Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Szambo napisał(a):

Serio Newsweek?

A co? Teraz tylko wpotylice czytasz? :) 

Oni już takie kocopoły wypisują razem z Onetem, że ręce opadają.

A czytałeś?

Do współczesnych problemów bym dodał to, że teraz mocniej niż kiedyś przeciętne laski mogą się "wylevelować" i zacząc wlewać, że są ładniejsze niż w rzeczywistości.

W komunikacji miejskiej w Poznaniu często widzę, te podpicowane laski z rozlazłym bebzonem, które mają ego wywalone w kosmos. Na tyle, że nie uważają, że są zobligowane do tego, żeby ustępować osobom niedołężnym i kobietom w ciąży miejsca. W końcu są Księżniczkami 5/10 i one szukają Księcia 11/10 :)

Ja widzę, że największym współczesnym problemem mężczyzn jest to, że chcą wszystkich układać pod siebie :) 

• Haha 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A czytałeś?

Jestem fanem ich artykułów.

Przeważnie to Szczucie na Mężczyzn i Macierzyństwo i propagowanie bycie Kocią Mamą.

Współcześni Mężczyźni muszą wypić Bigos, który poprzednie pokolenie im zaserwowało.

Bo skoro zdarza się multum sytuacji, że atrakcyjna Kobieta dostaje zniżki, awanse, gratisy od MEŻCZYZN za to, że jest ładna to nie ma się co dziwić, że jest etap golenia frajerów ile wlezie.

My jako Mężczyźni samych siebie nie szanujemy.

Wpierw trzeba zobaczyć w lustro i stanąć w prawdzie.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Jestem fanem ich artykułów.

Przeważnie to Szczucie na Mężczyzn i Macierzyństwo i propagowanie bycie Kocią Mamą.

Ale ja pytam o ten konkretny :) 

Współcześni Mężczyźni muszą wypić Bigos, który poprzednie pokolenie im zaserwowało.

Bo skoro zdarza się multum sytuacji, że atrakcyjna Kobieta dostaje zniżki, awanse, gratisy od MEŻCZYZN za to, że jest ładna to nie ma się co dziwić, że jest etap golenia frajerów ile wlezie.

No, pół konfederacji wciąż nie może uwierzyć, że nie będzie można bab już lać w domu :( 

Wpierw trzeba zobaczyć w lustro i stanąć w prawdzie.

nie ma nic lepszego niż scrollowanie netu i jak tylko pojawi się jakaś laska to komentarze "hej maleńka", "usiądź mi na mordzie" "odezwij się". 

Ja nie wiem co te młoty mają w głowach, ale niewiele...

Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

spermiage nie szanują siebie, a przez to też innych mężczyzn, którym robią pod górkę. Ze Stachanowcami w relacjach damsko-męskich nie wygrasz, ego lasek wywala w kosmos, a całe społeczeństwo na tym cierpi.

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

nie ma nic lepszego niż scrollowanie netu i jak tylko pojawi się jakaś laska to komentarze "hej maleńka", "usiądź mi na mordzie" "odezwij się". 

Ja nie wiem co te młoty mają w głowach, ale niewiele...

odpowiedź jest jedna - niewiele.

Inna sprawa, że kobiety mają wymagania, dużo wyższe niż miały kiedyś gdy pragnęły faceta który będzie zarabiał, nie będzie bił&pił. Teraz? Teraz musi być MINIMUM na równi z nimi, ale najlepiej jakby był z dwa poziomy wyżej. Byłem parę dni temu na imprezie z przyjaciółkami/koleżankami mojej kobiety - laski śliczne, zgrabne, wykształcone i majętne - i każda singielka :E Twierdzą, że nie ma za dużo WOLNYCH facetów na ICH poziomie - gdy spytałem, co złego jest we wzięciu kogoś, kto gorzej zarabia, to było święte oburzenie, że one nie chcą być z kimś, kogo nie stać na życie na ich poziomie. 

Faceci w porównaniu do kobiet są chyba dużo bardziej skłonni do ustępstw...

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Przeciętna Dziewczyna mająca na dzień dobry do zaoferowania tylko to dostaje pełno adoracji od nieznajomych facetów.

To jak ma jej nie odwalić?

Wpierw cała nasza Brać powinna się ogarnąć, przestać myśleć fujarą i nie wystawiać się na pośmiewisko. Skończyć z żałosnym podrywaniem w internecie. Tymbardziej jak nie jesteś w 10% przystojniaków - to tylko proszenie się o poniżenie.

A jak jesteś jakimś przedsiębiorcą i zatrudniasz pracownika... to proszę weź tego co ma lepsze kompetencje, a nie cycatą laskę, która nic nie umie, ale liczysz, że Ci obciągnie... Boże Jedyny...

Tak samo jako Męźczyźni nauczmy się szanować przeciętne Dziewczyny... bo sami jesteśmy najczęściej przeciętni.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Szambo napisał(a):

My jako Mężczyźni samych siebie nie szanujemy

mezczyzni mieli i maja wystarczajaca wladze na swiecie zeby dowolnie uksztaltowac te tematy a jednak sami sobie to robimy,

nawet takie bzdurne artykuly jak ten newsweek to najczesciej za pieniadze mezczyzn wycelowane w innych mezczyzn a pozniej powielane przez mezczyzn ;)

cale zlo to chyba mezczyzni :D babki po prostu korzystaja

ciekawy material z chin

Cytat

Chińska ekonomia oparta na simpach upada, mężczyźni nie płacą za kobiety [ang.]
Liczba małżeństw spadła. Mężczyźni nie zjawiają się w klubach by płacić za koleżanki. Wszystko to z powodu upadku tzw "ekonomii simpów" w Chinach. Bardziej obeznane z internetem młode pokolenie mężczyzn odmawia jednostronnego inwestowania czasu i pieniędzy. W filmie nagrania zszokowanych kobiet.

