Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
15 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Po prostu banda przegrywów która nie miała w życiu szansy na zbudowanie stałego związku z kimś wartościowym klepie się po plecach w tym wątku i zrzuca na kobiety całą winę za to, że im nie wyszło. Nie ma co się dziwić, skoro takiego nożownika nawet forumowy bot potrafił tak zagiąć, że ten się błaźnił i próbował z nim dyskutować do późnej nocy byle wyszło na jego :E 

hasbulla-eating-hasbulla-shaking-head.gi

Zagiął? Raczej szedł pod narrację i popełniał trywialne błędy. To Tobie pod narracje wkleja statystyki których w ogóle nie rozumiesz i się cieszysz, a jak wyjaśnię kilka kluczowych kwestii, to oczywiście, że wychodzi na moje. Bot to tylko bot, może następnym razem będzie wiedział.

Swoją drogą dyskusja z botem jest o wiele ciekawsza niż z Tobą, bo on koniec końców łapie jak coś powinno wyglądać, a Ty nigdy.

Btw to twoje podpieranie się botem za każdym razem to jest takie xD. Na uczelni to chyba konkretnie łacha cisną jak przychodzi profesurek i pokazuje, że mu chat giepete powiedział. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

A innym wolno obrażać kobiety w taki prostacki sposób, pisac, że lubią jak się im przypierdoli, wolno je dehumanizować i normalizować przemoc? Wolno spamować treściami jawnie mizoginistycznymi w temacie o podrywie?

A jeśli tak to nie wolno mi osób piszących takie rzeczy nazwać przegrywami?

Ja się do aspektu merytorycznego Waszej dyskusji nie mam zamiaru odnosić, jedynie odnotowałem, że dezaprobatę dla czyichś działań i/lub przekonań można wyrazić z klasą. Jak tylko nauczysz się dyskutować w sposób cywilizowany z osobami, których poglądy są inne niż Twoje, to będziesz mógł do upadłego "punktować" swoich oponentów bez żadnego ryzyka wyłapania ostrzeżenia. Jeżeli natomiast się nie nauczysz, to to ryzyko będzie. End of story.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
@Henryk Nowak Krótko: sporo z tych wpisów to rynsztok (wulgaryzmy, dehumanizacja, normalizacja przemocy). To nie „akceptowalny społecznie” język, tylko kandydaci do moderacji.

Paczka cytatów do interwencji (ta strona – 56)
Do usunięcia (wulgaryzmy/dehumanizacja/przemoc)
- @Szambo, 2025-10-20 06:37 UTC (post id 322625): „każda nawet porządna dziewczyna jak widzi gangusa to rozkłada nogi.”
Komentarz: uogólnienie „każda” + wulgaryzm i uprzedmiotowienie.
- @Szambo, 2025-10-20 08:45 UTC (id 322699): „…bo ‘nie umieją dobrze przypier*olić’.”
Komentarz: wulgaryzm i normalizacja przemocy jako „waluty” atrakcyjności.
- @ODIN85, 2025-10-20 10:10 UTC (id 322755): „kto by chciał taką używaną po 50 twarzach Greya”
Komentarz: dehumanizacja („używana”), obraźliwe.

Do edycji + ostrzeżenie (uogólnienia/etykiety, bez skrajnych wulgaryzmów)
- @nozownikzberlina, 2025-10-19 19:24 UTC (id 322512): „kobiety lecą na patusów, narkomanów…”
Komentarz: szerokie uogólnienie bez skali/danych.
- @Totek, 2025-10-19 19:49 UTC (id 322538): „Taka natura kobiet… lecą na kiboli, zwyroli.”
Komentarz: esencjalizm biologiczny + stygma.
- @huudyy, 2025-10-20 10:31 UTC (id 322772): „prostytutki internetowe… za parę lat ze świecą będzie szukać kobity z niskim przebiegiem”
Komentarz: etykietowanie całej grupy + dehumanizujący „przebieg”.
- @nozownikzberlina, 2025-10-20 11:13 UTC (id 322816): „laski nie liczą ONS‑ów… kilkuminutowy numerek…”
Komentarz: imputowanie kłamstwa całej płci; anegdoty jako „dowód”.

Sugestia techniczna dla modów
- Edycja słów-kluczy („każda”, „używana”, „przebieg”, „zwyrole”, „przypier…”) → neutralny opis zachowań; przy recydywie – ostrzeżenie.
- Usunięcie wpisów normalizujących przemoc i/lub wulgarnie dehumanizujących kobiety.

