Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 minut temu, aureumchaos napisał(a):

PS, nie ma co panikowac, pewnie Reno zaraz poporawi. Do DS2 co chwile nowa wersja wychodzi wiec modder dziala ostro na roznych grach. 

Spokojnie, nie panikuje. Nigdy nie używałem Reno i chciałem to sprawdzić. Może potem ponownie sprawdzę, póki co jest jak jest, na prawdę nie narzekam na jakość. No nie licząc tego skopanego RR i problemu z tym związanych:E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Mam oleda i aktualnie dla CD REnoDX nie jest dobre, to nie wina Twojego monitra

też masz mgłe?

Szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Wy macie problem z tym HDRem. Ja gram na LG C3 42" i HDR moim zdaniem jest w porządku. Nie trzeba żadnych modów, a już pomijając HDR to sama gra bardzo często wygląda zjawiskowo w 4K+RR. Mam też 27" 1440p i nawet w DLAA wygląda gorzej niż 4K+DLSS Q na 42 calach.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
2 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

@KadajoDlatego mamy RenoDX 8:E

No w sumie teraz rozumiem. Chwile się bawiłem u siebie HDR ale wróciłem do SDR.

Na oledzie SDR wygląda dla mnie tak dobrze ze szkoda mi zabawy z HDR no i oczy nie wbijają mi się w czaszkę LOL

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

też masz mgłe?

Szczerze mówiąc to nie wiem gdzie Wy macie problem z tym HDRem. Ja gram na LG C3 42" i HDR moim zdaniem jest w porządku. Nie trzeba żadnych modów, a już pomijając HDR to sama gra bardzo często wygląda zjawiskowo w 4K+RR. Mam też 27" 1440p i nawet w DLAA wygląda gorzej niż 4K+DLSS Q na 42 calach.

U mnie też miodzio:lovin:

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Na oledzie SDR wygląda dla mnie tak dobrze ze szkoda mi zabawy z HDR

Wciąż jest spora różnica na plus przy poprawnym HDR :)

15 minut temu, Kadajo napisał(a):

HDR no i oczy nie wbijają mi się w czaszkę 

Czemu poprawnie ustawiona jasność w HDR miałaby razić? Drobne elementy, które mają wyskakiwać z ekranu są z reguły na tyle małe, że nie rażą, a mimo to robią efekt wow.

• Upvote 2
Opublikowano

ale cyrk macie, u mnie na OLED monitorze z HDR, bez żadnego kombinowania grą wygląda obłędnie dobrze :)  ale ja mało gram i nie mam jakichś fetyszy z Reno :D 

włączam, odpalam, konfig pode mnie i jadę, nie badam, nie oglądam poradników :D tylko cieszę się grą 

elo 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bo hdr juz jest naprwiony wiec reno nie potrzeba ;) 

Twórca reno napisał, że z najnowszym updatem HDR się nie zmienił, wciąż jest popsuty.

Nie wiem na ile jest popsuty HDR w CR ale pewnie nie na tyle, żeby wyglądał źle i temu macie takie odczucia.

Wszystko zależy od gry.

Ostatnio grałem RE9 i RE8. W 9 HDR był dość dobry, ale mimo wszystko miał problemy z czerniami. 

Z kolei w 8 to był jakiś dramat. Nie dało się grać z HDR. A z reno miód malina efekt wow :) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
2 minuty temu, MaxaM napisał(a):

Twórca reno napisał, że z najnowszym updatem HDR się nie zmienił, wciąż jest popsuty.

Mnie nie interesuje co ktos pisze, mam wlasne oczy ;) A hdr nie byl zepsuty w kazdym trybie. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Mnie nie interesuje co ktos pisze, mam wlasne oczy ;) A hdr nie byl zepsuty w kazdym trybie. 

To posłuchaj analizy CR od twórcy Reno ;)

To, że Ci wygląda dobrze, to nie znaczy, że nie może wyglądać jeszcze lepiej ;) 

• Like 1
Opublikowano

Wygladac lepiej nie bedzie bo nic z tym nie zrobia, a jego tokiem rozumowania to w kazdej grze mozna sie do czegos przyczepic ;) 

No ale rozumiem ze ty wolisz cieszyc sie do cyferek zamiast do pieknego obrazu ktory juz jest.

Opublikowano (edytowane)

Jestem na etapie aktywowania pieców, póki co 2 zrobione, fajne zagadki, póki co łatwe i przyjemne. Lubię łamigłówki, w końcu żem szachista, to nie raz się ślęczy nad szachownicą i duma co i jak. 

Dałem RR off, gra od razu ładniejsza... zero szumu, z DLSS Q mam 140fps+ z FG z max detale z oświetleniem na max, przy DLAA jest to ok 100-115. Jednak z DLSS Q jest płynniej. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, MaxaM napisał(a):

Wciąż jest spora różnica na plus przy poprawnym HDR :)

Zgadza się.

40 minut temu, MaxaM napisał(a):

Czemu poprawnie ustawiona jasność w HDR miałaby razić? Drobne elementy, które mają wyskakiwać z ekranu są z reguły na tyle małe, że nie rażą, a mimo to robią efekt wow.

No niestety, podwyższony kontrast i ogólnie jasność elementów powoduje bardzo szybkie zmęczenie wzorku nie tylko u mnie.

Tak HDR fajnie wygląda nie ma co do tego wątpliwości ale i równie szybko meczy wzrok.

Nawet z 3D nie miałem takich problemów jakie mam z HDR10 czy DV.

Oczywiście można sobie obraz ściemnić ale po co wtedy mi HDR...

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No ale rozumiem ze ty wolisz cieszyc sie do cyferek zamiast do pieknego obrazu ktory juz jest.

Już Ci napisałem na przykładzie RE8 i 9.

W 9 jest ok, ale z Reno jest zauważalnie lepiej.

W 8 nie da się grać tak obraz jest spaprany z HDR.

To nie są 'jakieś' cyferki, tylko widać ;)

Masz OLEDa i serio Ci nie przeszkadza, że czarny w HDR jest z reguły szary jak na słabej jakości IPS? :E

Co do CD nie wypowiadam się, bo jeszcze nie grałem, więc nie wiem na ile Reno zmienia.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

ludzie pisza ze hdr jest cacy i to wystarczy ;) 

Równie dobrze można powiedzieć, że RE9 HDR jest cacy, bo jest lepszy od SDR.

Ludzie też pewnie piszą, że CR na niskich też cacy wygląda. Czyli co, wysokie ustawienia nic nie dają? :E

To że coś wygląda dobrze, to nie znaczy, że może wyglądać lepiej :E

Po co Ci OLED jak gry na dobrym LCD też wyglądają dobrze? :D 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Ja tylko chciałem zobaczyć to całe RenoDX, bo niektórzy zachwalają, to taka alternatywa dla autoHDR i RTX HDR i natywnego. Tylko zauważyłem, że powoduje blur, widać tekstury są przysłonięte i nie jest tak ostro jak bez RenoDX, nigdy z tego nie korzystałem, potem odpalę jakąś inną gierkę co mam na dysku z Reno do niej i zobaczę czy jest to samo czy to tylko ta wersja coś "powoduje". Ogólnie podstawowy HDR w CD mi pasuje i jestem zadowolony jak to wygląda, jest lepiej niż bez HDR. Tylko chciałem przetestować, i zrobiło się z tego Wielkie Halo. Przepraszam za spam!:E