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, huudyy napisał(a):

Twierdzą, że nie ma za dużo WOLNYCH facetów na ICH poziomie - gdy spytałem, co złego jest we wzięciu kogoś, kto gorzej zarabia, to było święte oburzenie, że one nie chcą być z kimś, kogo nie stać na życie na ich poziomie. 

To jest tak idiotyczne xD gdyby faceci z mojego bliskiego grona mieli takie samo podejście, to żaden z nich prawdopodobnie nigdy nie znalazłby partnerki, bo zarabiają przynajmniej ze trzy razy więcej niż ich żony, przy czym jeden chłopak to obstawiam, że zarabia miesięcznie ze dwanaście razy więcej niż jego obecna kobieta (na szybko licząc).

obraz.png.10c6d57cddcc17b211356cf600eb4e36.pngobraz.png.31573c0b9d9b67e1c2ab49d84ba033e4.png

obraz.png.2d2c0321d9480fdacceffcfb1b701f59.png

Opublikowano (edytowane)

Patrząc na swoje środowisko to nie znam pary aby kobieta zarabiała więcej od faceta. Nawet jak zarabiają na podobnym poziomie to facet czuje się w obowiązku brania dodatkowych zadań/nadgodzin aby być tym lepiej ustawionym finansowo. Jest też kilka przypadków gdzie facet wniósł do związku mieszkanie, auto i oszczędności a one były na bezrobociu lub łapały tymczasowe fuchy, mieszkając kątem u znajomych/rodziny.

Edytowane przez ghostdog
Opublikowano

To ja się pochwalę, że zarabiam X2 mniej od swojej byłej, ale ona jest senior programistką z prawie 10 lat expa.

Swoją drogą, całkiem bezsensowne te kryteria materialne. Straszna jest ta dzisiejsza interesowność związków. Życie jest krótkie i są lepsze tematy niż kto ile ma... Chwilowo.

Jest realnie ryzyko, że wjedzie jakaś Rosja i już masz po kasie.

• Upvote 3
Opublikowano
13 godzin temu, Szambo napisał(a):

Przeciętna Dziewczyna mająca na dzień dobry do zaoferowania tylko to dostaje pełno adoracji od nieznajomych facetów.

To jak ma jej nie odwalić?

Wpierw cała nasza Brać powinna się ogarnąć, przestać myśleć fujarą i nie wystawiać się na pośmiewisko. Skończyć z żałosnym podrywaniem w internecie. Tymbardziej jak nie jesteś w 10% przystojniaków - to tylko proszenie się o poniżenie.

A jak jesteś jakimś przedsiębiorcą i zatrudniasz pracownika... to proszę weź tego co ma lepsze kompetencje, a nie cycatą laskę, która nic nie umie, ale liczysz, że Ci obciągnie... Boże Jedyny...

Tak samo jako Męźczyźni nauczmy się szanować przeciętne Dziewczyny... bo sami jesteśmy najczęściej przeciętni.

Aż mi się ten film przypomniał czytając Twój post

Opublikowano
7 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Patrząc na swoje środowisko to nie znam pary aby kobieta zarabiała więcej od faceta. Nawet jak zarabiają na podobnym poziomie to facet czuje się w obowiązku brania dodatkowych zadań/nadgodzin aby być tym lepiej ustawionym finansowo. Jest też kilka przypadków gdzie facet wniósł do związku mieszkanie, auto i oszczędności a one były na bezrobociu lub łapały tymczasowe fuchy, mieszkając kątem u znajomych/rodziny.

Ale są takie pary i nawet badania o tym mówią. Tylko to jest mniejszość. Czasem bo kobieta nie lubi "łamagi" jak twierdzi, a czasem sam facet ma ego zranione że kobieta lepiej ogarnia. Stereotypy płciowe wieczne żywe.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

To ja się pochwalę, że zarabiam X2 mniej od swojej byłej, ale ona jest senior programistką z prawie 10 lat expa.

Swoją drogą, całkiem bezsensowne te kryteria materialne. Straszna jest ta dzisiejsza interesowność związków. Życie jest krótkie i są lepsze tematy niż kto ile ma... Chwilowo.

Jest realnie ryzyko, że wjedzie jakaś Rosja i już masz po kasie.

Ale ogólnie ludzie dobierają się na podobnych poziomach społecznych.

A co do ryzyka to wczoraj mignęło mi że Francja rozbudowuje szpitale na wypadek problemów w 2026

Cytat

Francuskie szpitale otrzymały niecodzienne, a zarazem niepokojące polecenie: do marca 2026 r. muszą być przygotowane na "poważne, wojskowe zaangażowanie". Informację o tym, że resort zdrowia wysłał do placówek medycznych specjalny list planistyczny, ujawnił satyryczny tygodnik "Le Canard enchaîné". Kilka dni później potwierdziła ją ministra zdrowia Catherine Vautrin.

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
21 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Hmmm też otworzę taką zbiórkę. Napiszę, że marzę o rentierstwie i do celu brakuje mi jeszcze jakieś 1,5mln. Myślicie, że może się udać ?? :P

tak ale zastosuj dodatkowe karty pulapki, np. zmien plec do zbiorki, dodaj flagi LPG,

jak przyfarcisz i zyskasz wsparcie duzej gazety to SKY IS THE LIMIT

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Hmmm też otworzę taką zbiórkę. Napiszę, że marzę o rentierstwie i do celu brakuje mi jeszcze jakieś 1,5mln. Myślicie, że może się udać ?? :P

Poka sowe i nie ma problemu. 

• Haha 3