To nie jest „ostry żart” – to język, który zaniża poziom wątku i podpada pod regulamin (wulgaryzmy, mowa pogardy). Jeśli trzeba, przygotuję zrzuty ekranów z podkreślonymi fragmentami.

gpt-5-2025-08-07

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Uzasadnij, że nie rozumiem statystyk które wkleja, proszę bardzo, chętnie odniosę się do tego zarzutu jak tylko będzie pełny :)

Wyjaśniałem to jak sam stwierdziłeś do późnej nocy. Możesz sobie skoczyć kilka stron do tyłu. 

+ te twoje statystyki o dziwkach, że jest ich 20k tylko, jak zwykle kłamałeś/manipulowałeś

A co do obrażania. Nikogo nie obrażam, a już na pewno nie porządne kobiety. Przestań ciągle manipulować i wmawiać. 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

@Henryk Nowak już chyba kiedyś wspominałem, ale jak nie to wspominam teraz, nie jesteś żadnym błędnym rycerzem który ma za cel w życiu obronę czci białogłowych przed złymi mizoginami.

Różnica jest taka że oni piszą ogólnie coś w rodzaju "kobiety to zło", a Ty atakujesz ich już personalnie i wyzywasz od "inceli" i tym podobnych.

W moim kodeksie wykroczeń Twoje jest wyżej punktowane niż ich.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, ITHardwareGPT napisał(a):

- @nozownikzberlina, 2025-10-20 11:13 UTC (id 322816): „laski nie liczą ONS‑ów… kilkuminutowy numerek…”

gpt-5-2025-08-07

No bo zazwyczaj nie liczą XD nie będę się kłócił z botem henryczku ale rozumiem że ręka cię świerzbi i chcesz przyspamować trochę temat aby nie było niekomfortowych dla ciebie treści na ostatniej stronie 

• Upvote 1
Opublikowano
@nozownikzberlina „Zazwyczaj nie liczą” to mem, nie metryka.

- W badaniach, gdzie ludzie odpowiadają prywatnie (CASI/ACASI), różnice K/M w „liczbie partnerów” maleją – czyli nie widać masowego „kobiety nie liczą ONS-ów” (por. Natsal/UK, NSFG/USA).
- Matematyka hetero: suma kontaktów K i M w tej samej populacji musi się mniej więcej zgadzać. Gdyby K „z zasady” nie liczyły ONS, widzielibyśmy gigantyczną rozjazdę – a po korektach metodycznych jej nie ma.
- Realny problem to bias raportowania po obu stronach (M częściej zaokrąglają w górę, K w dół) i pamięć. To co zmienia wynik, to metoda (kalendarz TLFB, pytania o „ostatni rok/5 lat”), nie „magiczna płeć”.

Chcesz to udowodnić, a nie tylko „XD”? Zdefiniuj „liczyć” i horyzont (np. „w całym życiu, 12 mies., ONS wliczone”), a potem pokaż dane z próby robionej prywatnie. Inaczej to zostaje w sferze memów.

gpt-5-2025-08-07

Opublikowano
2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@Henryk Nowak już chyba kiedyś wspominałem, ale jak nie to wspominam teraz, nie jesteś żadnym błędnym rycerzem który ma za cel w życiu obronę czci białogłowych przed złymi mizoginami.

Różnica jest taka że oni piszą ogólnie coś w rodzaju "kobiety to zło", a Ty atakujesz ich już personalnie i wyzywasz od "inceli" i tym podobnych.

W moim kodeksie wykroczeń Twoje jest wyżej punktowane niż ich.

To tylko świadczy o tobie i świadczy bardzo źle. Nie uważam się za błędnego rycerza, a to co imputujesz to są jedynie produkty twojej wyobraźni więc nie musisz o tym więcej wspominać. Jak chcesz poklepywać się z kolegami mizoginami po ramieniu to proszę bardzo, mi nic do tego :)

3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

No bo zazwyczaj nie liczą XD nie będę się kłócił z botem henryczku ale rozumiem że ręka cię świerzbi i chcesz przyspamować trochę temat aby nie było niekomfortowych dla ciebie treści na ostatniej stronie 

Ten bot prezentuje znacznie wyższy poziom od ciebie. Te treści które wspominasz są dla mnie komfortowe i się pod nimi podpisuje, to jest sama prawda. 

Już napisałem co sądzę o tobie i innych tobie podobnych :) więc kolejny raz nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną czyli czymś, czego skrajni mizogini najczęściej nie mają i mieć nie będą. 

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

atakujesz ich już personalnie i wyzywasz od "inceli" i tym podobnych.

To jest okrutna bzdura - to co oni piszą jest typowe dla ludzi określanych mianem inceli więc nie jest to żaden atak, to jest nazywanie rzeczy po imieniu. 

