Rico650 70 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca W dniu 6.03.2026 o 20:16, Kartofel napisał(a): Praktykujecie mycie podwozia po zimowej solance? No trzeba spłukać, aczkolwiek teraz samochody są mocno zabudowane od spodu plastikami i to właśnie pod nimi siedzi najwięcej piachu i syfu, nie mówiąc już o nadkolach ile tam tego włazi a jak jest jeszcze gąbka to idzie z niej wycisnąć wodę po zimie. Wiem coś o tym bo miałem niedawno zabezpieczane podwozie antykorozyjnie w swoim samochodzie. Jedyna rada na to, to właśnie zrobić konserwację podwozia, z tym że trochę to kosztuje ale moim zdaniem warto.
Gret 1 023 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) umyłem @galakty no co trzeba wywołać deszcz Edytowane 12 Marca przez Gret 1
galakty 5 169 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ja muszę drugą rundę mycia i wosku zrobić, na razie tylko z najgorszego brudu zimowego zmyłem.
Gret 1 023 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ja woskowałem zaraz po zakupie, póki nie ma smoły to była szybka robota. Teraz mycie to przyjemność, jak to mówią kropelki śmigają Btw: minęły ponad dwa tygodnie od odbioru a auto jeszcze deszczu nie widziało...
Katystopej 2 046 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca Wymienilem filtry powietrza i kabiny, a po południu przeleciałem wnętrze dressingiem z adbl. 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca (edytowane) Takim łonym https://allegro.pl/oferta/adbl-interior-wow-limited-edition-0-5l-dressing-przyciemnia-plastik-500ml-14505518862 pachnie cytrusami Pierwszy raz w życiu kupilem kosmetyki do auta, te dressing, jakiś cleaner do wnętrza, wosk w sprayu, i blackouter do zewnętrznych uszczelek i plastików, jakieś gabki, pady i mikrofibry a jutro przybęda białe ledy do wnętrza Edytowane 12 Marca przez Katystopej
Gret 1 023 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca @Katystopej ja mam ten: https://www.deepgloss.pl/pl/p/ADBL-Interior-WOW-500ml-Dressing-do-kokpitu/2618 kosmetyki fajna rzecz, kiedyś był plak i pasta tempo a teraz to cuda wianki
kapcer 124 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca @Katystopej, żeby się dobrze prezentował w serwisie. 5
Katystopej 2 046 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca Kliknąłem wszystko z ADBLa, bo polskie i kumpel używa, mówił że w miarę tanie a fajny efekt, więc czemu nie
Gret 1 023 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca też polecam ADBLa, mam od nich QD1, Inerrior WoW i Black Water Z wosków używam fusso. 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca (edytowane) 19 minut temu, Gret napisał(a): też polecam ADBLa, mam od nich QD1, Inerrior WoW i Black Water Z wosków używam fusso. Jak kupiłem ADBLa Synthetic Spray Wax to QD ma sens, czy zdubluje ten sam efekt? Wkręcam się w to za bardzo, ale czarny lakier i czarny środek aż się o to proszą Edytowane 12 Marca przez Katystopej 1
Gret 1 023 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Generalnie QD to takie odświeżenie po umyciu, nie utrzymuje się zbyt długo. Najlepiej dać jakiś wosk na furę a później po każdym myciu przelecieć QD. Wtedy też przedłużamy żywotność wosku. QD też idealnie usuwa zacieki z twardej wody po myciu, na czarnym są paskudne szczególnie w okolicy klamek i lusterek. 1
lesiu155 430 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Ja większość rzeczy mam z adbla, wspieram swoich z Zamościa 😉 Jeśli chodzi o trwałość i efekt: Wosk twardy -> wosk w sprayu (ssw) -> qd Ale to też zależy od przygotowania powierzchni. Łatwość nakładania odwrotnie (qd i ssw na tym samym poziomie) Qd to jak Gang napisał - odświeżenie nałożonego już wosku Edytowane 12 Marca przez lesiu155 1 1
bluebart 27 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Wymienione wszystkie filtry + olej ( do oleju dolany Ceratec ).
Katystopej 2 046 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca (edytowane) Jak na zajechany lakier po jeździe autostradowej to jest sikalafą ADBL Synthetic spray wax Edytowane 13 Marca przez Katystopej 1 1
Gret 1 023 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca To jedyne 5 minut kiedy tak wygląda. Zaraz sie zakurzy i czar prysnie 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca Wiem, daj się pocieszyć jak stoi Ważne że łatwiej sie teraz będzie myło, a na przyszłość muszę glinke kupić, coś polecasz?
Gret 1 023 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Ja zawsze żółtej używałem. Producent jaki kolwiek. Ale teraz sa te ręczniki glinkowe ponad fajnie sie tym pracuje. 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca 4 godziny temu, Gret napisał(a): To jedyne 5 minut kiedy tak wygląda. Zaraz sie zakurzy i czar prysnie Miałeś rację, zapyliło go jakieś żółte ciulstwo i jest do opłukania 1
Gret 1 023 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Na białym nie widac tego żółtego gówna z Sahary 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca ledy seryjnie takie oswietlenie powinno być w każdym aucie 2
baQus 27 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Wymienione błotniki przód - przerdzewiały w typowych miejscach dla Focusa - doły, za kołami. Zamówione polakierowanie pod kolor - kolor bardzo zgodny, ale jakość malowania 'takase' - widać wtrącenia, ale za niską cenę i do wiekowego auta są wystarczające A jako, że byłem dzisiaj z rodzicami odebrać nowego Australa i spodobało mi się czyste auto, umyłem swoje 1
GordonLameman 10 200 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman 1
Katystopej 2 046 Opublikowano 13 Marca Autor Opublikowano 13 Marca 10 minut temu, GordonLameman napisał(a): @Katystopej Ja z takich prostych upgrejdów oprócz ledow zrobiłem sobie siłowniki maski O! Myślałem o tym, nie trzeba nic wiercić? 1
Rekomendowane odpowiedzi