Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...nie przynajmniej jakiś cel, namacalny, dla mnie się podoba. mam rozdział ósmym więc sporo jeszcze przede mna. a całej wiedzy mam odkryte 35% ( 1020/2900) strasznie duzo tego wszystkiego jest do czytania, nie dziwię sie, że uzyli AI do tłuaczenia, bo tłumaczenie by kosztowało miliony. 

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Już mnie OCD boli :( 

Bug czy coś spaprałem?

edit: Albo mi jakiegoś listu gończego brakuje bo w sumie przytargałem ośmiu. :hmm:

Zrzut ekranu 2026-04-27 165510.png

Edytowane przez 5hogun
Opublikowano

@5hogun strzelam, że gdzieś będzie plakat z listem gończym :hmm:

23 godziny temu, STALKER napisał(a):

Mieczem te łancuchy się rozwala prawy i lewy przycisk myszy. Z tymi filarami jest zadanie poboczne.

No właśnie niezupełnie, bo do odblokowania tego filaru potrzebna jest konkretna umiejętność, a mianowicie 
CrimsonDesert_2026_04_27_16_32_52_384s.thumb.jpg.74d8e8dad5ba832112d5f4e5b08c9307.jpg

Niestety mam jakiś gub z tą zagadką, bo po umieszczeniu wszystkich filarów, nie mam żadnej informacji, ani nic się nie dzieje :hmm:
Wgrałem wcześniejszy zapis, zanim umieściłem ostatni, i na razie zrezygnowałem z zagadki.

Aby przejść Otchłań, również potrzeba rozwinąć umiejętności, tym razem jedną ze strzelectwa 

CrimsonDesert_2026_04_27_10_20_35_806.thumb.jpg.a5a4fc69077aa16fbcda608838328bcd.jpg

W tej otchłani gdzieniegdzie rozrzucone są skrzynie z fantami, czasem cennymi, ale trzeba rozglądać się po okolicy, aby niektóre znaleźć.
Tutaj po wdrapaniu na szczyt konstrukcji.
CrimsonDesert_2026_04_26_18_35_45_702.thumb.jpg.2b280eebd53ff1268316250ef90b3082.jpg

• Like 2
Opublikowano

Tak ale tą umiejętność aktywuje się chyba dwoma przyciskami myszy aby rozwalić te łancuchy można ją za artefakty kupić. Robiłem to zadanie z tymi filarami po ich ułożeniu trzeba pokonać bossa.

Opublikowano
1 godzinę temu, 5hogun napisał(a):

Już mnie OCD boli :( 

Bug czy coś spaprałem?

edit: Albo mi jakiegoś listu gończego brakuje bo w sumie przytargałem ośmiu. :hmm:

Nie ma plakatu na 9 typa. Jest na północy w jakiejś wiosce dorwałem bydlaka polecam poradnik bo nie pamiętam dokładnie gdzie jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, STALKER napisał(a):

Nie ma plakatu na 9 typa. Jest na północy w jakiejś wiosce dorwałem bydlaka polecam poradnik bo nie pamiętam dokładnie gdzie jest.

55 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Może plakat pojawia się później, u mnie też 8 sztuk.

Zgooglowałem.

Spoiler

Dziewiąty list na banitę o imieniu Haldin pojawia się na słupie na rynku Hernand dopiero jak się oczyści posterunek Vilkom bo tam się właśnie pojawi ten bandyta.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, STALKER napisał(a):

Tak ale tą umiejętność aktywuje się chyba dwoma przyciskami myszy aby rozwalić te łancuchy można ją za artefakty kupić. Robiłem to zadanie z tymi filarami po ich ułożeniu trzeba pokonać bossa.

Tak dokładnie ,dwoma przyciskami, ale nie szkoliłem jej, bo w walce starczały mi podstawowe, a gra nie tłumaczy, że akurat w zagadkach będzie potrzebna :hmm:

Opublikowano
9 godzin temu, Reddzik napisał(a):

Nie, też będę to kończyć, jest jedna ostatnia i może to ona tu się wlicza.

sprawdziłem, ponoć pod koniec fabuły coś tam dostajemy- jakieś zadanie jeszcze związane z Wiedźmami. Podobnie może być z innymi brakującymi zadaniami. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

ponoć pod koniec fabuły coś tam dostajemy- jakieś zadanie jeszcze związane z Wiedźmami.

Też to wczoraj przeczytałem, wczoraj skończyłem te Wiedźmy i mam 21/22. Ostatnio 2 dni nie grałem, ale wczoraj jak wbiłem do gry to przepadłem. Porobiłem co nie co, jakieś zadania, widząc te wszystkie zadania, które mam do zrobienia tj odkryte czy nie odkryte, to raczej przesada, nie podołał temu wyzwaniu. Porobię to co chcę i skończę fabułę, tego jest bardzo dużo, w to można grać do końca roku i jeden dzień dłużej:E

Opublikowano

To już jakieś AI boty piszą artykuły na gry-online?

Czy Kamil Kleszyk z gry-online to ta sama osoba co Catherine Lewis z gamesradar.com? Może oboje to boty AI a ten z gamesradar kradnie nasze, growe felietony? Tyle pytań, tak mało odpowiedzi....

https://www.gamesradar.com/games/open-world/crimson-desert-is-still-reaching-impressive-player-numbers-on-steam-over-a-month-after-launch-despite-being-a-single-player-game/

Opublikowano

Piszą na 101% wszędzie. Takie czasy, a będzie tylko gorzej, jeśli AI nie wyłoży się na twarz, a niestety szanse na to maleją pomimo strat OpenAI. Poza tym to LLM do generowania tekstu są już na tyle sprawne i zdaje się, że na tyle niskokosztowe, że akurat z nimi nie pożegnamy się bez względu na całą resztę.

Opublikowano (edytowane)

Tylko jedna wersja rzeczywistości... z tłumaczeniem na inne języki...

Czekam...

Aaaa..., bo zapomniałem, jakby ktoś potrzebował, to na Nexusie jest mod, który dodaje Multi Frame Generation w CD, dla właściwie wszystkich kart, ale osobno jest dla wersji RTX 4xxx.

Edytowane przez Ryszawy
Opublikowano
3 godziny temu, aureumchaos napisał(a):

A co tu tak cicho? wszystcy gracie czy juz prawie nikt? %-) Ja kombinuje jak tu odpalic porzadnie CD na steam decku... ale szarpanie i spadki fps sa potezne... tu by sie sparwdzil na te milion godzin exploracji... 8:E

ja wczoraj nie grałem, spałem tylko.

i bez tej gry czuje, że czegoś mi brakuje 

wierze w Ciebie dasz rade pograc