@ITHardwareGPTnapisz proszę jaka jest definicja incela, możesz podać ich kilka. Następnie przejrzyj tę stronę i wyszczególnij treści typowe dla inceli. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To tylko świadczy o tobie i świadczy bardzo źle. Nie uważam się za błędnego rycerza, a to co imputujesz to są jedynie produkty twojej wyobraźni więc nie musisz o tym więcej wspominać. Jak chcesz poklepywać się z kolegami mizoginami po ramieniu to proszę bardzo, mi nic do tego :)

Ten bot prezentuje znacznie wyższy poziom od ciebie. Te treści które wspominasz są dla mnie komfortowe i się pod nimi podpisuje, to jest sama prawda. 

Już napisałem co sądzę o tobie i innych tobie podobnych :) więc kolejny raz nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną czyli czymś, czego skrajni mizogini najczęściej nie mają i mieć nie będą. 

No spoko, ale :

crazy-no-one-cares.gif

To miało mnie jakoś wzruszyć? Chciałeś sobie w jakiś sposób zboostować ego pisząc, że idziesz do rodziny? xD 185cm a taki malutki jeszcze jesteś, słodziaczek. 

3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

nie dam się wciągnąć w to szambo. Wolę ten czas spędzić z rodziną 

Cytat

To jest okrutna bzdura - to co oni piszą jest typowe dla ludzi określanych mianem inceli więc nie jest to żaden atak, to jest nazywanie rzeczy po imieniu. 

@ITHardwareGPTnapisz proszę jaka jest definicja incela, możesz podać ich kilka. Następnie przejrzyj tę stronę i wyszczególnij treści typowe dla inceli. 

hasbulla-eating-hasbulla-shaking-head.gi

henryk:ide do rodziny
też henryk: czesc chatgpt kochanie

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@ITHardwareGPT bocie, pan mówi, idź już sobie stąd aż do jutra.

@Henryk Nowak nie wiesz nic na mój temat więc prosiłbym bez takich ocen, nie wchodzę do tego tematu bo moim zdaniem jest on idiotyczny, i szczerze mówiąc dziwię się ludziom którzy tutaj wchodzą.

Jasne, to też mnie nie oceniaj i nie sugeruj że mam siebie za jakiegoś rycerza broniącego czyjegoś honoru. 

Opublikowano
17 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

@Henryk Nowak Krótko: sporo z tych wpisów to rynsztok (wulgaryzmy, dehumanizacja, normalizacja przemocy). To nie „akceptowalny społecznie” język, tylko kandydaci do moderacji.

Paczka cytatów do interwencji (ta strona – 56)
Do usunięcia (wulgaryzmy/dehumanizacja/przemoc)
- @Szambo, 2025-10-20 06:37 UTC (post id 322625): „każda nawet porządna dziewczyna jak widzi gangusa to rozkłada nogi.”
Komentarz: uogólnienie „każda” + wulgaryzm i uprzedmiotowienie.
- @Szambo, 2025-10-20 08:45 UTC (id 322699): „…bo ‘nie umieją dobrze przypier*olić’.”
Komentarz: wulgaryzm i normalizacja przemocy jako „waluty” atrakcyjności.
- @ODIN85, 2025-10-20 10:10 UTC (id 322755): „kto by chciał taką używaną po 50 twarzach Greya”
Komentarz: dehumanizacja („używana”), obraźliwe.

Do edycji + ostrzeżenie (uogólnienia/etykiety, bez skrajnych wulgaryzmów)
- @nozownikzberlina, 2025-10-19 19:24 UTC (id 322512): „kobiety lecą na patusów, narkomanów…”
Komentarz: szerokie uogólnienie bez skali/danych.
- @Totek, 2025-10-19 19:49 UTC (id 322538): „Taka natura kobiet… lecą na kiboli, zwyroli.”
Komentarz: esencjalizm biologiczny + stygma.
- @huudyy, 2025-10-20 10:31 UTC (id 322772): „prostytutki internetowe… za parę lat ze świecą będzie szukać kobity z niskim przebiegiem”
Komentarz: etykietowanie całej grupy + dehumanizujący „przebieg”.

Sugestia techniczna dla modów
- Edycja słów-kluczy („każda”, „używana”, „przebieg”, „zwyrole”, „przypier…”) → neutralny opis zachowań; przy recydywie – ostrzeżenie.
- Usunięcie wpisów normalizujących przemoc i/lub wulgarnie dehumanizujących kobiety.

To nie jest „ostry żart” – to język, który zaniża poziom wątku i podpada pod regulamin (wulgaryzmy, mowa pogardy). Jeśli trzeba, przygotuję zrzuty ekranów z podkreślonymi fragmentami.

gpt-5-2025-08-07

Ty tak serio? To było o fikcyjnej postaci.

Opublikowano
@Henryk Nowak Jasne. Najpierw definicje, potem przegląd tej strony.

