Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@aureumchaos

Jest mnóstwo filmów w necie, napisałem, że bez modów wygląda bardzo podobnie jak masz wszystko wymaksowane i dobrze skalibrowany HDR. Ja jestem mega zauroczony grafiką i klimatem gry, a Ty sobie graj w Skyrim'a.:hihot:

Do Skyrima skacze juz tylko czasami. Porzadna gra choć stara ale z modami nowych maechanik i animacji da sie grac. 

CD ma swoje chwile ale nawet po ostatnim paczu cos nie tak jest z RR. Ale juz nie ma tego bledu ze model na low gra wyglada lepiej niz model na max. Cienie dalej czasami nie wiem jak to napisac, tak drgaja. Ale deski poprawione bo ostanio cos migotaly i sie rozmywaly. Jeszcze z 15 paczy i bedzie git akurat skoncze ds2 i bedzie mozna ograc ten tytul :P

19 minut temu, DITMD napisał(a):

Skyrim? Dobry żart :lol2: W Crimsonie prawie do każdego budynku da się wejść. Nie mówiąc o tym jak to wygląda w ruchu. To inna liga, zmodowany Skyrim, to nadal Skyrim. Pięć domów na krzyż, to miasto w Skyrimie, i każdy ładuje się do osobnej komórki. Nędza i tyle. Pop in w Crimsonie,to pewnie przez konsole.

ale ja nie porownywalem gameplayu czy gdzie sie mozna dostac i tez zgadzam sie z czarnymi ekranami ale jaki to stary sinik jest... 

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

czemu nie bedzie? nie naprwia gry? Przeciez co chwile wydaja poprawki... 

Co ma moja karta do tego? Ze gra jest zorbiona tylko pod 5090? Pzreciez mam wszytsko wymaksowane w ustawieniach, Twoj astral cos od siebie dodaje? XD

Czy moze urazily Cie screenshoty z gry z przed 15 lat? 8:E

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
9 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Co ma moja karta do tego? Ze gra jest zorbiona tylko pod 5090? Pzreciez mam wszytsko wymaksowane w ustawieniach, Twoj astral cos od siebie dodaje? XD

Jak grasz w 1080p to może i chodzi.

• Haha 1
Opublikowano

@userKAMIL Co do pytania, obstawiam, że to nie skill z naszego drzewka, bo go nie ma ale może jest przedmiot dodawany do socketu w rękawiczki- bo używa walki wręcz, który coś podobnego powoduje, już spotkałem się z pewnymi bonusami innego typu, gdzie normalnie tego nie ma, trzeba znaleźć jakiś item legendarny i najwyżej z niego wyciągnąć i przenieść do naszego "ulubionego".  

Może poszukać w komentarzach?

Opublikowano (edytowane)

4K+DLSS Q to jest inna liga. Pisałbym tak nawet jak miałbym RTX 5050. Nie ma tu nic do tego 5090 w mojej stopce.

Mam dwa monitory oled obok siebie: 1440p i 4K, i wiem co widzę. 

Natomiast twój LG 77" ma gorsze zagęszczenie pixeli niż 32" 1080p, wiec to też gówno do grania.

23" 1080p → ~96 PPI

27" 1080p → ~82 PPI

32" 1080p → ~69 PPI

77" 4K → ~57 PPI

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Jestem na etapie Scholastone w grze, najlepsze, że miałem już odkryty teren i odkryty teleport, bo byłem w tej okolicy po bandytę, okazało się, że nie przejdę z nim bo nie wiedziałem jak rozwalać te "kolorowe ściany", dopiero gra na etapie fabuły mi podpowiedziała, więc mogłem ze spokojem go oddać w ręce straży. Wtedy błądziłem z nim na koniu, szukałem wyjścia i jedynie co mogłem zrobić to go zostawić i dopiero teraz gierka pozwoliła mi przejść przez zablokowane ściany.

Niby mamy swobodną eksplorację ale dochodzimy do momentu gdzie nie mamy umiejki do wykonania jakiejś akcji/czynności. 
Tak samo byłem w jakimś miejscu, już w dwóch miejscach, gdzie miałem arenę świadczącą że powinien być boss, okazało się że właśnie dostałem questa na jednego z tych bossów i dopiero teraz się pojawił do ubicia, zwiedzałem sobie północ- nie byłem tam w wyniku oglądania filmiku z YT, chciałem poszukać punktu szybkiej podróży, znalazłem przed jakimś zamkiem i do niego wlazłem, był pusty i cały w pajęczynach, a dopiero wraz z 4 rozdziałem dostałem zadanie w tym zamku. To pokazuje, że mamy swobodną eksplorację, sandbox ale pewne rzeczy są zablokowane- drugi raz.

