hubio 1 345 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Moim zdaniem to nie wynika ze złej woli kobiet, tylko z gorszego przygotowania praktycznego. Kobiety jako kierowniczki po prostu częściej nie wiedzą jak w praktyce wygląda praca która kierują. Myślą że wystarczy pomnożyć 2x2 co jest 4 i bajlando. Pózniej są zdziwione że jest inaczej i naciskają na porządne 4. Praktyka natomiast pokazuje że są różne dźwigary modyfikujące ten wynik. To po części moje zdanie a po części doświadczenie. Kierowniczki, zwłaszcza te młodsze z którymi mam do czynienia tak właśnie rozumują. Sto razy bardziej bym wolał kierowniczkę niż kierownika. Ale to wynika z tego, że lepiej dogaduję się z kobietami i w ich przypadku poziom agresji spada mi tak o 80% Natomiast facet, szczególnie typu macho to bym się zwolnił po jednym dniu. Ale też fakt, że nigdy nie miałem bezpośredniego przełożonego w postaci kobiety. Na etacie pracowałem kilka lat i miałem szefa. Zresztą super fajnego człowieka, być może dlatego, że z czasów PRL gdzie nie było uczone żeby pracowników tyrać do upadłego. On potrafił czasami walnąć taki tekst, że za te pieniądze co pracujemy to się dziwi dlaczego się w ogóle przykładamy? Natomiast miałem nad nim też dyrektorką i była bardzo miła i przyjazna. Bardzo miło wspominam tamtą pracę. Choć oczywiście nawet najlepszy etat to nie praca dla siebie. Dyrektor już nie był taki miły ale na kilka lat miałem z nim kilka rozmów. Z czego jedna była ostrzejsza. On się strasznie denerwował, ale wkraczał jak już coś naprawdę było grubo Generalnie nie mam za dużo doświadczeń z przełożonymi, ale mimo wszystko sądzę, że bardziej zrozumieją, że człowiek jest człowiekiem, a nie niewolnikiem. Fakt faktem, że kobiety idą od kreseczki do kreseczki, ale najczęściej oznacza to po prostu dobrą, rzetelną pracę więc nie można im czynić zarzutu, że dobrze pracują Edytowane 30 Kwietnia przez hubio
Suchy211 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) @hubio mam jeszcze jedną teorię podpartą o własne doświadczenia. Kobiety siebie nawzajem w pracy traktują gorzej niż innych mężczyzn. Zwłaszcza te brzydsze te ładniejsze. Zresztą mężczyźni dla kobiet też są bardziej wyrozumiali. Ale do mobbingu zwłaszcza ze strony kobiet skłonne są bardziej przyznać się kobiety. Mając na uwadze 2 wcześniejsze zdania stąd może wynikać statystyka niekorzystna dla kobiet. Edytowane 30 Kwietnia przez Suchy211
hubio Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia @Suchy211 w 100% racja. Kobiety dla kobiet są gorsze.
Stjepan Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Najśmieszniejsza wg mnie była ta z tapetą za 2500 na twarzy. Ja mam 5000zł pod biurkiem i ponad 70k zł nad głową.
hubio Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja (edytowane) W głowie się nie mieści, że w XXIw. w 2026r na publicznym forum w wątku o związkach można siać takim rasizmem !!!!! Przecież to rasizm jak z Alabamy z XIXw. Co to w ogóle k. za tekst o "rozkładaniu nóg przed murzynami"!!!!???? Gdzie nawet Rada Języka Polskiego nie zaleca używania słowa "murzyn"... Albo piętnowanie kobiet!!! Weźcie sobie prawacy wbijecie do tych pustych głów, że kobieta to nie jest jakiś podrzędnych gatunek i jak wy lubicie Azjtaki albo inne rasy tak i kobiety mają do tego prawo!!! Dziwi mnie też bierność tak licznej lewicowej reprezentacji na forum, która nie sprzeciwia się tak jawnie rasistowskim postom!!! Bez znaczenia, ze to tylko cytat!!!! Edytowane 22 Maja przez hubio
huudyy Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja W dniu 22.05.2026 o 20:34, hubio napisał(a): Dziwi mnie też bierność tak licznej lewicowej reprezentacji na forum, Kogo?
Totek Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Ludzie kochają się dzielić, na prawo lewo, górę dół, tylko właściwie w imię czego... Minęły mi 2 miesiące od rozstania, odwaliłem kawał ciężkiej roboty by się ogarnąć. Znajomi którymi otaczalem się od lat dostaną medale Dni stały się lekko szalone, wrzucenie na luz w życiu sprawiło że życie nabrało koloru. Powoli myślę by znowu kogoś poznać. Tylko szkopuł by ten ktoś nie zburzył tego co udało się do teraz odbudować. Jako społeczeństwo jesteśmy mega zamknięci, interakcje są sztywne i kulawe, a apki randkowe to ciężka konieczność. Nawet ostatnio w pracy wiele czasu i trudu zajęło mi "rozbujanie" dosyć pogodnej, otwartej i pozytywnie nastawionej osoby. Trochę to przeraża...
