Katystopej 56 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Wprost z PCLaba, urządzimy ten dział po staremu 1
serwal4 25 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada To zacznę Fluence dostał przed-zimowe mycie (że max program na Shell via Groupon ze zniżką - zależało mi na spłukaniu podwozia) i nową zawieszkę zapachową.
TheMr. 448 Opublikowano 1 Listopada Opublikowano 1 Listopada Wlałem mu olej, wymieniłem filtry. I tak od 5 lat. Nic się nie chce zepsuć.
Krzysiak 246 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Na C5 wpadły zimowe, przy okazji zmienione końcówki drążków i mała opaska osłony przegubu, bo stara puściła.
Seeba03 27 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada Odebrałem Atecę, zatankowałem, kupiłem opony zimowe. Dziś wymiana
bergercs 169 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada W Pierdku płukanka, wymiana oleju (Castrol, bo akurat w dobrej cenie) plus wymiana wszystkich filtrów (standardowo mix Manna i Filtrona), standardowo nowy korek spustowy oleju. W obu zalanie zimowym płynem do spryskiwaczy (Claren). Jeszce muszę w Renaci wrzucić zimówki - może w niedzielę.
eNeSik 47 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Co ja zrobilem? Usunalem bledy DTC zeby check zniknal bo czekam na wolne miejsce u mechaniora
JacekRTX 24 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada A ja się zastanawiam czy wymieniać filtry od LPG w obliczu embarga na LPG z Rosji i braku tego paliwa na stacjach. Bo 15 000 już pękło
Krzysiak 246 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada (edytowane) O tym embargo i braku LPG to słyszę od początku wojny Edytowane 15 Listopada przez Krzysiak 1
JacekRTX 24 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Ja też, pewnie skończy się tylko wzrostem cen na początku embarga które wchodzi 20 grudnia.
wrobel_krk 405 Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Ja w moim Rapidzie wymieniony olej filtry i zimowe buty. Czeka mnie jeszcze rozrząd(pasek), amory tył, łożyska tył, jakiś tam wieszak od wydechu zardzewiał
Katystopej 56 Opublikowano 16 Listopada Autor Opublikowano 16 Listopada Dopompałem świeżego luftu do zimówek, zeszło do 1.5 na 3 kołach, 4 trzymało 2.2. Następne pompanie za rok po wymianie
Kowal_ 132 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Passatowi zrobiłem przegląd, w focusie wymieniłem olej.
serwal4 25 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Fluence dostał setkę oleju i nowy zapach oraz pochłaniacz wilgoci.
Marches 6 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada 2 godziny temu, Kowal_ napisał(a): Passatowi zrobiłem przegląd, w focusie wymieniłem olej. Witam labowicza, tyle lat minęło xd, ja w swojej furce założyłem nowe wielosezony (poprzednie już 4 letnie trochę zjechane, ale nie najgorsze(), a kupiłem zwykłe Debica Navigator 3, na począku trochę miękkie się wydawały, ale próbowałem rano wprowadzić (bezpiecznie), w poślizg żeby wyczuć auto na nowych oponach i się nie dało - także trzymają (a była taka mini lodóweczka na asfalcie). W tym tygodni planuje już nałożyć wosk, ja i tak w sumie garażuje autko, także tutaj się o nic nie obawiam, ale po co ma mi się lepić śnieg czy brud. U żonki w autku kolei poszedł cały serwis czyli olej, filtry, itd itd, więcej jeździ obecnie niż ja, zimówki ma Hankooka - z tamtego roku. Także to tyle z motoryzacji.
Krzysiak 246 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Zimówki na 508 wpadły...teraz jakoś przeżyć zimę na 16 (na szczęście to będzie jedyna jego zima na nich)
Petru23 31 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Właśnie odebrałam. Czujnik spalania stukowego i świece. No teraz, to zoom zoom normalnie W końcu jeździ jak powinna. Przez ten czujnik praktycznie cały czas była w trybie awaryjnym, stąd ten muł. Ale muła już nie ma i od 3,5rpm zaczyna się zabawa (jak na 105 qcy) 1
TheMr. 448 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada W Passacie B5 w ostatnim tygodniu padła mi sonda lambda i czujnik powietrza. Wymieniłem przy okazji świece. Również kupiłem zimowe oponki.
Kowal_ 132 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Wymieniłem dziś olej z filtrem i świece.
KiloKush 82 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada 2 godziny temu, Kowal_ napisał(a): Wymieniłem dziś olej z filtrem i świece. Jak do tego doszło? chyba z 10-12 lat temu kłóciłem się z Tobą o to, że diesel jest lepszy od benzyny:E
Krzysiak 246 Opublikowano 22 Listopada Opublikowano 22 Listopada (edytowane) W 508 zmieniłem gałkę biegów, bo stara trochę wytarta była, do tego wrzuciłem ledowe podświetlenie rejestracji. Przegląd w C5...oczywiście przeszedł Edytowane 22 Listopada przez Krzysiak
Rekomendowane odpowiedzi