Ten skill jest do nauczenia się przez obserwację - wystarczyło zostawić bandytę na koniu, przeskoczyć na drugą stronę i nauczyć się skilla i voila. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

4K+DLSS Q to jest inna liga. Pisałbym tak nawet jak miałbym RTX 5050. Nie ma tu nic do tego 5090 w mojej stopce.

n ojuz dobrze, dobrze. Bede gral w mydlo i mial brzydka grafe w CD... 8:E

okey-dokey-lucy-maclean.gif.6d6b368de650fb9e4edd9eb2fa8fcd07.gif

4 minuty temu, j4z napisał(a):

Wolę BlackSpace od stutter engine 

No to na pewno na plus, tak samo jak w siliniku decima.... ue5 nie uleczalny chyba od tego jest. Ciekawe jak w4 bedzie smigac na nim.

Opublikowano

Ale troche racji w tym jest.

Gram 3440x1440p wszystko max, RR on, i dlss Q.

No jest mydło no, w tle bo w tle ale mam wrażenie ze tylko postać jest ostra a reszta to srednio.

Próbuje różnych ustawien lecz dlaa u mnie nie smiga, ekran skacze u góry cos skopcone w gierce jest 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, burn napisał(a):

Ale troche racji w tym jest.

Gram 3440x1440p wszystko max, RR on, i dlss Q.

No jest mydło no,

Pewnie, że jest mydło. Ja chyba wyłącze stopkę, bo niektórym sie wydaje, że jak ktoś ma top kartę to się tylko wymądrza, a mydło to jest stwierdzenie faktów, a nie opinia.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Ja to od jakiegoś czasu zastanawiam się, czy jak ktoś nie ma 5090, czy ma prawo oceniać grafikę gry AAA na publicznym forum. :hmm:

A jeszcze zależy jaki ekran ma...

Edytowane przez j4z
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Niemozliwe* zeby cos skopcone bylo w mesjaszu gejmingu :hihot:

Dokładnie tak to wyglada.

Technicznie jest sporo rzeczy do poprawy.

Jednak sama gierka fajnie siada. Dobrze sie gierzy nie ma co

Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

To jest dobra myśl! 

Wpisz sobie w google crimson desert frost... i masz odp- chyba będzie to o co pytasz, bo koleś mówi o tym, że możemy zamrażać niektórych bossów/przeciwników i zmienić nasze obrażenia na inny żywioł- tu na zimno, nie oglądałem całego filmiku, tylko wprowadzenie-sam początek. nie chcę sobie psuć grania, może sam to odkryję, póki co jestem na początkowym etapie, bo tak można powiedzieć o 4 rozdziale. Opis jest gdzie iść, co jest potrzebne itd. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Jestem na etapie Scholastone w grze, najlepsze, że miałem już odkryty teren i odkryty teleport, bo byłem w tej okolicy po bandytę, okazało się, że nie przejdę z nim bo nie wiedziałem jak rozwalać te "kolorowe ściany", dopiero gra na etapie fabuły mi podpowiedziała, więc mogłem ze spokojem go oddać w ręce straży. Wtedy błądziłem z nim na koniu, szukałem wyjścia i jedynie co mogłem zrobić to go zostawić i dopiero teraz gierka pozwoliła mi przejść przez zablokowane ściany.

Niby mamy swobodną eksplorację ale dochodzimy do momentu gdzie nie mamy umiejki do wykonania jakiejś akcji/czynności. 
Tak samo byłem w jakimś miejscu, już w dwóch miejscach, gdzie miałem arenę świadczącą że powinien być boss, okazało się że właśnie dostałem questa na jednego z tych bossów i dopiero teraz się pojawił do ubicia, zwiedzałem sobie północ- nie byłem tam w wyniku oglądania filmiku z YT, chciałem poszukać punktu szybkiej podróży, znalazłem przed jakimś zamkiem i do niego wlazłem, był pusty i cały w pajęczynach, a dopiero wraz z 4 rozdziałem dostałem zadanie w tym zamku. To pokazuje, że mamy swobodną eksplorację, sandbox ale pewne rzeczy są zablokowane- drugi raz.

Ejj, a jak te sciany rozwalic? Bo ja poszedlem przez gory i mi fabula nie pokazala jak?

A jestem juz sporo dalej...