i HDR moim zdaniem jest w porządku. Nie trzeba żadnych modów, a już pomijając HDR to sama gra bardzo często wygląda zjawiskowo w 4K+RR. Mam też 27" 1440p i nawet w DLAA wygląda gorzej niż 4K+DLSS Q na 42 calach. Edytowane 30 Marca przez DżonyBi
Kadajo 9 968 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 2 minuty temu, aureumchaos napisał(a): @KadajoDlatego mamy RenoDX No w sumie teraz rozumiem. Chwile się bawiłem u siebie HDR ale wróciłem do SDR. Na oledzie SDR wygląda dla mnie tak dobrze ze szkoda mi zabawy z HDR no i oczy nie wbijają mi się w czaszkę 2
ODIN85 4 926 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 7 minut temu, DżonyBi napisał(a): też masz mgłe? Szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Wy macie problem z tym HDRem. Ja gram na LG C3 42" i HDR moim zdaniem jest w porządku. Nie trzeba żadnych modów, a już pomijając HDR to sama gra bardzo często wygląda zjawiskowo w 4K+RR. Mam też 27" 1440p i nawet w DLAA wygląda gorzej niż 4K+DLSS Q na 42 calach. U mnie też miodzio 1
MaxaM 1 979 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 13 minut temu, Kadajo napisał(a): Na oledzie SDR wygląda dla mnie tak dobrze ze szkoda mi zabawy z HDR Wciąż jest spora różnica na plus przy poprawnym HDR 15 minut temu, Kadajo napisał(a): HDR no i oczy nie wbijają mi się w czaszkę Czemu poprawnie ustawiona jasność w HDR miałaby razić? Drobne elementy, które mają wyskakiwać z ekranu są z reguły na tyle małe, że nie rażą, a mimo to robią efekt wow. 2
samsung70 374 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca ale cyrk macie, u mnie na OLED monitorze z HDR, bez żadnego kombinowania grą wygląda obłędnie dobrze ale ja mało gram i nie mam jakichś fetyszy z Reno włączam, odpalam, konfig pode mnie i jadę, nie badam, nie oglądam poradników tylko cieszę się grą elo 2
Phoenix. 7 022 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Bo hdr juz jest naprwiony wiec reno nie potrzeba
ODIN85 4 926 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca No zajebiście. Fabuła zablokowana bo nie rozwijałem magii. 1 2
MaxaM 1 979 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) 5 minut temu, Phoenix. napisał(a): Bo hdr juz jest naprwiony wiec reno nie potrzeba Twórca reno napisał, że z najnowszym updatem HDR się nie zmienił, wciąż jest popsuty. Nie wiem na ile jest popsuty HDR w CR ale pewnie nie na tyle, żeby wyglądał źle i temu macie takie odczucia. Wszystko zależy od gry. Ostatnio grałem RE9 i RE8. W 9 HDR był dość dobry, ale mimo wszystko miał problemy z czerniami. Z kolei w 8 to był jakiś dramat. Nie dało się grać z HDR. A z reno miód malina efekt wow Edytowane 30 Marca przez MaxaM
Phoenix. 7 022 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 2 minuty temu, MaxaM napisał(a): Twórca reno napisał, że z najnowszym updatem HDR się nie zmienił, wciąż jest popsuty. Mnie nie interesuje co ktos pisze, mam wlasne oczy A hdr nie byl zepsuty w kazdym trybie. 1
JeanPepin 489 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): No zajebiście. Fabuła zablokowana bo nie rozwijałem magii. Biorąc pod uwagę twoj speed runowy styl to cokolwiek rozwijałes ?
MaxaM 1 979 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Mnie nie interesuje co ktos pisze, mam wlasne oczy A hdr nie byl zepsuty w kazdym trybie. To posłuchaj analizy CR od twórcy Reno To, że Ci wygląda dobrze, to nie znaczy, że nie może wyglądać jeszcze lepiej 1
Phoenix. 7 022 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Wygladac lepiej nie bedzie bo nic z tym nie zrobia, a jego tokiem rozumowania to w kazdej grze mozna sie do czegos przyczepic No ale rozumiem ze ty wolisz cieszyc sie do cyferek zamiast do pieknego obrazu ktory juz jest.
