Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To lepiej już zwykłą a nie delux.

35 minut temu, samsung70 napisał(a):

... ale mimo wszystko za te pieniądze dostajemy setki godzin oraz doświadczamy Mesjasza na własnej skórze 

dla mnie najlepszy zakup od 10 lat- z tym, że ja mało gram. 

w Pragmate wczoraj popykałem dwie godziny a dziś już czuję, że tam nie wróce za prędko, a Krymzona już w głowie układam od rana :lovin:

.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
45 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Drogo w uj. 90% osób tu kupiło za mniej niż 150zł.

Za wersję pudełkową z bajerami i steelbookiem ? Ludzie na allegro wykupują gołe klucze po 250zł.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Za cdkeye. Bajery zastąpisz w 5h po wystartowaniu gry a steelbook do szuflady.

Po latach takie bajery potrafią zwrócić zaup gry, a nawet go przebić. Do dziś pamiętam jak w covidzie jakiś łeb kupił moje karty do gwinta za 500zł. A gra w preorderach kosztowała 130zł podstawa + 69zł dlc 1 + 99zł dlc2. Ale każdy wolał "klucze".

A do podstawki były losowe steelbooki, nie pamietam który trafiłem, ale też na dzień dobry prawie 100zł oddał.

Edytowane przez Dresiq
Opublikowano (edytowane)

Za mną ponad 90h gry, a dopiero teraz odkryłem jak pozyskiwać kamień :boink:

Znalazłem go nad rzeką, oraz na osuwiskach kamieni przy niej, czasem ciężko odróżnić co możemy wydobyć, a co nie :hmm:
Latarnia podświetla je, ale z dość bliska, więc lepiej latać z wiertłem i namierzać, i te podświetlone niebieskim kołem, można wydobyć.
Lepszy kamień, gdy go oddajemy na utrzymanie obozu, jest chyba liczony x3, więc 50szt w plecaku, to 150 w zasobach obozu.
CrimsonDesert_2026_04_25_10_53_15_533.thumb.jpg.3b52ae0acfa9ed39f78428ea89cf8768.jpg

CrimsonDesert_2026_04_25_10_44_41_484.thumb.jpg.0e269110d86663ff81848c59dba48c3d.jpg

Należy szukać je wśród takich osuwisk, niestety z oddali niczym się nie różnią, tak jak inne inne surowce, od skał :heu:

CrimsonDesert_2026_04_25_10_56_11_453.thumb.jpg.12ab3250487f5d2f05c2629138890497.jpg

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

tak jak na obrazku, mam dwie bronie 1H które maja powyżej 50, Darkbringer ma obecnie 42, czy DPS bedzie według was wiekszy z darkbringerem czy z dwiema broniami? 

Swoją droga 110h gry, ósmy rozdział a mój gear to w większości towary które nabyłem u Rhetta :D

image.thumb.png.9405a282f1672757a20e86ba550385c3.png

image.png.0134524fda024eec1e37c078ca21a5d2.png

Edytowane przez samsung70
  • Upvote 1
Opublikowano

edit

masakra! 

walczy właśnie z królową Azurytowych Krabów,

Spoiler

nie jest to walka ciężka, ale bardzo długa, byłem pod samym końcem jej drugiego paska życia, a tu jeb zginąłem i nawet bolusa nie dało się użyć. 

raz się dało a raz nie to chyba zależy od tego czy nas zmiażdży na mokrą plamę...  

