Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Piękny i mega efektowny finał! 

Nie wiem czy jest sens coś więcej już pisać. Mesjasz Gemingu, który dał mi takie emocje jak żadna gra wcześniej. Dla takich chwil zostaje się graczem. ;)

image.thumb.png.e88f60b049b86ac6ac4bfc0eeb3b9524.png

P.S. Końcówkę już trochę przyspieszyłem bo jutro kurier kartę na gwarancje zabiera. Myślę, że wrócę za jakiś czas w głąb pustyni się wybrać i zwiedzić. Fabularnie ledwo tam mapa liźnięta jest. 

image.thumb.png.78d4f275babf728e5bbd805d18bcb69b.png

Ktoś osiągnięcia przebije? XD

Edytowane przez userKAMIL
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, hubio napisał(a):

A jak uważasz - a jesteś specem od skyrima. Ta gra jest dużo trudniejsza do Skyrima? Czy dla takiego mega casualowego gracza jak ja co nigdy nie grał w GTA, RDR, CyberPunka, Wiedźmina i AC czyli w nic nie grał oprócz Skyrima :)  ona nie będzie za trudna? W Skyrimie grałem na jakimś średnim poziomie. Powoli małymi zleceniami podwyższałem sobie umiejętności bohatera. Po recenzjach na YT to tu mi się spodobał wątek ekonomiczny, który lubię czy tworzenie różnych broni, cięcie drewna, eksploracja świata gry.

Szczerze mówiąc YT mi zupełnie nie wiem dlaczego podsunął recenzje tych gier i tak z 2 godz. je oglądałem. W grach tego typu bardzo mnie pociąga otwarty świat i możliwość zwiedzania. Zresztą w symulatorach, które są moim pierwszym wyborem - też :) 

Ja na poczatku bylem zawiedziony gra bo bylem nastawiony na cos innego... Ale jak olałem o czym myślałem ze ta gra jest i zaczalem ja traktowac jak Skyrima czyli nawalanie randomowych questow i walka to gra jest nawet ok bym powiedzial. Jest tryb easy jelsi gra wyda sie za trudna i sa mody jak cos np na stamine.... Expoloracja?? To taki 4 razy wiekszy Skyrim z tysiacem nowych rzeczy... Mozna chodzic i jezdzic koniem caly dzien... Mam juz 40h i w sumie nie ruszylem za bardzo sie z miejsca bo robie questy i quesciki. W miedzyczasie gram w jakas gre AA i potem znow tu wracam... jak w Skyrim wlasnie. :metal:

Edytowane przez aureumchaos
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Piękny i mega efektowny finał! 

Nie wiem czy jest sens coś więcej już pisać. Mesjasz Gemingu, który dał mi takie emocje jak żadna gra wcześniej. Dla takich chwil zostaje się graczem. ;)

image.thumb.png.e88f60b049b86ac6ac4bfc0eeb3b9524.png

P.S. Końcówkę już trochę przyspieszyłem bo jutro kurier kartę na gwarancje zabiera. Myślę, że wrócę za jakiś czas w głąb pustyni się wybrać i zwiedzić. Fabularnie ledwo tam mapa liźnięta jest. 

image.thumb.png.78d4f275babf728e5bbd805d18bcb69b.png

Ktoś osiągnięcia przebije? XD

Piękny i mega efektowny finał? Do tego emocje? W grze która ma beznadziejny wątek fabularny, wtf? :E

• Haha 2
Opublikowano

Hello Greymanes,
We'd like to share some info about the schedule and major update content of our next patch. 
The update will be released within the next few days and will include new special mounts, an extraction feature that will allow you to recover materials used in equipment refinement, and more.
We hope you're looking forward to this update! Thank you for your continued support.

