Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.04.2026 o 14:08, PaVLo napisał(a):

Nie mam zbyt wiele czasu na pisanie, bo gram :gordon:
Chyba po jakimś etapie gry, obecnie złoża potrafią oferować od 3 do 6 miejsc do wydobycia :hmm:

Już nie mogę doczekać się, aż dotrę na te pustynne rejony ... za jakieś 50-60h :lovin:

CrimsonDesert_2026_04_28_10_58_32_324.thumb.jpg.3b547536fd79a87bc45eeae81d561670.jpg

Szerokie kadry gdy mamy odpowiednie oświetlenie są w tym Crimsonie po prostu obłędne. 

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 godzin temu, azgan napisał(a):

Dalej zachwycają mnie te widoki 

Szkoda, że tylko o 12 w południe. Wszystkie te piękne filmiki są z jednej godziny gdy słońce wali. Bo jak zaczyna się Real life pora czasu to wiadomo jak wygląda.... Taki wiedzmin z RT przy kazdej porze dnia zachwyca... :P

Ja doszedłem do momentu gdzie mam tą laskę Dominikę i noszę nią worki... Przypomniał mi się Kcd2... I teraz nie mogę wrócić do kliffa bo mi wypisuje, że gdzieś tam on idzie :E 

Opublikowano (edytowane)

Ma żywe kolory, ale nie przesycone. Na żywo gra prezentuję się bardzo dobrze. Grafika jest bardzo przyjemna w odbiorze.

[PC] Wraz z implementacją NVIDIA Streamline SDK 2.11.1 dodano opcję dynamicznego generowania wielu klatek w menu Ustawienia → Obraz (opcja dostępna tylko dla kart GeForce RTX 50).

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

hey ho

grałem grałem, nagle jeb, zero chęci do grania, ostatni raz grałem 27 kwietnia. Dla hejterów gry- to nie jej wina, tylko moje neurodivergency. 

dzisiaj wracam w bój! trzeba w Pauline zrobić grilla. 

Pytanie do graczy- jakieś fajne nowe rzeczy po ostatniej aktualizacji? 

tak wiem, czytałem listę zmian, ale słowo forumowe warte więcej niż tysiąc słów od twórców. 

pozdrawiam graczy 

3 godziny temu, STALKER napisał(a):

Tak jest schemat na wybuchowe strzały gdzieś.

wcześniej raczej nie było, i według mnie- jeśli mnie pamięc nie myli- nie da się ich tak po prostu wytwarzać, dodatkowo AL mi to potwierdził. 

być może się coś zmieniło, lub ktoś ogarnął sposob, jeśli tak chętnie skorzystam. 

pozdroo

7 godzin temu, azgan napisał(a):

Rewelacyjnie to wygląda 🤩👌

potwierdzam, rewelacja. 

Uwielbiam deszcz w grach. ( W real-life rownież) 

czasem podczas epizodów z brakiem snu włączam doglosy deszczu... a tutaj jeszcze takie coś z crimsona 

szkoda, że w grze niezbyt często pada deszcz. grzmotów/piorunów nie uświadczyłem. 

21 godzin temu, skypan napisał(a):

Zacząłem pogrywać w gierkę i w 4-tym rozdziale nadal szukam "fenomenu" tej gry. Walka totalnie chaotyczna i mam wrażenie, że po prostu wystarczy na pałę wciskać losowe przyciski by wygrać. Tych "bosów" co spotkałem na swojej drodze no jest tam jakieś wyzwanie ale też jakoś dupy nie urywam. No na pewno jest to pewnego rodzaju generator ładnych tapet. Dla mnie infantylność tej produkcji jest lekko odpychająca. Pcham to dalej ale w wyjątkowych mękach.

jak nie spotkałeś do tej pory na swej drodze Mesjasza, to nie ma co się męczyć, zagraj w Quarantine Zone Last Check, albo Fast Food Sim, 

pozdrawiam 

Opublikowano

Ja dzisiaj też zrobiłem sobie przerwę, aby dokończyć porzucone tytuły. Gra bardzo wciąga, świat ma ciekawy, ale trzeba na chwilę go opuścić. Do dokończenia KCD 2, Tainted Grail, AC: Shadows, Starfield i kolejne przejście TloU 2, ale tym razem na PC :)

Z nowych rzeczy to kilka zmian w inwentarzu, na przykład rozpakowane sakiewki już nie trzeba potwierdzać, w opcjach dodali możliwość decyzji odnoście odbijania wcześniej uwolnionych obozów, dodali jakieś nowe zwierzaki do "ugłaskania".
Więcej nie zdążyłem zauważyć, bo grałem tylko chwilę po nowej poprawce.

