Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie wypowiem, bo po premierze miałem tylko 40 minut gry, i postanowiłem dopiero zacząć od listopadowego patcha 1.4. Mam już 20 godzin, ale na prawdę gra się ok. Dzisiaj jestem po misji w bazie szturmowców i muszę napisać, że było ciężko :E

Na pewno AI wrogów jest wyżej niż w AC, bo potrafią zareagować na eliminację, nawet z dalszej odległości i szukają dość długo, przeczesując okoliczne tereny, więc nie usiedzi się już w jednym miejscu :)

Edytowane przez PaVLo
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, PaVLo napisał(a):

Ja się nie wypowiem, bo po premierze miałem tylko 40 minut gry, i postanowiłem dopiero zacząć od listopadowego patcha 1.4. Mam już 20 godzin, ale na prawdę gra się ok. Dzisiaj jestem po misji w bazie szturmowców i muszę napisać, że było ciężko :E

Na pewnie AI wrogów jest wyżej niż w AC, bo potrafią zareagować na eliminację, nawet z dalszej odległości i szukają dość długo, przeczesując okoliczne tereny, więc nie usiedzi się już w jednym miejscu :)

19 minut temu, tgolik napisał(a):

Wróciłem po patchu i muszę stwierdzić, że gra mnie teraz zaintrygowała. Działa lepiej, wygląda pięknie (Mos Eisley), ulepszyłem blaster o wybuchowy strzał i moja broń wreszcie stała się śmiercionośna. Na razie pograłem godzinkę ale ciągnie mnie, żeby grać dalej.

Czy komuś jeszcze gra się lepiej po patchu z 21 października?

Trzeba będzie sprawdzić, może po Update uda się to ograć 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Opinia tgolika w temacie sandboxów z wyczesaną grafiką jest dla ciebie rozstrzygająca? :E Z drugiej strony... on faktycznie wyjątkowo narzekał trochę po premierze, nie tak jak pewien wielbiciel gier UBI.

IMHO tych zmian nie doprowadzili jeszcze do końca.

Edytowane przez Zas
Opublikowano
2 godziny temu, tgolik napisał(a):

Czy komuś jeszcze gra się lepiej po patchu z 21 października?

Wiesz jaki jest glowny problem tej gry i ze nic z niej juz nie bedzie w kwesti magicznego podniesienia z kolan?? To,ze zaden patch nie zmieni fabuly i graja w nia ci co po prostu gre juz maja.

• Confused 1
Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Wiesz jaki jest glowny problem tej gry i ze nic z niej juz nie bedzie w kwesti magicznego podniesienia z kolan?? To,ze zaden patch nie zmieni fabuly i graja w nia ci co po prostu gre juz maja.

Akurat fabuła jest jedną z lepszych w grach Ubi, dialogów idzie słuchać a zakończenie nawet daje do myślenia i zupełnie zmienia odbiór całej gry.

• Upvote 1
Opublikowano

W takie gry nie gram dla fabuły, tylko eksploracji i zadań pobocznych. Fabułę pcham tylko, bo często z nią związane są niezbędne rzeczy w ekwipunku czy dostęp do innych terenów.

Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Akurat fabuła jest jedną z lepszych w grach Ubi, dialogów idzie słuchać a zakończenie nawet daje do myślenia i zupełnie zmienia odbiór całej gry.

No tak bo fabuły ubi to coś pięknego 🤣 Ty to jednak lubisz poziom łajna w grach. Ale cieszę się że zmusiło cie to do refleksji ;) 

Opublikowano

W porównaniu do ostatnich Asasinów to jest niebo a ziemia. 

No i jak się nie jest fanem SW do których to skierowana jest ta gra to faktycznie może być meh meh bo się nie doceni puszczania oczka w misjach i fabule.

• Upvote 2
Opublikowano
18 godzin temu, caleb59 napisał(a):

To, że nowy Assassyn będzie na Steamie nic nie znaczy bo Ubisoft prędzej sczeźnie niż umożliwi grę bez swojego launchera, tak samo zresztą jak EA i cały czas mam nadzieję, że ta tendencja w końcu się skończy.

Nowy Dragon Age na Steamie nie wymaga EA APP więc aby ta tendencja się utrzymała.

• Upvote 1
Opublikowano

Kupiłem kwartał temu na STEAMie SW: Survivor. Apka Elektroników nie pozwoliła mi odpalić gry (wcześniej pograłem trochę w grę w abonamencie - wykupiłem jeden miesiąc). Musiałem załatwić sprawę przez pomoc techniczną EA. Z kolei, od kilku miesięcy UBI Connect, po każdym przeładowaniu komputera każe mi się logować na nowo, kiedy gram w ich gry, obojętnie, czy wersje STEAMowe czy kupione na UBI store.

Niedorobione jakieś te launchery producentów w porównaniu ze STEAMem.

Opublikowano (edytowane)

Ubisoft Connect świetnie działa międzyplatformowo. Gram na PC i czasem w tę samą grę na PS5. Sejwy przenoszą się lepiej niż w przypadku gier CD Projektu (w CP2077 muszę logować się dość często na PS5). Szkoda, że gry Sony nie mają cross save.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano
18 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Bo to dwie najbardziej znane ich marki, ktore nie mialy problemow z premiera wiec nic dziwnego, no ale czy to wynik 2 kola czy 15k to faktycznie porazajaca roznica ;) To tylko pokazuje, ze na steam kupuje pozniej juz jakis promil graczy i malo kogo obchodzi steam w kesti gier ubi. Bo co to 20k ludu w grze sprzedaje w milionach.

Różnica jest spora. To tylko liczba aktywnych graczy. Całkowita sprzedaż jest wyższa. Oficjalnych danych brak, ale są strony, które na podstawie liczby aktywnych graczy, liczby opinii i innych danych, estymują całkowitą sprzedaż. Dla Valhalli na ten przykład wyliczają między 800 tys. a 1 mln, Far Cry 6 600-700 tysięcy. Przy tak niskim peaku, Outlaws najpewniej dobije do 100-150 tysięcy. 

19 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

To samo dotyczy gier EA, na steam no nie sa to nigdy duze liczby, raczej garstka.

Czy taka garstka? Jedi Survivor to prawie 70 koła, Veilguard ok. 85, FC25 i BF2042 to ponad 100.