Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie no, te żółte świeczki są tragiczne, ani to ładne ani praktyczne bo nic nie oświetla, a w czasie jazdy przecież masz zgaszone, to co ma walić po oczach :P

Łeb mi pęka to wyszedłem się przewietrzyć i wrzuciłem belki na Czarną. Co ciekawe, w zestawie jest imbus dynamometryczny ustawiony na 3Nm, fajny gadżet.

PXL_20260314_055742397.jpg

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, wallec napisał(a):

Rozwiń, co zrobiłeś?

Wyciągnąłem zwykłe żarówki i wsadziłem ledowe. Co tu rozwijać :E

Kupiłem jakiś zestaw na fb za 65zł bo nie chciało mi się tego szukać po ali żeby zaoszczędzić na Harnolda :E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano (edytowane)

Mycie, nałożenie "płynnego szkła" 🤐 na lakier i felgi, czernidło na opony 🤐, nowe wycieraczki Valeo, LM 5153 do paliwa i LM Ceratec do silnika, nowy filtr powietrza i nowy filtr kabinowy, zakonserwowanie kilku pierdół pod maską używając wosku APP W200, paliwo pod kurek. 

Ale to truchło trzeszczace i skrzypiące mi sprawia frajdę podczas kruzingu o 6 rano po mieście 💙 

Szkoda, że dobrze wygląda (lakier) tylko na zdjęciach 🤣🤣🤣

PSX_20260315_122530.jpg

Kiła też dostała dawkę miłości jak Qń. 

W sumie identyczny "serwis" jak Ford. Mycie, wosk, wszystkie filtry, wycieraczki, full sprzątanie i odkurzanie w środku, "niewidzialna wycieraczka" na szyby, dodatek do paliwa do czyszczenia silników GDI, bez Cerateca do oleju bo za wcześnie na to (25kkm), zalanie na full i sru do garażu. 

Gotowa na wiosnę 💪

PXL_20260314_190101397.jpg

Zna ktoś w Warszawie jakiś sklep/warsztat car-audio, który podejmie się złożenia mi audio z komponentów, które ja chcę by były w aucie (glosniki, wzmak DSP itd) a nie tylko to co mają w ofercie i muszę kupić od nich i dodatkowo zawsze kończy się na prawie 10000zl za elementy + robota? Chodzi o Kiłę. Drzwi mam wygłuszone.

Chciałbym wsadzic na przód Morele odseparowanw, na tył coaxiale i dać jakiś wzmak DSP plus korekcja. Suba nie potrzebuje.

Odzywałem się do kilku polecanych ale zawsze "nasze glosniki, nasze wzmacniacze" i nie podejmują się instalacji niczego innego 🤬

Edytowane przez MJRegul
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Czemu? Tak przyjemnie zaprojektowany dostęp? Po francusku? :E

Tak.. gdyby dało się wyjąć łatwo schowek to dostęp byłby bajeczny i dałoby się do wsadzić na wprost, a tak to są akrobacje.

Opublikowano

Ja po Volvie V40 mam uraz do każdego auta, w szwedzie obudowa filtra była pod schowkiem, tylko zaslepkę się wyciągało i gotowe, w Outlanderze już trzeba schowek wyciągnąć, na szczęście minuta roboty, a w astrze trzeba 4 czy 5 śrub odkręcić, z czego do dwóch jest dostęp od boku deski, tam gdzie kluczykiem się poduchę wyłączą, trzeba cały ten boczek odgiąć :E