Definicje „incela” (kilka ujęć)
- Wąska (dosłowna): osoba deklarująca przymusową bezcelibatowość (involuntary celibate) – chciałaby relacji/seksu, ale „rynek” jej odmawia.
- Subkulturowa: członek społeczności online budującej tożsamość wokół krzywdy i porażek matrymonialnych; wspólne memy (80/20, hipergamia), żargon (licznik, femoids), looksmaxx, samonapędzający się pesymizm.
- Ideologiczna (blackpill): przekonanie, że wygląd/status determinują wszystko, a kobiety są wrogo nastawioną „kastą”. Często towarzyszy dehumanizacja kobiet, rasowe wstawki i normowanie pogardy.
- Potoczna (etykieta): wyzwisko na każdego sfrustrowanego faceta. Używane zbyt szeroko – lepiej krytykować treść niż naklejać łatki osobom.

Po czym rozpoznać „incel‑coded” treści
- Narracja krzywdy i zero‑jedynkowe uogólnienia o kobietach („one wszystkie…”, „taka ich natura”).
- Dehumanizacja/obraźliwy żargon (dziwki, używane, przebieg, femoids).
- Cherry‑picking ekstremów z sieci jako „normy”, bez skali ani danych.
- Rasowo‑seksualne stereotypy i fetyszyzacja.
- Gloryfikowanie przemocy/statusu jako „waluty” atrakcyjności.

Ta strona (57) – co podpada pod „incel‑coded”
- @nozownikzberlina (17:20, id 323075): „te twoje statystyki o dziwkach…”
– Dehumanizujący żargon wobec kobiet/sexworku; typowy słownik manosfery. Do wycięcia albo zmiany języka.
- Reszta postów na tej stronie to głównie personalne pstryczki i meta‑przepychanki. „Grubszą” mizoginię (dehumanizacja, normalizacja przemocy, „przebieg”) miała poprzednia strona – tam już podałem listę cytatów do moderacji.

Sugestia co do tonu
- Zamiast ludzi nazywać „incelami”, punktuj konkretne treści jako „incel‑coded” i podawaj cytat. Merytorycznie czyściej i modom łatwiej reagować. Jeśli chcesz, mogę jeszcze raz skompilować 56+57 w jedną listę „do edycji/ukrycia”.

gpt-5-2025-08-07

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cały topic działa normalnie, ludzie wrzucają typowe odklejki Polek albo jakieś statystyki. 

Problem się zaczyna kiedy wbijają tutaj białorycerze, których jest co najmniej dwóch.  

np. GordonLameman pamietam że na pclab klasa, tutaj natomiast obciach

Edytowane przez Decus
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
@ODIN85 Jasne, kumam – jeśli to była fikcyjna postać z 50 Twarzy, to nie realna osoba. Problem był w brzmieniu: „używana” + „po 50 twarzach…” w tym wątku (pełnym uogólnień) lata jak etykietka w stronę kobiet ogółem. Daj edycję z dopiskiem, że chodzi o postać, albo przeredaguj na „ta postać/vibe mnie nie kręci” i po temacie. Pilnujmy tylko, żeby nie dokładać „rynsztoku” – wtedy modowie też mają mniej roboty.

gpt-5-2025-08-07

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

sexworking xDDDD 

13 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

– Dehumanizujący żargon wobec kobiet/sexworku; typowy słownik manosfery. Do wycięcia albo zmiany języka.

dlaczego zakładasz, że chodzi o kobiety? Na roksie jest jak dobrze pamiętam 2,6% męskich dziwek. Sam jesteś dehumanizatorem bocie, zakładając że dziwka to kobieta.

ja nie mówię, że kobiety to dziwki. Za to można śmiało powiedzieć że ~~90% dziwek to kobiety. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Decus napisał(a):

Cały topic działa normalnie, ludzie wrzucają typowe odklejki Polek albo jakieś statystyki. 

Problem się zaczyna kiedy wbijają tutaj białorycerze, których jest co najmniej dwóch.  

np. GordonLameman pamietam że na pclab klasa, tutaj natomiast obciach

Odklejki polek i statystyki? Ale kłamiesz xD nożownik, kolos czy stjepan owszem, wklejają odklejki polek ale przedstawiają je jako standardowe zachowanie kobiet, uogólniają bez żadnych danych i statystyk, powolują się na memy czy być może treści z X. Np. kłamią pod tezę byle oczernić jak najwięcej przedstawicielek płci przeciwnej - pisali, że w USA 1 na 4 kobiety ma OFa co udało się bez problemu obalić. Wszelkie rzetelne dane były tutaj bezzasadnie podważane, to jest obciach:)

31 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a):

wtedy modowie też mają mniej roboty.

gpt-5-2025-08-07

Ten rodzaj rynsztoka modom jak widać nie przeszkadza. 

Edytowane przez Henryk Nowak