Opublikowano

Chyba nikt im nie powiedział że to single player i nie trzeba dodawać co chwile nowego kontentu :E

Nawet jak ktoś tej gry nie lubi to musi przyznać. Zaangażowanie devów 10/10 - propsy

• Upvote 1
Opublikowano

A właśnie, że trzeba, bo z każdą mamy coś nowego i lepszego a co najlepsze, wcale nie trzeba przerywać grania, w oczekiwaniu na jakieś kluczowe poprawki, bo cały czas gra się świetnie i końca nie widać ... po 164h :E

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 7.05.2026 o 17:09, Godlike napisał(a):

Piękny i mega efektowny finał? Do tego emocje? W grze która ma beznadziejny wątek fabularny, wtf? :E

Nie traktuj tych wypowiedzi poważnie, a będzie o wiele łatwiej je trawić. ;) 

Wróciłem po dłuższym odpoczynku i po kilku H chyba znów będzie przerwa. :E Dawno nie widziałem tak rozwleczonej produkcji. Jeśli komuś takie rozwodnienie nie przeszkadza, może uda się mu zahaczyć na dłużej. Przeciętnego gracza Crimson potrafi dosłownie zamęczyć. Najgorszy jest właśnie wątek główny, który trze konsekwentnie po ziemi. Niby fajnie jest pozwiedzać, dostać się do widzianej z daleka lokacji, ale jak człowiek chce pchnąć fabułę do przodu i wziąć udział w jakichś epickich wydarzeniach w tym świecie, czekać go będzie wyłącznie rozczarowanie. Na tej płaszczyźnie to MMO pełną gębą, z całym tym jego upośledzonym bagażem. 

Opublikowano

Gra ukończona na ps5pro ale zastanawiam się czy nie zrobić sobie drugiego przejścia i pograć na PC( na pokładzie 4090/9800x3d) więc zakładam że jakość będzie znacząco lepsza niż na ps5pro. Natomiast pytanie jest takie, mi 30 klatek czy lekko brzydsza grafika nie przeszkadza bardziej w wersji PC liczę na brak tego paskudnego cieniowania w pomieszczeniach i tutaj moje pytanko. Czy na PC włączając RT i RR gra dalej ma te paskudne migoczące cienie w pomieszczeniach? 

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie migotania, ale bolączki RR będą, bo gra wygląda najlepiej z DLAA, ale oświetlenie, szczególnie wnętrz, wymaga RR.

No i na PC masz RenoDX, które sporo rzeczy poprawia i pozwala co nieco dostosować pod własne gusta.

Zachód słońca bez RenoDX:

20260426111136_1.jpg?ex=69fff5ad&is=69fe

Z RenoDX:

20260426111127_1.jpg?ex=69fff5ae&is=69fe

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Szark napisał(a):

Gra ukończona na ps5pro ale zastanawiam się czy nie zrobić sobie drugiego przejścia i pograć na PC( na pokładzie 4090/9800x3d) więc zakładam że jakość będzie znacząco lepsza niż na ps5pro. Natomiast pytanie jest takie, mi 30 klatek czy lekko brzydsza grafika nie przeszkadza bardziej w wersji PC liczę na brak tego paskudnego cieniowania w pomieszczeniach i tutaj moje pytanko. Czy na PC włączając RT i RR gra dalej ma te paskudne migoczące cienie w pomieszczeniach? 

A czemu najpierw na pc tego nie ograłeś? To nie ex.

Opublikowano
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A czemu najpierw na pc tego nie ograłeś? To nie ex.

Jestem konsolowcem i tak preferuje ogrywać tytuły, na PC rzadko co ogrywam. Natomiast tutaj po 80 godzinach i ukończonej grze strasznie ciężko dalej patrzy mi się na te szumiące cienie w pomieszczeniach bo reszta graficznie topka dla mnie. Dlatego zastanawia mnie czy jest możliwość naprawy tego na PC czy to po prostu jakiś problem w grze z silnikiem i tak już jest.

Opublikowano

Czy maksymalna wielkość plecaka to 240 miejsc? Pytam, bo mam kilka zadań (a odkryte 1/4 mapy), gdzie dostaję dodatkowe miejsca, ale gra informuje, że to max. Bez sensu teraz robić te poboczne, dla zerowego zysku :heu: