Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

4K, 30 FPS i RTX 4090 - coś czuję, że ta optymalizacja będzie wybitna. :E 

Połączone słowa "optymalizacja" i "Unreal Engine 5" tworzą oksymoron.

Tak, to śmiga na UE5.

Edytowane przez Lypton
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

4K, 30 FPS i RTX 4090 - coś czuję, że ta optymalizacja będzie wybitna. :E 

Słyszałem ze tam kilku naszych rodaków pracuje, wieć pewnie wychowankowie bloober team :E 

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Dobrze że tu co drugi ma 5090:wariat:

Dobrze ze za niedługo kolejna generacja :E :E 

Nie podobają mi się animacje podczas ataku.. strasznie to niedopracowane i próbują tuszować je róznymi "efektami" 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano (edytowane)

Ale wydajność gry to jest dramat.

Do tego nasrane aberracji po uszy, a oddzielnej opcji nie ma wszystko zaszyte pod post-procesem.

No więc odpaliłem w natywnym  4K a tu okolice 30fps :E 

2TnoXH1.jpeg

A  po właczeniu FSR4

aasmsnY.jpeg

szału nie ma bo 50-55

@dawidoxx Nie wiem czy to skutek u mnie zredukowanych post proscesów (bo aberracja i Motion blur zaszyte tam) czy FSR4 ale u ciebie obraz jest dużo bardziej rozmazany widać to na całym ekranie... dziwne

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)

Może jakieś wyostrzenie z FSR nie sprawdzę już, bo wywaliłem z dysku. Miałem na liście, ale po tym jak zagrałem to podziękuję... nudny symulator chodzenia.

Najlepsze, że w menu miałem 20 FPS, a karta ciągnęła więcej papu niż w samej grze.

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Niezbyt zachęcające to demo. Gra kiepsko działa, nie wygląda, a wymagania kosmiczne.

Doszedłem do walki i koniec, szkoda czasu.

A i by w ogóle zagrać, musiałem ustawić TSR 3d Resolution powyżej 70%, inaczej był crash po startowym przerywniku filmowym. xD

ZDhTdzK.thumb.jpeg.92d4e1e8cc96ba9edacfa2aaaa284286.jpeg

4 godziny temu, Gothic napisał(a):

Gierka wygląda jak Days Gone, Death Stranding sprzed 2020 roku także wymagania z dupy.

Tak, podobnie wygląda, ale nawet obok tych gier nie stała. Tamte gry są po wielokroć grywalniejsze. 

• Upvote 1
Opublikowano

A mnie gra zaciekawiła. Walka później jest trudniejsza niż z początkowym słabym typkiem. Dron trochę pomaga. Fajne mini zagadki. Brak prowadzenia za rękę. Nawet nieźle się gra. Optymalizacja raczej z winy vramu jest słaba, u mnie na full hd + high zeżarło 8gb.

Opublikowano
11 godzin temu, Keller napisał(a):

Optymalizacja raczej z winy vramu jest słaba, u mnie na full hd + high zeżarło 8gb.

Może poprawią optymalizacje do premiery, bo w 4k nie jest to grywalne na 5090

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

W 1440p DLSS jakość, plus nawet FG+ maks detale i jest grywalne :E Nic nie zamula, nie ścina, walka taka sobie, sama gra do kupienia na promocji. 

Bez FG jest ok 80-90+ zależnie od miejsca. 

HellIsUs-Win64-Shipping_2025_06_03_13_48_27_044.thumb.png.b48e544e7468971512cdcd6d9535d818.pngHellIsUs-Win64-Shipping_2025_06_03_12_57_28_657.thumb.png.11830531907d758e21f64e9dbe14ab2b.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Nie no gra się przyjemnie ale widac że 4K to ciśnie okrutnie, zjechałem z 4K na 1800p i nagle z 60-70fps skoczyło na 100-115fps 

ynpiSFb.jpeg

a walka widać przyjemna i w sumie demo zachęcia do zakupu.

Smooth Frarate po prostu zakłada capa 62fps u mnie aby było płynnie bez skoków.

Opublikowano

Nie no, demo na medium w 1080p i z DLSS Performance ciśnie RTX 2060 niemiłosiernie (najgorzej jest w menu :E - o co z tym chodzi, ma tak praktycznie każda nowa gra na UE), ale grać się da. W sumie sam nie wiem, czy to dobra, czy zła optymalizacja na tle obecnego 💩 rynku.

Sama gra mocno średnia, przeciwnicy idiotyczni, moveset nieprzewidywalny, jedyna zaleta, że można mocno dostosować poziom trudności i wyłączyć respawny.