Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Wyciągnąłem ten relikt żurawiem i wpadłem do środka. Były tam tylko trzy piguły wskrzeszające i jakieś działko, które mnie namierzało. Powinienem coś jeszcze tam znaleźć?

Jest tam ściana, która możesz rozwalić ta umiejetnoscia w trybie skupienia. Za nia znajdziesz dużą płytę, która możesz zabrać ze soba i umiescic ma niedziałającym teleporcie w innym miejscu. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Thanks 1
  • Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Więc potwierdziło się to, co mówią inni, musisz zrobić progres fabularny, żeby odblokować zdolności, które pozwalają burzyć tego typu ściany. Ja byłem tam jeszcze przed zdobyciem tej umiejętności.
Także eksploracja do tego piątego rozdziału faktycznie nie ma takiego sensu, bo można się po prostu zablokować. 

Edytowane przez Jaycob
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie mówiąc musisz przespacerować się do Instytutu (tylko zrób to tak jak gra sugeruje, bo ja polazłem przez góry) i mieć kociołek, czyli końcówka 4 rozdziału.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
Godzinę temu, dan254 napisał(a):

A dalej są spadki do kilkunastu fps czy już naprawili i można grać ?

Jedyne drobne spadki jakie widzę to np gdy biegam po mieście w Hernand podczas deszczu, ale to dosłownie delikatny spadek ze stabilnych 60 podczas pozostałej eksploracji.

• Thanks 1
Opublikowano

Skończyłem o 3 nad ranem, parę godzin snu i dalej cisnę. XD  

To oblężenie fabularnie i walka z dziesiątkami żołnierzy coś pięknego w 120FPS! Mam niemal wszystkie zadania obozowe ale chyba muszę wątek główny trochę pchnąć aby te ostatnie móc zrobić. 

image.thumb.png.e5772533e592220530a2c379e6ba0665.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A z krukiem już walczyłeś?

Jeszcze nie, fabularnie dopiero zacząłem 4 rozdział ale wracam zaraz do misji. Niektóre jaskinie mam poblokowane (wejścia) co trochę utrudnia dalszą eksplorację, ale Hernand mam już praktycznie całe zwiedzone - tam gdzie obecnie mogę wleźć.

Edytowane przez TmK
Opublikowano

Gdyby jeszcze ten tryb foto miał tyle bajerów co ten z Cyberpunka, to tylko w nim bym spędził pewnie z 5 godzin :E w Cyberze tam można było cuda na kiju dostosowywać, tutaj tylko głębię, ale i tak to jakie widoczki są w Crimsonie.. Koreańce świetne oświetlenie mają. Zakładam, że to ich autorski silnik. Za to też dodatkowy plus, że nie poszli w ten beznadziejny UE5, gdzie każda gra wyglada tak samo.

Opublikowano

Co do obozu, pamietajcie zeby budowac wszystko co tylko wyskoczy w obozie jak najszybciej, jest to w zarzadzaniu ludzmi pod Howling Hill.

Ja przegapilem jeden request i przez to mialem niezly przestuj w jego rozbudowie.

Opublikowano

Znowu wleciał jakis uptade 300 mb jak teraz odpalam, czy to wczoraj wieczorem jzu było? Może w końcu balon naprawią? :E 140 h na liczniku, 9 rozdzial odpalony, powiedzmy ze ok 55% mapy odkryte, praktycznie poki co wszystki side questy małe wraz z banitami w herland i pauline ogarniete

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Troche pomeczylem i momentami gra wyglada strasznie, zwlaszcza w deszczu, wszystko wymaksowane i oczywiscie DLSSQ ale w innych grach tez uzywam dlss jak DS2 czy AC Shadows desczowa pogoda wyglada bosko i az chce sie jezdzic a tutaj slabo zwlaszcza w oddali:

20260412140216_1.thumb.jpg.3d98d771e1bb679a38396d609d7d7daf.jpg

A potem wychodzi slonce i juz wyglada ok

20260412152356_1.thumb.jpg.7706dd0ad8255784f12fd8f189d857fb.jpg

20260412141006_1.thumb.jpg.d909c05a284efa21362c991018499c42.jpg

Dziwne to doprawdy...

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
50 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Troche pomeczylem i momentami gra wyglada strasznie, zwlaszcza w deszczu, wszystko wymaksowane i oczywiscie DLSSQ ale w innych grach tez uzywam dlss jak DS2 czy AC Shadows desczowa pogoda wyglada bosko i az chce sie jezdzic a tutaj slabo zwlaszcza w oddali:

20260412140216_1.thumb.jpg.3d98d771e1bb679a38396d609d7d7daf.jpg

A potem wychodzi slonce i juz wyglada ok

20260412152356_1.thumb.jpg.7706dd0ad8255784f12fd8f189d857fb.jpg

20260412141006_1.thumb.jpg.d909c05a284efa21362c991018499c42.jpg

Dziwne to doprawdy...

Polecam wyłączyć głębie ostrości i intentsywność rozmycia dać na 0. 

Opublikowano

Tak, w deszczu zwłaszcza w mieście to nagle jakaś taka pikseloza się robi, że oczy bolą :E pochmurna pogoda też jajek nie urywa, gdy oświetlenie jest płaskie ta gra od razu mnóstwo traci. Ale w pełnej lampie klimat jest rewelacyjny. Na szczęście prawie zawsze jest lampa :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, TmK napisał(a):

Tak, w deszczu zwłaszcza w mieście to nagle jakaś taka pikseloza się robi, że oczy bolą :E pochmurna pogoda też jajek nie urywa, gdy oświetlenie jest płaskie ta gra od razu mnóstwo traci. Ale w pełnej lampie klimat jest rewelacyjny. Na szczęście prawie zawsze jest lampa :E

Może to przez RR? Czasami przy deskach tak migocza cienie czy co to jest. Wodospady to też masakra ale woda w rzece już ok. Muzyka podczas walki irytuje a nie ma na razie moda na no combat music. Ake zapodałem na wyrzucenie muzyki i sprzedających i

Ujest lepiej. 

Albo nie znalazłem albo nie ma dedykowanego przycisku dla mapy co jest wkurzające, bo jak wchodzę w questy i potem jadę i chce sprawdzić gdzie dalej a tu bęc questy zamiast mapy i tak samo jak chce sprawdzić qussty to mam mapę... Patola straszna. Koreanczycy to inny stan umysłu... 

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
5 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Skończyłem o 3 nad ranem, parę godzin snu i dalej cisnę. XD  

To oblężenie fabularnie i walka z dziesiątkami żołnierzy coś pięknego w 120FPS! Mam niemal wszystkie zadania obozowe ale chyba muszę wątek główny trochę pchnąć aby te ostatnie móc zrobić. 

image.thumb.png.e5772533e592220530a2c379e6ba0665.png

na jakim etapie rozdziałowo jest to oblęzenie? 

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Może to przez RR? Czasami przy deskach tak migocza cienie czy co to jest. Wodospady to też masakra ale woda w rzece już ok. Muzyka podczas walki irytuje a nie ma na razie moda na no combat music. Ake zapodałem na wyrzucenie muzyki i sprzedających i

Ujest lepiej. 

Albo nie znalazłem albo nie ma dedykowanego przycisku dla mapy co jest wkurzające, bo jak wchodzę w questy i potem jadę i chce sprawdzić gdzie dalej a tu bęc questy zamiast mapy i tak samo jak chce sprawdzić qussty to mam mapę... Patola straszna. Koreanczycy to inny stan umysłu... 

Mapa akurat jest jak w innych grach pod M.