Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Dlaczego negatywne? Cisnąłem w demo jak tylko wyszlo.To jest Dead space z dzieckiem z Bioshock :E

mówiąc Dead Space, czy w tej grze i tym świecie będe jakieś monstra które nas przerażają na śmierć? 

Lubie SCI FI i lubię horrory, ale sim-opiekuna średnio siada. 

czekam na opinie graczy 

Opublikowano (edytowane)

Od wczoraj nie mogę zebrać się do napisania, więc krótko... Skończyłem czyścić "leśny" biom. 

Mini grę w hakowanie wystarczy potraktować jako narzędzie do nakładania efektów i zarządzania umiejętnościami. Rutyny po 8 godzinach nie czuję, ponieważ decyduje się jakie efekty komu nanieść, czy warto iść w większe obrażenia lub przegrzanie, czy zdąży się hakować przed atakiem, choć zapominam że przecież mogę przestać celować, aby skoczyć i hakować dalej.... :E  Te roboty podobne do samuraja szybko walą laserem, więc często nie uda się hakowanie za jednym zamachem. 
Różnorodność przeciwników bardzo mi odpowiada i ten niewidzialny, niby pionowy pająk był świetną odskocznią, bo trzeba wskoczyć mu na tyły, aby szybo dobić. Jak 3 lub ileś na raz mnie oblazło to trzeba było się spiąć.

Żeby zadać więcej obrażeń hakowaniem trzeba czasem skupić się lub mieć dużą podzielność uwagi. Niektóre bronie fajnie współpracują z trybem podnoszenia obrażeń za każde trafienie podczas hakowania.
Bardzo lubię tą żonglerkę broni i nieskończoną, odnawialną amunicję w podstawowej. Wtedy nie ograniczają cię zasoby, lecz zarządzanie DPSem.
Odkąd dostałem rój dronów, zamiast wabika / atrapy to polubiłem czwarty typ broni. Akurat to było do odblokowanie ze znajdziek u tego robota w schronie. 

Odnośnie wydajności i zoptymalizowanych ustawień na rtx3060ti...

Jednak zdecydowanie lepiej wrzucić tekstury na średnie - 1GB i włączyć shadow cache. Różnice w stosunku do wysokich są małe, a shadow cache mocno poprawia wydajność.
Już nawet 1440p DLSS B RT działa znośnie, ale RT nawet z DLSS Quality ma okropną niestabilność oświetlenia, gdy obszar był przysłonięty itd. Nie wiem jak PS5 Pro ma wyglądać znośnie przy ~860p + skalowanie PSSR.
Wole grać 1440p Q bez RT oraz bez SSR, przynajmniej obraz jest stabilny.

Edit. Oh, jeszcze odkryłem że gra mam strzał z biodra. Teraz dobijanie wtórnych pionków jest przyjemniejsze.
I powtórzę się... Jeśli gracie z HDR, a warto nawet na monitorze z ~300-400 nitów to polecam RenoDX. Od razu lepiej to wygląda po ustawieniu jak trzeba... Odechciało mi się przełączać na TV. :E 
SDR chyba skalibrowali pod 200nitów, więc jeśli ktoś siedzi koło 100 to warto podbić jasność monitora. HDR nawet na słabym monitorze ma tą zaletę, że nie musisz babrać się z ustawieniem monitora, wystarczy w RenoDX ustawić gammę i maksymalną jasność monitora oraz ustawienie tonowania z moda. 

Edit.2 Nie zawsze musicie hakować w skomplikowany sposób. Niebieskie pola trochę zwiększają obrażenia, ale przede wszystkim zwiększają czas "otwarcia". Niektórym wystarczy samo zielone pole, aby ubić strzelbą. Robot medyczny na razie był tylko we wyzwaniach treningowych, ale może skomplikuje starcia w kampanii. Chyba blokuje hakowanie gdy kogoś leczy. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Necronom napisał(a):

Brakuje etapu w pociągu i kanałach :E Nie no wspomniane lokacje są też w Alan Wake 2, ale chyba nie powiesz że to podobne gry 😉

No jeszcze powinien byc poziom wodny i pustynny (: 

Opublikowano
23 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

choć zapominam że przecież mogę przestać celować, aby skoczyć i hakować dalej.... 

