Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, PaVLo napisał(a):

W opcjach gry dodali czy chcemy, aby obozy były odbijane przez wrogów co jakiś czas, często, czy raz odbite są nasze i już nikt ich nie przejmie. Ja na razie zostawiłem, że czasem są przejmowane i trzeba się pofatygować i odbić lub wysłać ekipę do tego, w obozowych wyprawach.

Ta gra to jedno wielkie wyzwanie, więc im dłużej grasz, tym jest większym.

Chciałbym takie tempo w Starfield :E

Aktualizacja 1.05.01 - Lista zmian (Hotfix dla wszystkich platform)

https://store.steampowered.com/news/app/3321460/view/702141174212723370

hej, możesz rozwinąć myśl o Starfield, grałem w to około 30 godzin na premiere i fajnie mi się grało, fajnie się to wszystko zbierało. więc ciekaw jestem Twojej opinii. 

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie śmiecąc tematu, po kilkunastu kilku poprawkach, gra jest już całkiem fajna i na pewno nie raz natrafiłeś na opinie, że to Skyrim w kosmosie. Dawno nie grałem, ale trzeba będzie odkurzyć ten tytuł.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ryszawy napisał(a):

Jedną z tych spraw było definitywne skończenie najbardziej wkurzającej misji w świecie gry, czyli tej w której mamy dostarczać broń, żarcie, drewno, kamień i kasiorę do obozu:

Wszystkie misje obozowe wraz z tymi towarzyszami mam na full. Zostaje tylko przenieść obóz do Pauline po ukończeniu fabuły. Wcześniej niestety nie można. 

Hajsu mam ponad 200K i nie wiem gdzie to wydać. 🤷

P.S.

Po 180h jest i On...

Mój własny smok! To była niesamowita podróż i czuję, że powoli zbliża się do końca.

Crimson Desert 03.05.2026 19_12_49.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano

hej.

dotarłem do etapu gdzie musze grać Damiane po bitwie z Lordem. Jestem trochę zmieszany bo postać jest bardzo słaba. Mam nadzieję, że da się to na szybko zrobić tak jak z Oongką na speedrunie aby tylko pchnąc dalej. 

Opublikowano (edytowane)

Świetny odcinek, świetny gościu. Raz normalnie na głos beczkę miałem. :hihot: 

2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Też nie kumam sensu dodania tej grywalnej dwójki

Screenshot_20260504-020545.thumb.png.15dd05c0eebbf1c1280e1191959ab5b2.png

Edytowane przez j4z
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Też nie kumam sensu dodania tej grywalnej dwójki. Szkoda by mi było nawet jednego artefaktu tam wydać na rozwój. 🤷

Ja tam teraz robie poboczne ta laska i spoko jest. Wole pattzec na jej tylek niz na tylek Klifforda %-).  Jedynie widzialem na reddit ze mozna lepsza zbroje miec dla niej ale nie wiem skad, na razie ciagle w tym hernand jestem. Do tego ciagle nie udaje mi sie zywego bandyty dowiesc bo ciagle nie chcacy w walce ich ubijam :( 

Opublikowano
16 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Mój własny smok! To była niesamowita podróż i czuję, że powoli zbliża się do końca.

Crimson Desert 03.05.2026 19_12_49.png

Niewątpliwie jest to tytuł wyjątkowy, który nie jest kolejnym Remasterem lub Remake i ma sporo do zaoferowania. 

17 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

No dobra, gra wyglada lepiej niz Nolvus Skyrim :P

20260503171008_1.thumb.jpg.3f4534ee0211eeecdff8bb512f1f2131.jpg

20260412152356_1.thumb.jpg.2df62e21b3ad54b8d13b53e0aed3c4ab.jpg

20260503172116_1.thumb.jpg.4f73550a5c06ce7388b98caf9d7ead9d.jpg

20260503175911_1.thumb.jpg.353534f4489dac2cc74dd1d9f289255e.jpg

Generator tapet na pulpit 😉

• Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, azgan napisał(a):

Problem z tym generowaniem tapet, ze jak robie zdjecia w trybie photo to wyszly wszystkie wyplowiale przez HDR :(  Gdyym wiedzial to bym chowal UI i robil przez steama F12 a tak wiekszosc z sesji jest z UI bo tylko tak nie wyplowialo. Niestety nie tylko u mnie tak jest i nie naprawili jeszcze tego w paczu. Identyczny problem byl w DS2 ale tam zalatali pzy 3 paczu. 

Tym nie mniej jesli swiatlo sie zlapie dobre to wyglada to dobrze. 

Opublikowano
W dniu 4.05.2026 o 12:23, azgan napisał(a):

Niewątpliwie jest to tytuł wyjątkowy, który nie jest kolejnym Remasterem lub Remake i ma sporo do zaoferowania. 