Opublikowano
5 minut temu, PaVLo napisał(a):

Ja dzisiaj też zrobiłem sobie przerwę, aby dokończyć porzucone tytuły. Gra bardzo wciąga, świat ma ciekawy, ale trzeba na chwilę go opuścić. Do dokończenia KCD 2, Tainted Grail, AC: Shadows, Starfield i kolejne przejście TloU 2, ale tym razem na PC :)

Z nowych rzeczy to kilka zmian w inwentarzu, na przykład rozpakowane sakiewki już nie trzeba potwierdzać, w opcjach dodali możliwość decyzji odnoście odbijania wcześniej uwolnionych obozów, dodali jakieś nowe zwierzaki do "ugłaskania".

hej he

j ktoś  tutaj mi zasugerował wspomniane Tainted Grail, mam demko, ale nie było  weny jeszcze testować, chyba będzie trzeba się za to zabrać. 

co do Crimsona, u mnie- chyba dopadł mnie syndrom misji pobocznych, wszystko fajnie, robić te poboczne, eksplor itd, ale chyba pora wziąć się za fabułe dalej. Swoją drogą, wiem, że coś tam trzeba robić w Otchłani, ale odkąd byłem tam ostatni raz fabularnie to tyle mnie tam  widzieli. Zastanawiam się jaki to wpływ ma na świat i odblokowanie jego mechanik.

Opublikowano

Tainted jest bardzo fajny, niemal jak Skyrim :gordon:

W Crimsonie robiłem szybko poboczne, aby zwiększyć pojemność plecaka oraz odkrywać nowe miejscówki. 

W grze sporo pobocznych zadań znajdujemy eksplorując mapę i warto czasem wracać w już odwiedzone miejsca, więc nie należy polegać tylko na tych co mamy w dzienniku misji.

@ODIN85 wspominał tutaj o częstym resetowaniu drzewka. Jak na razie ani razu nie musiałem tego robić, ponieważ przy robieniu zadań pobocznych i ekspoloracji terenu, odkrywamy lub dostajemy kamienie, które do końca gry powinny wystarczyć aby rozwinąć całe drzewko umiejętności i arsenału, ale jego styl "na pałę" nie pozwolił mu tego zobaczyć, tak jak wiele ukrytych lokacji.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, PaVLo napisał(a):

Opcje ponownego odbicia obozu miałeś na myśli w opcjach gry czy, że już w świecie gry gra się pyta? 

Opublikowano
4 godziny temu, PaVLo napisał(a):

Tainted jest bardzo fajny, niemal jak Skyrim :gordon:

W Crimsonie robiłem szybko poboczne, aby zwiększyć pojemność plecaka oraz odkrywać nowe miejscówki. 

W grze sporo pobocznych zadań znajdujemy eksplorując mapę i warto czasem wracać w już odwiedzone miejsca, więc nie należy polegać tylko na tych co mamy w dzienniku misji.

@ODIN85 wspominał tutaj o częstym resetowaniu drzewka. Jak na razie ani razu nie musiałem tego robić, ponieważ przy robieniu zadań pobocznych i ekspoloracji terenu, odkrywamy lub dostajemy kamienie, które do końca gry powinny wystarczyć aby rozwinąć całe drzewko umiejętności i arsenału, ale jego styl "na pałę" nie pozwolił mu tego zobaczyć, tak jak wiele ukrytych lokacji.

Spoko. Ja jednak wolę by gra była jakimś wyzwaniem.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Opcje ponownego odbicia obozu miałeś na myśli w opcjach gry czy, że już w świecie gry gra się pyta? 

