Skocz do zawartości

The Elder Scrolls IV Oblivion Remastered

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja sobie wejde w Obliviona za miesiac, jak ukoncze obecnie grane LJ - gra bedzie juz odpowiednio spatchowana przez Bethesde i moderow, do tego bedzie sporo modow poprawiajaych/zmieniajacych co trzeba, doswiadczenie bedzie lepsze. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 617
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Oblivion to było moje pierwsze zetknięcie z serią TES. Jestem dosłownie o krok od zakupu tej gry, ale jeszcze się powstrzymuje. Gra x lat temu zrobiła na mnie wrażenie wielkim otwartym światem i ten świat jakoś wciągał. Dzisiaj patrząc na to z boku to nie był jakiś wybitny tytuł, ale i tak chętnie powrócę.  Czekałem na Skyblivion czyli przeniesienie obliviona na silnik skyrima, ale projekt chyba padł a tutaj taka niespodzianka :D  Ja tam bardzo się cieszę z tego powodu i mówiąc szczerze jeżeli będzie  sukces tego remastera to mam nadzieję, że zajmą się chyba kultową przez wielu częścią jaką jest morowind. Tam przez grafikę jakoś nie mogę się odnaleźć nie ograłem jej w dzieciństwie a teraz próg wejścia jest dla mnie wysoki pomimo, że gra w sumie jest w 3d i od biedy prezentuje się całkiem ok. 

Oby tylko nie popadli w samozachwyt i nie wydali 5x obliviona tak jak skyrima. Jak dla mnie w okresie oczekiwania na 6 takie zapchaj dziury są całkiem ok o ile nie skupią na nich wszystkich sił.

Nie wiem jak u Was było z serią TES ale ja wolałem bardziej zadania pobocznę z frakcji jak główną fabułę. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, CavieZ napisał(a):

Gierka kupiona :). Przecudowny klimat i ta muzyka. Wiedźmin 3 niech się chowa pod tym względem.

Też lubię obka, ale nie przesadzaj. Klimat i muzyka również stoi na wysokim poziomie w Wieśku. Nie mówiąc już o questach i dubbingu, gdzie Oblivion wygląda pod tym względem przeciętnie.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, Palladino1990 napisał(a):

Mimo wszystko jeśli chodzi o kolorystykę i odbiór to oryginał ładniej oddawal zielen i lasy, tak bardziej swojsko było. Na ue5 jakieś to wszystko wysuszone.

Też mam takie wrażenie, świat jest taki jakiś wyblakły.

Opublikowano

Mody przywracajace ducha, klimat i kolorystyke oryginalu juz powstaja.

Ludzie, dajcie moderom chociaz ten jeden tydzien, a podstawy beda ogarniete.

Z tego co czytam oryginalne narzedzia moderskie dzialaja z remasterem, wiec przeniesienie modow to bedzie pikus. Chcialbym, by przeniesli tez mody romansowe, ktore bardzo fajnie rozwijaly interakcje z podstawki. 

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, slafec napisał(a):

Dołączyłeś do rozmowy, gdzie przyjęto, że remaster trafia do nowych osób. Po kilku wypowiedziach nagle wyskakujesz "a skąd wiadomo, że to kupują ludzie, którzy nie znają Obliviona".

Dlatego lepiej jego wypowiedzi nie dać pod uwagę. Ma spaczony umysł. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Lypton napisał(a):

Mody, panie, mody. Gier z GP nie da się modować. A gry od Beth to w zasadzie platforma do modów.

No nie do końca - od jakiegoś czasu da się modować gry w Game Passie, np. Skyrima, Cities: Skylines czy Fallouta 4. Ale wiadomo, do wygody Steama to temu daleko.

https://www.nexusmods.com/news/14503

Spoiler

26-1615899547-1407145289.png

A skoro gry od Beth da się ogarnąć, to podejrzewam, że z Oblivionem będzie podobnie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zależy, ale np exeka Obliviona nie mogłem dodać do appki nvidii, czy nvidia inspector, bo wyskakiwało mi, że potrzebuję praw... jakby było zablokowane, a chciałem tylko ustawić preset DLSS dla danej gry aniżeli globalnie.
Do normalnej gry i tak lepiej mieć wersję na steamie i taką kupię w swoim czasie, Game pass to się sprawdzi i zwolni miejsce.

Pliki dll dla DLSS dało się podmienić.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, FerreroRoche napisał(a):

Na nexusie poleciał już ban za mod zmieniający nazwę Body Type na Male i Female. :hahaha:

Jednak dobrze zrobiłem że anulowałem subskrypcję już jakiś czas temu. 

Pomimo ogromu content'u to jednak cwelowski portal. 

• Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, FerreroRoche napisał(a):

Na nexusie poleciał już ban za mod zmieniający nazwę Body Type na Male i Female. :hahaha:

BTW, ciekawe, czemu to zmienili. Z tego, co widzę, w oryginale w kreatorze postaci były opcje male i female. Przydałaby się jakaś alternatywa dla tego portalu, bo wygląda na to, że moderacja to chyba ekipa z Resetera albo innych woke forów. Ciągle coś tam cenzurują. :E 

• Like 2
  • Upvote 1