Pomijając jakość grafiki bo ja np. nie mogę sobie pozwolić na wszystkie wodotryski to gra ma momenty.

screenshot_2026-05-04_230651.png

• Like 1
Opublikowano

Wczoraj na YT z 2 godz wpadłem na recenzje tej gry. I samo oglądanie już dla mnie jest wow.

Powiedzcie mi czy osoba, która nigdy nie grała w gry akcji, rpg po prostu nic z wyjątkiem jednej jedynej gry jaką jest Skyrim - nie odbije się od niej? Czy w głównym wątku są jakieś zagadki, których nie wiadomo jak rozwiązać? Czy jest trudna czy łatwa? Bo akurat tak ogromny świat i tyle "wszystkiego" to lubię, ale nie wiem czy to gra dla mnie. A kosztuje swoje więc nie chcę kupować w ciemno.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli szukasz gry w której jest wszystko, oprócz fabuły i wyborów w dialogach. Nie zraża cię to, że tutorial w tej grze trwa ze 100 godzin, lubisz bohaterów, którzy na wszystko reagują ze stoickim spokojem i zgadzają się na wszystkie zlecone zadania, lubisz oglądać poradniki na Tubie, bo tutaj właściwie nic nie jest wytłumaczone, to ta gra jest dla ciebie ;)

Ja nie żałuję zakupu, ale kręciłem mocno nosem przez pierwsze kilkadziesiąt godzin. A..., i lubię Skyrima...

I biorąc pod uwagę również to w jaki sposób Pearl Abyss traktuje graczy, jak często słucha ich próśb i to tempo w jakim wypuszczają łatki, to po prostu warto dać im swoje pieniądze, bo wiesz, że nie przepierdolą na głupoty albo na podwyżki dla Todda Howarda i jego ekipy leniwych gnomów.

Edytowane przez Ryszawy
  • Thanks 1
Opublikowano
51 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Jeżeli szukasz gry w której jest wszystko, oprócz fabuły i wyborów w dialogach. Nie zraża cię to, że tutorial w tej grze trwa ze 100 godzin, lubisz bohaterów, którzy na wszystko reagują ze stoickim spokojem i zgadzają się na wszystkie zlecone zadania, lubisz oglądać poradniki na Tubie, bo tutaj właściwie nic nie jest wytłumaczone, to ta gra jest dla ciebie ;)

Ja nie żałuję zakupu, ale kręciłem mocno nosem przez pierwsze kilkadziesiąt godzin. A..., i lubię Skyrima...

I biorąc pod uwagę również to w jaki sposób Pearl Abyss traktuje graczy, jak często słucha ich próśb i to tempo w jakim wypuszczają łatki, to po prostu warto dać im swoje pieniądze, bo wiesz, że nie przepierdolą na głupoty albo na podwyżki dla Todda Howarda i jego ekipy leniwych gnomów.

A jak uważasz - a jesteś specem od skyrima. Ta gra jest dużo trudniejsza do Skyrima? Czy dla takiego mega casualowego gracza jak ja co nigdy nie grał w GTA, RDR, CyberPunka, Wiedźmina i AC czyli w nic nie grał oprócz Skyrima :)  ona nie będzie za trudna? W Skyrimie grałem na jakimś średnim poziomie. Powoli małymi zleceniami podwyższałem sobie umiejętności bohatera. Po recenzjach na YT to tu mi się spodobał wątek ekonomiczny, który lubię czy tworzenie różnych broni, cięcie drewna, eksploracja świata gry.

Szczerze mówiąc YT mi zupełnie nie wiem dlaczego podsunął recenzje tych gier i tak z 2 godz. je oglądałem. W grach tego typu bardzo mnie pociąga otwarty świat i możliwość zwiedzania. Zresztą w symulatorach, które są moim pierwszym wyborem - też :) 

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie cała gra jest pomyślana jako gra dla casuali, robisz co chcesz, idziesz gdzie chcesz. Zwiedzasz świat, a jest co zwiedzać. Możesz pozyskiwać materiały, zająć się handlem, gotowaniem, rozwijać obóz, malować sobie ciuchy, hodować owce, jabłka i świnie. Szukać jakiś fajnych wierzchowców. Walka jest łatwa widowiskowa i przyjemna. Przez większość czasu, bo walki z bossami są trudne, przynajmniej na początku. Niektóre są bardzo trudne, nawet już trochę później. Ale masz tu wskrzeszanie postaci, apteczki czyli żarcie i możliwość powtarzania walki do upadłego. Więc spoko, tu nie ma sytuacji mocno stresowych.

W otchłani, a jest tego sporo, masz coś na kształt gry Portal, czyli rozwiązywanie łamigłówek środowiskowych (jak już ci się znudzi wyrzynanie tych setek przeciwników, a na przykład przy odbijaniu zamku to luda do wybicia jest trochę). Dla każdego coś miłego.

To nie jest Skyrim, to fenomenalne (jak ci siądzie) MMO single-player, taka gra, która trochę przywraca wiarę w ten rynek gier AAA.

Edytowane przez Ryszawy
  • Thanks 1
  • Upvote 1