Szkoda, że nie można hackować w trakcie dasha, bo gra byłaby dynamiczniejsza, a tak trzeba na moment stanąć w miejscu. Dobrze, chociaż, że po zgubieniu celu postęp hackowania się zapisuje i nie trzeba zaczynać od zera po ponownym namierzeniu przeciwnika.  
Zacząłem też używać roju dronów zamiast wabika, wolę jednak większy DPS.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Szkoda, że nie można hackować w trakcie dasha, bo gra byłaby dynamiczniejsza, 

Można, ale wróg musi być w polu widzenia. Jedynie nie możesz skoczyć, a niektóre ataki wymagają skoku, co znowu jest przemyślanym projektem zależności. ;) 

Chyba że tak szybko wracam do hakowania, że nie zauważyłem chwilowej przerwy w celowaniu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Od wczoraj nie mogę zebrać się do napisania, więc krótko... Skończyłem czyścić "leśny" biom. 

Mini grę w hakowanie wystarczy potraktować jako narzędzie do nakładania efektów i zarządzania umiejętnościami. Rutyny po 8 godzinach nie czuję, ponieważ decyduje się jakie efekty komu nanieść, czy warto iść w większe obrażenia lub przegrzanie, czy zdąży się hakować przed atakiem, choć zapominam że przecież mogę przestać celować, aby skoczyć i hakować dalej.... :E  Te roboty podobne do samuraja szybko walą laserem, więc często nie uda się hakowanie za jednym zamachem. 
Różnorodność przeciwników bardzo mi odpowiada i ten niewidzialny, niby pionowy pająk był świetną odskocznią, bo trzeba wskoczyć mu na tyły, aby szybo dobić. Jak 3 lub ileś na raz mnie oblazło to trzeba było się spiąć.

Żeby zadać więcej obrażeń hakowaniem trzeba czasem skupić się lub mieć dużą podzielność uwagi. Niektóre bronie fajnie współpracują z trybem podnoszenia obrażeń za każde trafienie podczas hakowania.
Bardzo lubię tą żonglerkę broni i nieskończoną, odnawialną amunicję w podstawowej. Wtedy nie ograniczają cię zasoby, lecz zarządzanie DPSem.
Odkąd dostałem rój dronów, zamiast wabika / atrapy to polubiłem czwarty typ broni. Akurat to było do odblokowanie ze znajdziek u tego robota w schronie. 

Odnośnie wydajności i zoptymalizowanych ustawień na rtx3060ti...

Jednak zdecydowanie lepiej wrzucić tekstury na średnie - 1GB i włączyć shadow cache. Różnice w stosunku do wysokich są małe, a shadow cache mocno poprawia wydajność.
Już nawet 1440p DLSS B RT działa znośnie, ale RT nawet z DLSS Quality ma okropną niestabilność oświetlenia, gdy obszar był przysłonięty itd. Nie wiem jak PS5 Pro ma wyglądać znośnie przy ~860p + skalowanie PSSR.
Wole grać 1440p Q bez RT oraz bez SSR, przynajmniej obraz jest stabilny.

Edit. Oh, jeszcze odkryłem że gra mam strzał z biodra. Teraz dobijanie wtórnych pionków jest przyjemniejsze.
I powtórzę się... Jeśli gracie z HDR, a warto nawet na monitorze z ~300-400 nitów to polecam RenoDX. Od razu lepiej to wygląda po ustawieniu jak trzeba... Odechciało mi się przełączać na TV. :E 
SDR chyba skalibrowali pod 200nitów, więc jeśli ktoś siedzi koło 100 to warto podbić jasność monitora. HDR nawet na słabym monitorze ma tą zaletę, że nie musisz babrać się z ustawieniem monitora, wystarczy w RenoDX ustawić gammę i maksymalną jasność monitora oraz ustawienie tonowania z moda. 