Reddzik 3 899 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) Jestem na etapie aktywowania pieców, póki co 2 zrobione, fajne zagadki, póki co łatwe i przyjemne. Lubię łamigłówki, w końcu żem szachista, to nie raz się ślęczy nad szachownicą i duma co i jak. Dałem RR off, gra od razu ładniejsza... zero szumu, z DLSS Q mam 140fps+ z FG z max detale z oświetleniem na max, przy DLAA jest to ok 100-115. Jednak z DLSS Q jest płynniej. Edytowane 30 Marca przez Reddzik 1
ODIN85 4 926 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 6 minut temu, JeanPepin napisał(a): Biorąc pod uwagę twoj speed runowy styl to cokolwiek rozwijałes ? Życie i siłę jak zawsze
Kadajo 9 968 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 40 minut temu, MaxaM napisał(a): Wciąż jest spora różnica na plus przy poprawnym HDR Zgadza się. 40 minut temu, MaxaM napisał(a): Czemu poprawnie ustawiona jasność w HDR miałaby razić? Drobne elementy, które mają wyskakiwać z ekranu są z reguły na tyle małe, że nie rażą, a mimo to robią efekt wow. No niestety, podwyższony kontrast i ogólnie jasność elementów powoduje bardzo szybkie zmęczenie wzorku nie tylko u mnie. Tak HDR fajnie wygląda nie ma co do tego wątpliwości ale i równie szybko meczy wzrok. Nawet z 3D nie miałem takich problemów jakie mam z HDR10 czy DV. Oczywiście można sobie obraz ściemnić ale po co wtedy mi HDR... 1
MaxaM 1 979 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): No ale rozumiem ze ty wolisz cieszyc sie do cyferek zamiast do pieknego obrazu ktory juz jest. Już Ci napisałem na przykładzie RE8 i 9. W 9 jest ok, ale z Reno jest zauważalnie lepiej. W 8 nie da się grać tak obraz jest spaprany z HDR. To nie są 'jakieś' cyferki, tylko widać Masz OLEDa i serio Ci nie przeszkadza, że czarny w HDR jest z reguły szary jak na słabej jakości IPS? Co do CD nie wypowiadam się, bo jeszcze nie grałem, więc nie wiem na ile Reno zmienia. Edytowane 30 Marca przez MaxaM
Ryszawy 757 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Z czym wy macie problemy? Jaka mgła? Przecież RenoDX działa w CD jak złoto. Na Oledzie z HDR saturacja w grze to masakra, noce zbyt jasne, a RenoDX pozwala to wszystko poprawić.
Phoenix. 7 022 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 5 minut temu, MaxaM napisał(a): To nie są 'jakieś' cyferki, tylko widać Nie interesuja mnie inne gry, jestesmy w temacie crimnsona i ludzie pisza ze hdr jest cacy i to wystarczy
MaxaM 1 979 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): ludzie pisza ze hdr jest cacy i to wystarczy Równie dobrze można powiedzieć, że RE9 HDR jest cacy, bo jest lepszy od SDR. Ludzie też pewnie piszą, że CR na niskich też cacy wygląda. Czyli co, wysokie ustawienia nic nie dają? To że coś wygląda dobrze, to nie znaczy, że może wyglądać lepiej Po co Ci OLED jak gry na dobrym LCD też wyglądają dobrze? Edytowane 30 Marca przez MaxaM
Phoenix. 7 022 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Tak jak napisalem wyzej nie mieszaj do tego innych gier, reszty bzdur nie skomentuje bo juz lejejsz wode byle cos napisac
Reddzik 3 899 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Ja tylko chciałem zobaczyć to całe RenoDX, bo niektórzy zachwalają, to taka alternatywa dla autoHDR i RTX HDR i natywnego. Tylko zauważyłem, że powoduje blur, widać tekstury są przysłonięte i nie jest tak ostro jak bez RenoDX, nigdy z tego nie korzystałem, potem odpalę jakąś inną gierkę co mam na dysku z Reno do niej i zobaczę czy jest to samo czy to tylko ta wersja coś "powoduje". Ogólnie podstawowy HDR w CD mi pasuje i jestem zadowolony jak to wygląda, jest lepiej niż bez HDR. Tylko chciałem przetestować, i zrobiło się z tego Wielkie Halo. Przepraszam za spam!
DITMD 1 343 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Przecież jeśli HDR nie jest cacy, to widać to z kilometra, szczególnie na OLEDzie. 1
Rekomendowane odpowiedzi