Opublikowano
16 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Za mną ponad 90h gry, a dopiero teraz odkryłem jak pozyskiwać kamień :boink:

Znalazłem go nad rzeką, oraz na osuwiskach kamieni przy niej, czasem ciężko odróżnić co możemy wydobyć, a co nie :hmm:
Latarnia podświetla je, ale z dość bliska, więc lepiej latać z wiertłem i namierzać, i te podświetlone niebieskim kołem, można wydobyć.
Lepszy kamień, gdy go oddajemy na utrzymanie obozu, jest chyba liczony x3, więc 50szt w plecaku, to 150 w zasobach obozu.
CrimsonDesert_2026_04_25_10_53_15_533.thumb.jpg.3b52ae0acfa9ed39f78428ea89cf8768.jpg

CrimsonDesert_2026_04_25_10_44_41_484.thumb.jpg.0e269110d86663ff81848c59dba48c3d.jpg

Należy szukać je wśród takich osuwisk, niestety z oddali niczym się nie różnią, tak jak inne inne surowce, od skał :heu:

CrimsonDesert_2026_04_25_10_56_11_453.thumb.jpg.12ab3250487f5d2f05c2629138890497.jpg

No właśnie, zbieranie kamienia i drewna dla obozu nie ma raczej sensu. Chyba po prostu lepiej zrobić ekspedycję do kamieniołomów, tartaku i płatnerza (czy jak to się nazywa w grze), które dostarczą odpowiednią ilość zasobów.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Ryszawy napisał(a):

No właśnie, zbieranie kamienia i drewna dla obozu nie ma raczej sensu. Chyba po prostu lepiej zrobić ekspedycję do kamieniołomów, tartaku i płatnerza (czy jak to się nazywa w grze), które dostarczą odpowiednią ilość zasobów.

No w sumie można, bo za jednym razem zdobywa się go lekko 1000szt :hmm:

Miałem nadzieję, że w tym świecie wejdziemy wszędzie, ale jednak ma on swoje granice :heu:

CrimsonDesert_2026_04_25_16_26_47_316.thumb.jpg.30558ef4c0bc6d8a2e13128cfb981f1a.jpg

Nowy pacz, a jeszcze jest co poprawiać, na przykład niektóre nazwy (tutaj łódka :E )
CrimsonDesert_2026_04_25_14_32_05_111.thumb.jpg.6e5288295a1ee2c4dec8ee0cbbb2ce54.jpg

Mroczna miejscówka, skrywająca podziemia z pułapkami (schody w dół pod małym budynkiem po lewej)

CrimsonDesert_2026_04_26_10_35_59_747a.thumb.jpg.b1bfa17b263c4da212e8ac58bbd5931b.jpg

Idąc głównym wątkiem znalazłem lokację, gdzie możemy pozbierać części filarów, które już wiem gdzie umieścić, ale nie mogę poradzić sobie z jednym, przykutym łańcuchami :hmm:

CrimsonDesert_2026_04_26_15_15_16_469a.thumb.jpg.ebabb1ab5955fcc20756ee4388f3bcd8.jpg

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)

Widziałem filmik gdzie pokazano jak w mocno niehumanitarny sposób można tam farmić złoto i exp (czyli artefakty). Jeżeli ktoś się brzydzi kradzieży ;)

Spoiler

Wystarczy nie otwierać bramy, wywołać panikę, wszyscy lecą do bramy a potem to już co kto lubi...

Dostajemy nagrodę za własną głowę ale największa w grze to 100 srebra, więc opłacalny biznes.

Teleport i powrót, wszyscy się odradzają.

7 godzin temu, STALKER napisał(a):

Ile trzeba wpłacić tej kasy na rozwój obozu bo obecnie chcą 5000 ziko ile jest maksymalnie? By ukończyć to zadanie 

500 srebra, czyli tyle ile jest warta sztabka złota w grze. Ale nie mam pojęcia, czy poprzednie wpłaty są odliczane. Wtedy powinno wyjść mniej.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano (edytowane)

Oprócz sztabek jest inny ciekawy, a nawet równie dobry sposób, szczególnie, że nie trzeba kraść. Wystarczy nazbierać złotych jabłek i trochu rudy złota, te jabłka idzie łatwiej zdobyć niż te sztabki, miałem ich kilka sztuk w kilka minut, nie muszę ganiać i szukać po ludziach. Zrobiłem tak dwa razy, po 10 jabłek, tylko rudy na kolejne próby mi zabraknie, więc trzeba pójść i pozyskać. W ostatnim patchu podnoszenie jabłek nie wymaga zakładania maski- nie jest to kradzież. 