Edit.2 Nie zawsze musicie hakować w skomplikowany sposób. Niebieskie pola trochę zwiększają obrażenia, ale przede wszystkim zwiększają czas "otwarcia". Niektórym wystarczy samo zielone pole, aby ubić strzelbą. Robot medyczny na razie był tylko we wyzwaniach treningowych, ale może skomplikuje starcia w kampanii. Chyba blokuje hakowanie gdy kogoś leczy. 

JA sie dopiero wczoraj kapnąłem o co chodzi z tym pasywnym perkiem . Walka Ofensywna. co wkładasz w osobny slot. Po shakowaniu robisz jeszcze ras najazd na wroga z hakowaniem (cała plansza jest wtedy taka lekko zielona) ale nie odpalasz haku tylko zaznaczasz te pola niebieskie i strzelasz w niego co kumuluje obrazenia  za każdy strzał i dopiero dajesz potem ponowie odpalasz hack i zadaje mu ogromne obrażenia. (: @Jaycob@ODIN85A potem ktoś powie ze to hakocwanie jest nudne xd jak nie grał (:

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Luki_ napisał(a):

JA sie dopiero wczoraj kapnąłem o co chodzi z tym pasywnym perkiem . Walka Ofensywna.

Najlepsze że pole spowalniające też liczy się i nanosi dużo trafień. :E Wraz ze "spawarką" szybko odblokowałem osiągnięcie na 3000 obrażeń.

Jeśli ktoś pobawi się narzędziami to jest wiele kombinacji, ale niektórzy lecą aby skończyć do recenzji to nic dziwnego że jest nudna

• Upvote 1
Opublikowano

Potem jest fajny motyw jak coś trzeba zrobić żeby odblokować hakowanie. Szkoda że tak mało walk jest z tym.

3 minuty temu, Luki_ napisał(a):

No ja jesten dopiero w biomie z czerwiem (ten robal górniczy) na powierzchni . (; to kto wie 

Nie no nie ma takiego poziomu ale są elementy z nich;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Te roboty podobne do samuraja szybko walą laserem, więc często nie uda się hakowanie za jednym zamachem. 
Różnorodność przeciwników bardzo mi odpowiada i ten niewidzialny, niby pionowy pająk był świetną odskocznią,

No ten samuraj zabawny jest trzeba mu strzelać w kapelutek xd Ale szybki skubany trzeba robic unik, ma dwa ataki szarże do przodu mieczem i taki wir. No i tych broni faktycznie jest sporo i cały czas cos dorzucają nowego w kolejnych biomach. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Można, ale wróg musi być w polu widzenia.

Możesz robić hacki podczas lotu na silniczkach, kiedy wolno opadasz, ale chyba nie w trakcie dasha, chyba że to po prostu moje skill issue.

6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Wraz ze "spawarką" szybko odblokowałem osiągnięcie na 3000 obrażeń.

Też mam 3k, ale 6k chyba jest zabugowane, bo uderzyłem 7200 i nic nie wpadło. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Możesz robić hacki podczas lotu na silniczkach, kiedy wolno opadasz, ale chyba nie w trakcie dasha, chyba że to po prostu moje skill issue.

Przed chwilą sprawdziłem i autentycznie możesz hakować robiąc dash w dowolnym kierunku i lecąc w powietrzu. Chyba nawet spowalnia czas, ale może to był unik ataku z umiejetności. :E 
Grasz na klawiaturze? Na padzie nie miałem problemów. Duży plus dla Capcom za dodanie obsługi żyroskopu w menu.

Oh, może byłeś poza zasięgiem hakowania?