Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, TmK napisał(a):

Ja zdeponowałem 3 sztabki w banku i straciłem ponad 50% na agresywnych lokatach :E ogólnie w tym miejscu z filmu te sztabki bardzo rzadko mi się spawnują. Co któryś wczytany teleport jedna. Nazbierałem z 5 w godzinę i mi się znudziło, nie sensu tak robić na dłuższą metę bo sobie fun z gry można szybko odebrać.

3 sztabki w banku to 1500 srebra.

Strata 50% (czas na realizację to chyba 2 dni w grze)

W godzinę kradnąc zebrałeś 2500 srebra... 

Edytowane przez userKAMIL
  • Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Identycznie miałeś w BG3 i musiałeś na przedmiot na półce najechać aby go zabrać. Tam jakos nikt nie narzekał. 

Dwa zupełnie różne światy.

W Baldur’s Gate 3 masz czas, to gra turowa/taktyczna, gdzie najechanie na przedmiot jest całkowicie naturalnym elementem planowania ruchu.

Crimson Desert jest action erpegiem, gdzie wszystko dzieje się szybko, więc oczkuję, że postać będzie reagować intuicyjnie i równie szybko na otoczenie.  A tutaj mam wrażenie, że mc porusza się jak czołg. :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Z tym podnoszeniem przedmiotów to muszą coś zrobić, bo czasem ciężko zabrać coś z półki, a po rozwaleniu jakiegoś stosu skrzyń, beczek czy wozu, to można łatwo przegapić jakąś rzecz, jak monety. Powinna być opcja "podświetlenia".

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PaVLo napisał(a):

Z tym podnoszeniem przedmiotów to muszą coś zrobić, bo czasem ciężko zabrać coś z półki, a po rozwaleniu jakiegoś stosu skrzyń, beczek czy wozu, to można łatwo przegapić jakąś rzecz, jak monety. Powinna być opcja "podświetlenia".

trzymaj X ( XBOX PAD)  zamiasy klikać. trzymaj go i kręć się tam gdzie masz itemy, to pomaga. 

Edytowane przez samsung70
Opublikowano

Ten quest z kluczem... Idę do zameczku i nagle zatrzymuje mnie strażnik, bo wyglądam groźnie i nie mogę przejść. Zmieniłem więc ubranie na cokolwiek innego z ekwipunku i nagle już jest okej. Nieważne, że wciąż mam na sobie maskę złodzieja, hełm, tarczę, łuk, sztylety... :E  Zawsze mnie coś takiego bawi w grach. :E 

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Gram ⌨️ + 🐀 

Po prostu świecę latarnią i jakoś powoli wyłapuję fanty, ale nanprwno coś omijam :heu:

to trzymaj guzik ktorym zbierasz na M+K cały czas, a podczas tego chodz w okolicy gdzie drop, tak samo po zabiciu wrogów, wciśnij huzik i trzymaj i przejdz się tam gdzie są szare kropeczki na mapeie, nieco ułatwia to zbieranie lootu. 

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ten quest z kluczem... Idę do zameczku i nagle zatrzymuje mnie strażnik, bo wyglądam groźnie i nie mogę przejść. Zmieniłem więc ubranie na cokolwiek innego z ekwipunku i nagle już jest okej. Nieważne, że wciąż mam na sobie maskę złodzieja, hełm, tarczę, łuk, sztylety... :E  Zawsze mnie coś takiego bawi w grach. :E 

To jest tak infantylne, że przebija to tylko mechanika kradzieży i złych uczynków. Załóż maskę dzięki której magicznie będziesz mógł podnieść dany przedmiot w jakiejś pustej chacie na odludziu, bo bez tego ni chu, chu...

Strasznie krótki był ten piąty rozdział.

Walka z prezentem od "zaprzyjaźnionego królestwa" była fatalna (to już druga pod rząd). Co dwie minuty nic nie widziałem, bo kamera zaczynała wariować i cały ekran zasłaniał "prezent". Z "wroną" spoko, ale trafiłem tam w nocy, muszę się tego wystrzegać bo gram z RenoDX i noce są dość ciemne.
Ale popylając do wiadomej wieży, spotkałem przed nią goblina dźwigającego na plecach skrzynię ze skarbami. Ciekawe, czy jest tu mechanika pozwalająca jakiemuś NPC-owi jumać skarby z jaskiń? Bo tam obok był wodospad z jaskinią, tylko taką ukrytą z wejściem z boku, więc nie trzeba się było "przebijać" do środka, i właściwie nic w niej nie było mimo opisu sugerującego, że odwiedzając ją, wzbogacę się ponad miarę.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
10 godzin temu, Jaycob napisał(a):

Jasne, że widzę. Dzień czy noc to świecę npcom po ryju. :E 

No dobra, ale nie byłoby prościej, gdyby dali opcję jak w innych normalnych grach? Podchodzę, wciskam lub przytrzymuję przycisk i rozmawiam z NPC. A w tej grze? Wyłącz latarnię, wciśnij LB, wyceluj precyzyjnie w postać i dopiero łaskawie pojawi się interakcja. A potem znowu muszę tę latarnię odpalać, przechodząc przez menusy, bo w nocy jest ciemno jak w d... :E 
Tak samo jest ze zbieraniem czegokolwiek z półek z tych łamigłówek,  czemu muszę najpierw wcisnąć LB, najechać na ten konkretny przedmiot i dopiero go zabrać? 
Imo to sterowanie jest przekombinowane. Rozumiem imersję i dodanie realizmu, ale to nie jest potrzebne. Moim zdaniem to narzekanie naprawdę nie wzięło się  znikąd. To jest po prostu słaby design i psuje tylko flow.

