Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo. Mam ogromną prośbę. Dałby ktoś radę sprawdzić mi wydajność tej gry w 1440p na LOW, ale z maksymalnymi teksturami na 3060 Ti 8GB GDDR6X? Gdyby wszystko śmigało >~60 kl/s, to ile wynosiłaby wydajność po włączeniu lepszego oświetlenia?

Opublikowano

Chińczyki się popłakały że nie wygrały :D Gra może i jest bardzo dobrym odpowiednikiem soulsów, ale z tego co widziałem i czytałem tam brakuje wszystkiego oprócz walki :) Jak zrobią dwójkę i dodadzą tam elementy których im zabrakło to może i będzie nagroda, no ale niestety tym pustym "światem" świata nie zawojują.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Chińczyki się popłakały że nie wygrały :D 

Myślę, że istota rzeczy jest nie w tym, że "nie wygrały", ale bardziej z czym przegrały.
Z jakaś jednak "śmieszną" platformówką i pewnie tutaj jest rozgoryczenie.

Opublikowano

Nie śledzę tych całych głosowań, ale exy nie powinien się znaleźć w takim zestawieniu, bo jak dobrze kojarzę to tylko ten Astro bot to tylko na PS jest. A to taki Mario tylko w innej szacie. A ogólnie czytam newsy ze świata gaimingowego, to ta gra przeszła bez echa albo nie zauważyłem :) 

Opublikowano
31 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Myślę, że istota rzeczy jest nie w tym, że "nie wygrały", ale bardziej z czym przegrały.

To jest najgorzej jak Ci wszyscy mówią, że jesteś mega a na końcu jednak ktoś jest lepszy :D zawód boli niestety.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Wukong robił pijar fenomenalnymi liczbami na Steamie, bo odbiór dziennikarzy (a to w końcu oni decydują na TGA) był taki ok - 82/100 na opencritic. Astro Bot ma 95/100. W nagrodach branżowych, w których decyduje branża, wygrała gra lepiej przez branżę oceniana. Seems legit.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Ale przyznasz, że stopień komplikacji, złożoności i jakości tych gier, to dwa światy.
Ja wiem, że PaCMan zawojował świat, ale gdyby Wiedźmin 3 przegrał z PacManem, tylko dlatego, że branża uznała go za lepszą grę, to... lipa.

Opublikowano

Jeśli przykładowy Pac-Man zdobywałby lepsze oceny od przykładowego W3, to w pełni na nagrodę gry roku zasługuje. Od pozostałych elementów są oddzielne kategorie. Ale też nie przechodźmy do tak skrajnych przykładów - ani Wukong nie jest tak dobrą grą jak W3, ani Astro Bot to nie jest tak prostą grą jak Pac-Man.

To nie jest też pierwsza sytuacja, kiedy nagrodę Gry Roku dostaje tytuł, który po prostu daje najwięcej funu, mimo bycia prostym platformerem - 3 lata temu zgarnęło ją It Takes Two.

• Like 2