Tutaj jest pole z jeżami, które przenoszą jabłka, ja używam oślepienia na nich wtedy gubią swoje owoce, które potem zbieram. One co kilka sekund się odradzają, nie trzeba używać teleportu, wystarczy poganiać by je wygonić, trzeba uważnie patrzeć

Znacznik na mapie.

Spoiler

20260427085903_1.thumb.jpg.4a54aef2891570abea321843a70cb1f6.jpg

edit
Sztabkę tworzymy u Wiedźmy mieszając rudę złota + jabłko.

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PaVLo napisał(a):

Niemal wszystkie znalezonione do tej pory rzeczy do czegoś w końcu się przydają, tylko ... do jasnej chol...y, po co jest ta łopata, skoro nie można nią kopać? 

Pomyśl o miotle i motyce...

Ale poczekaj, później będzie mały samouczek łopatologiczny, bo tutaj chyba tylko jedna rzecz jest do wykopania czyli niebiański korzeń. Ale ja jestem w 8 rozdziale i jeszcze nie wiem do czego się przydaje...

5 godzin temu, samsung70 napisał(a):

nie rozumiem części z farmieniem i póxniej co kto lubi. czyli co mozna robić? 

poza tym oprócz części humanitarno-moralnej to takie działanie ma negatywny wpływ na naszą aure, 

Spoiler

Jak już wszyscy w panice stoją pod tą bramą to na przykład wyciągasz łuk, masz zapas wybuchających strzał i zbierasz co zostało...

Ale jak pisał Reddzik, po ostatniej łatce można farmić jeże i już nie trzeba ich zabijać, wystarczy oszołomić światełkiem.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano

ja po 115 godzinach zacząłem zbierać do Kuku Pota te dodatkowe elementy z Sanktuariów... które dostajemy po zakręceniu gałką i Blinding Shotem...  a zrobiłem je już niemal wszystkie... więc teraz raz jeszcze będe musiał ja oblecieć bo w każdym z nich coś jest do upgrade Kuku Pota. a Najlepsze jest to, że ani przez chwilę nie widziałem takiej instrukcji z gry ( no chyba, że gdzieś w tych tysiącach notes gdzieś to było, ale przez nadmiar olalem) 

7 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Pomyśl o miotle i motyce...

Ale poczekaj, później będzie mały samouczek łopatologiczny, bo tutaj chyba tylko jedna rzecz jest do wykopania czyli niebiański korzeń. Ale ja jestem w 8 rozdziale i jeszcze nie wiem do czego się przydaje...

Pokaż ukrytą zawartość

Jak już wszyscy w panice stoją pod tą bramą to na przykład wyciągasz łuk, masz zapas wybuchających strzał i zbierasz co zostało...

przez całą grę udało mi się zdobyć tylko jedną wybuchającą strzałe :D także dla mnie odpada

Opublikowano

Ja ich miałem sporo, ale... kiedy już się wypsztykasz z tych niby nieskończonych strzał od dzieciaków z lasu, gra automatycznie przechodzi na normalne strzały, a kiedy i te się skończą, bez zbędnych ceregieli zaczyna ci zużywać specjalne strzały, czyli wybuchowe i trujące i nie raczy cię o tym poinformować...

Cudownie

• Haha 1
Opublikowano

hej ludki.

dopadł mnie syndrom open-worldu. latanie i robienie pobocznych zaczyna dawać małe dawki dopaminy. 

musze dzisiaj pociągnąc wątek główny bo delikatne zmęczenie materiału mnie dopada. 

Nawet urocze wiedźmy już na mnie nie działają %-)