Kamiyanx Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Ja tam polecam Discord. Ludzie nie mają tak tyłka w dupie. Nawet dwie dziewczyny w swoim wieku poznałem XD
nozownikzberlina Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Ja tam polecam Discord. Ludzie nie mają tak tyłka w dupie. Nawet dwie dziewczyny w swoim wieku poznałem XD Co to znaczy "polecam Discord". Discord to tylko apka do rozmów typu teamspeak czy inne ventrillo tylko rozbudowana. Elaboruj.
galakty Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja (edytowane) 22 godziny temu, Totek napisał(a): Tylko szkopuł by ten ktoś nie zburzył tego co udało się do teraz odbudować Ostra selekcja i tyle. Jeden będzie się pakował we wszystko, drugi jak zobaczy jedną red flag to zghostuje. Tylko od Ciebie zależy czy dostaniesz szacunek drugiej osoby. Edytowane 25 Maja przez galakty
Kamiyanx Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): Co to znaczy "polecam Discord". Discord to tylko apka do rozmów typu teamspeak czy inne ventrillo tylko rozbudowana. Elaboruj. Hmm? Discord to bardziej społeczności są niż kanał VC. Są zdaje się nawet takie typowo discordy do randkowania. Ale ja się po prostu kręcę po serwerach o anime/fantastyce, to jest pełno kobiet 20-30 lat. I to sporo ładnych nawet.
galakty Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja No super, to teraz traf z Twojego miejsca zamieszkania Wiadomo że się da, ale równie dobrze można na grupkach FB to samo zrobić, to tylko miejsce nieprzeznaczone de facto do randkowania. FB ma zresztą portal randkowy.
nozownikzberlina Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Teraz, galakty napisał(a): No super, to teraz traf z Twojego miejsca zamieszkania Wiadomo że się da, ale równie dobrze można na grupkach FB to samo zrobić, to tylko miejsce nieprzeznaczone de facto do randkowania. FB ma zresztą portal randkowy. Ja to pierwsze słyszę, żeby na discordzie ludzie randkowali szczerze mówiąc. Tam raczej siedzą ludzie co chcą poczilować anonimowo, a nie poznawać nieweryfikowalnych randomów z internetu. Chyba, że "poznać" kolega miał na myśli znajomość internetową.
Kamiyanx Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 26 minut temu, galakty napisał(a): No super, to teraz traf z Twojego miejsca zamieszkania W większości śląskie
galakty Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Całe województwo? Fajnie jechać do obcej baby godzinę na randeczkę No sorry nie dla mnie takie coś, ale nie wątpię że żonę tam się da znaleźć.
Kamiyanx Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja (edytowane) 23 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): Ja to pierwsze słyszę, żeby na discordzie ludzie randkowali szczerze mówiąc. Tam raczej siedzą ludzie co chcą poczilować anonimowo, a nie poznawać nieweryfikowalnych randomów z internetu. Chyba, że "poznać" kolega miał na myśli znajomość internetową. Serio? Połowa znajomych mi par to przez discorda. I to mówię poważnie – normalnie ludzie się poznają i wiążą przez DC. Wspólne zainteresowania itp. 1 minutę temu, galakty napisał(a): Całe województwo? Fajnie jechać do obcej baby godzinę na randeczkę No sorry nie dla mnie takie coś, ale nie wątpię że żonę tam się da znaleźć. To wynika z tego, że większość fandomu jest z południa/śląskie. Nawet to było potwierdzone jakimiś statystykami ze stronek tematycznych. Swoją drogą, serio ta godzina na randkę to problem? Do eks jeździłem autobusem z Katowic do Wrocławia jakieś ~1,5 godziny i nie było problemu. Edytowane 25 Maja przez Kamiyanx
galakty Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 5 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Swoją drogą, serio ta godzina na randkę to problem? Do eks jeździłem autobusem z Katowic do Wrocławia jakieś ~1,5 godziny i nie było problemu. Tak, niektórzy dorośli nie mają czasu by marnować 1.5h w jedną stronę dla obcej baby która po jednej randce okaże się niewypałem. Tobie pasuje, ale nie dziw się że innemu nie.
nozownikzberlina Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 2 minuty temu, galakty napisał(a): Tak, niektórzy dorośli nie mają czasu by marnować 1.5h w jedną stronę dla obcej baby która po jednej randce okaże się niewypałem. Tobie pasuje, ale nie dziw się że innemu nie. +1 jak miałem 20 lat to też sobie mogłem jechać do baby godzinę w jedną stronę. Teraz sobie nie wyobrażam, jest zbyt dużo innych ciekawych rzeczy którym można poświęcać czas.
Tankietka Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja (edytowane) Godzinka jazdy to nic by dobrze podupczyć. Ludzie mieszkając w Warszawie i pracując w Warszawie często potrafią dłużej dojeżdżać do pracy w jedną stronę. W sumie to pozdro dla tych co chcą poznać laskę, ale max 30 minut drogi spod własnej klatki a najlepiej 15 i to hulajką xd Edytowane 25 Maja przez Tankietka
Totek Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja (edytowane) Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): Serio? Połowa znajomych mi par to przez discorda. I to mówię poważnie – normalnie ludzie się poznają i wiążą przez DC. Wspólne zainteresowania itp. To wynika z tego, że większość fandomu jest z południa/śląskie. Nawet to było potwierdzone jakimiś statystykami ze stronek tematycznych. Swoją drogą, serio ta godzina na randkę to problem? Do eks jeździłem autobusem z Katowic do Wrocławia jakieś ~1,5 godziny i nie było problemu. Potwierdzam, większość fanów anime to śląskie, trochę Poznań i środek kraju, na północy to słabo. Sam jeździłem godzinę czasu i dla mnie to jest ok. Tak w sam raz by się pozytywnie nastawić i wyciszyć. Najdłuższe związki nawiązałem właśnie przez grupy tematyczne jeszcze przed DC więc jak najbardziej to jest dobra droga. Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a): Dubel... Edytowane 25 Maja przez Totek
Rekomendowane odpowiedzi