No nic, trzeba będzie przywyknąć... Może za kilka godzin się przyzwyczaję. ;) 

Bo to jest taki generalny przycisk interakcji, przyzwyczaisz sie i bedzie to intuicyjne po jakims czasie.

4 minuty temu, Ryszawy napisał(a):

To jest tak infantylne, że przebija to tylko mechanika kradzieży i złych uczynków. Załóż maskę dzięki której magicznie będziesz mógł podnieść dany przedmiot w jakiejś pustej chacie na odludziu, bo bez tego ni chu, chu...

Mi sie wydaje ze zrobili ten patent z maska zeby uniknac przypadkowych kradziezy.

Opublikowano
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

gdzie wszystko dzieje się szybko

Co? Ja tylko przypomnę, że mam 50h i pokomane 2-3 (?) bossów z...

...z siedemdziesięciu sześciu. xd 

Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

A tutaj mam wrażenie, że mc porusza się jak czołg. :E

Gameplay RDR2 się podobał? Tutaj jest szybszy.

21 minut temu, Sheenek napisał(a):

Mi sie wydaje ze zrobili ten patent z maska zeby uniknac przypadkowych kradziezy.

Przypadkowych kradzieży i ataku na postronnych npcach. Jak założysz maskę, możesz lać wszystkich. 

Opublikowano

No właśnie niezbyt mi podszedł. W porównaniu do pierwszej części był zbyt ślamazarny. 

6 minut temu, j4z napisał(a):

Nie chodziło mi o tempo same gry.;) A o dynamikę poruszania się...

25 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Game Logic. :E 

Opublikowano
30 minut temu, j4z napisał(a):

Gameplay RDR2 się podobał? Tutaj jest szybszy.

Przypadkowych kradzieży i ataku na postronnych npcach. Jak założysz maskę, możesz lać wszystkich. 

że co ? 76 bossów :D a ja miałem chyba tylko 5 do tej pory :D

czytałem dziś nius, że w nowym update będzie można walczyć z bossami re-match, nie wiem jak to będzie działać, ale mam ochotę skopać dupę temu Marniemu Koparkowemu z kamieniołomu, bo to była moja pierwsza styczność z tak dynamicznymi grami od weilu lati ciężko to szło :D 

Opublikowano (edytowane)

Pękł z palcem w nosie. 

PS on był mini/opcjonalny? 

Według SI 76 to jest głównych. 😀

Widziałem wczoraj montaż z różnymi bossami. Ale oni są zajebiści i różnorodni. <3

Jezu czego w tej grze nie ma!? Smoki, dinozaury, bossy, pociągi, konie. Mesjasz! xDDD 

Ostatni raz tak się czułem lata temu w którymś GTA. Ten rozmiar, ta wolność! I zupełnie inaczej się gra niż np w ubisrake.

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

A ja tam staty h? Bo jak Wy macie już 60h w hernand a to chyba 1/5 gry to 90% z Was połowy tych bosow nie zobaczy jak i napisów końcowych. :hihot: Poodpadacie po 80h lub ciut więcej. Moze UżyKamil da rade bo to masochista. Ja mam 85h w DS2 gdzie fabuła to sztos (gameplay tylko dla wybranych :p) i też już czuje, że czas popchnąć fabule i zakończyć po 100h zanim człowieka zmęczenie dopadnie i nuda. A przypomnę, że DS2 ma fabule.. 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano (edytowane)

Dużo błądziłem bez celu na początku. Teraz już rzadko, staram się raczej pchać fabułę teraz. Choc raz na jakiś czas nadal lubię się poszlajać, bo eksploracja jest tutaj świetna.

I ta wspinaczka! Prawie w ogóle nie używam "czarów", tylko wspinam się po bożemu. 

Oezu no co za gra, mówię Wam. 

Oczywiście nie wszystko mi się podoba, ale no gierka jest dla mnie wykurwista jak na razie. W innych po 30-40h się nudziłem i to był idealny moment na koniec. Tutaj mam 60h, a czuję się jakbym przed chwilą zaczął.

Sry, 50:

Screenshot_20260410-112103.thumb.png.e1c331c2db8131e9d42834be3538d4e0.png

Co mnie boli, to brak różnorodności w zwykłych mobkach. Mam nadzieję, że wraz z przejściem na dalsze regiony się to zmieni. 

Hłehłe zacząłem spamic jak Kamil hihi.

Wczoraj była wojna, ale była sieczka, fajnie było. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, aureumchaos napisał(a):

A ja tam staty h? Bo jak Wy macie już 60h w hernand a to chyba 1/5 gry to 90% z Was połowy tych bosow nie zobaczy jak i napisów końcowych. :hihot: Poodpadacie po 80h lub ciut więcej. Moze UżyKamil da rade bo to masochista. Ja mam 85h w DS2 gdzie fabuła to sztos (gameplay tylko dla wybranych :p) i też już czuje, że czas popchnąć fabule i zakończyć po 100h zanim człowieka zmęczenie dopadnie i nuda. A przypomnę, że DS2 ma fabule.. 

Zbliżam się powoli do 100h, a przez ostatnie dwa dni w nic nie grałem :P I w ogóle nie czuję znużenia tą grą.

Zrzut-ekranu-2026-04-10-113314.png

Edytowane przez DITMD
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

jest i wróźbita nachuchos :D największy fan gry <3 

Ty w ogóle probowaleś tą gierkę? 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Po przejsciu gry obejrzałem sobie trailer premierowy i może był tam jeden fabularny boss.

Tych wielkich kur...w nawet na oczy nie widziałem:E

1 minutę temu, STALKER napisał(a):

Zawsze można zrobić przerwę i ograć coś innego dla odmiany.

Piłeś nie pisz;)

• Sad 1
  • Upvote 1