W opcjach gry dodali czy chcemy, aby obozy były odbijane przez wrogów co jakiś czas, często, czy raz odbite są nasze i już nikt ich nie przejmie. Ja na razie zostawiłem, że czasem są przejmowane i trzeba się pofatygować i odbić lub wysłać ekipę do tego, w obozowych wyprawach.

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Spoko. Ja jednak wolę by gra była jakimś wyzwaniem.

Ta gra to jedno wielkie wyzwanie, więc im dłużej grasz, tym jest większym.

Chciałbym takie tempo w Starfield :E

Aktualizacja 1.05.01 - Lista zmian (Hotfix dla wszystkich platform)

https://store.steampowered.com/news/app/3321460/view/702141174212723370

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No dobra, po lekkiej przerwie posiedziałem wczoraj trochę, ale raczej, żeby sprawdzić jak to wygląda po patchu i uporządkować kilka spraw.

Jedną z tych spraw było definitywne skończenie najbardziej wkurzającej misji w świecie gry, czyli tej w której mamy dostarczać broń, żarcie, drewno, kamień i kasiorę do obozu:

Dobry Kliffie przynieś 500 sztuk broni, bo bieda w obozie.

Ok chłopaki, macie tutaj te 500 sztuk co wam obiecałem.

Jakie 500? Mówiliśmy 1000.

No dobra, chyba się przesłyszałem.

To macie ten obiecany 1000.

Kliff, ty chyba sobie jaja robisz, miało być 10 000...

I tak dalej, żeby tylko wk...wić.

Ale któremuś z dewów zmiękło serduszko i dodał do gry "błąd" dzięki któremu można to załatwić szybko i bezboleśnie. ja osobiście sugeruję to wykorzystać, bo zawsze mogę to "naprawić" w którejś z aktualizacji:

Spoiler

Powinniśmy mieć jakąś rozsądną ilość żarcia, drewna, kamienia i uzbrojenia, 1K to minimalka, chyba dobrze mieć z 5K. W menu mamy przycisk "pakowanie zasobów obozu", na klawikordzie to "P". Więc je pakujemy, na maxa, jeden "pakunek" to 1K. Spakowane zasoby lądują w menu po lewej, tam gdzie inne pakunki. Wybieramy te zasoby i rozpakowujemy. Jak już rozpakowaliśmy powiedzmy te 5K czegoś, to nie wychodząc z menu, oferujemy dla obozu jeden przedmiot z danej grupy (ruda, drewno, kamień albo jakiś tani miecz czy element uzbrojenia, zależy co spakowaliśmy, musimy mieć tego kilka sztuk bo pakowanie, rozpakowywanie i darowanie przedmiotu będziemy powtarzać) i gra zalicza nam ten przedmiot plus te 5K rozpakowanych rzeczy jako darowiznę. Powtarzamy całą sekwencję, aż nie wyświetli się komunikat, że któryś z pułapów darowizna został zaliczony. Nie wiem czy to działa z kasą bo...

Postanowiłem też że, zgodnie z radą Elona Muska, przestanę być biedny. Więc:

Spoiler

Wyprawiłem się do Tariv, mimo, że jestem w 8 rozdziale i fabuła mnie tam jeszcze nie zaprowadziła. Spokojna mieścina, z poletkami bawełny i lnu, po których biegają jak oszalałem różne małe zwierzątka, w tym sporo jeży ze złotymi jabłkami. Wystarczy je oślepić tym odbitym od miecza światełkiem i upuszczają jabłka. Pół godzinki i zebrałem siedem sztuk. A robienie sztabek złota u czarownicy jest tanie, jabłko i trzy kawałki złotej rudy. Jedną przeznaczę na zasilenie obozu, niech znają pański gest... 

Z tych opcji z nowego patcha to jest jeszcze powtórka walki z bossem, ja po pokonaniu Gregora co to halabardę pucował, mogłem obejrzeć wspomnienie i wybrać, czy chcę powalczyć raz jeszcze.

Edytowane przez Ryszawy