maxmaster027 882 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca 15 minut temu, caleb59 napisał(a): GTA 5 zawsze, nawet w starej wersji muliło z trawą ustawioną na max poza terenami miejskimi - pamiętam, że trzeba było obniżać jedno oczko niżej z ultra na high i problem z głowy. Nie wiem jak tutaj będzie to wyglądało bo jeszcze poza miastem nie byłem. Masz 4070Super, ciezko powiedzieć jak bedzie chodzic, bo gra tez jest intensywna na procesor. Ja mam dość mocne OC wiec raczej różnica 10% zostanie zachowana jeżeli tez masz mocne OC. Także w krzakach jest na Very High RT preset 75FPS jak widzisz 1% low 72FPs, wiec u Ciebie powinno byc 66-67fps i 1% low 62 cos takiego. Generalnie z VRR działa bardzo płynnie naprawde mocno nie czuć czy jest 110FPs czy 85-90, dobry response time. Pokazałem specjalnie 2 presety bo w zasadzie różnice są kosmetyczne obraz wyglada tak samo, a jednak FPS leci dosc mocno na maxium RT, czego praktycznie w ogole nie widac na ekranie tym bardziej podczas gry @Eltik @AndrzejTrg No jak, nawet na 5090 FPS spada poniżej 100 w okolice 90 i to w dzien... gdzie sredni jest 125~ wiec jest mniej fps Przewińcie Minuta 3:12
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 6 Marca Opublikowano 6 Marca po co mam przewijać jak mówię że nie mam problemu z trawą... a mam 7800xt aaa i gry nie posiadam chyba ta emotka nie dała Ci nic do myślenia, no ale bywa 1
Filip454 209 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Uprzejmie wnoszę postulat () o to, by ktoś wstawił swoje settings.xml z ustawieniami ustawionymi na najniższe.
Eltik 39 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca no u mnie np RT ultra a bardzo wysokie tom tak ze 30 fps roznicy
Boldwyn 119 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Save'y trzeba sobie samemu zmigrować: https://support.rockstargames.com/articles/38915199675411/Migrating-your-Story-Mode-Save-from-Grand-Theft-Auto-V-Legacy-to-Grand-Theft-Auto-V-Enhanced-on-PC Ale chyba zacznę od nowa i w końcu przejdę
Crew 900 999 Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ja pierdzielę, nawet renderowania cieni nie poprawili. Dalej idę i przed sobą widzę poprawiające się cienie...
Kadajo 7 399 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca A jest gdzieś porównanie jak gra wyglądała bez tych poprawek, bo tak patrze i nie widze w tym GTA nic zachwycającego Gdzie tu jest jakieś RT Edit Ok juz mam, no nic dziwnego że na pierwszy rzut oka wygląda podobnie
maxmaster027 882 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Różnica miedzy GTA legacy a enhanced jest bardzo duża. Enhanced jest o wiele lepsze. Ja wole TAA, obraz wyglada bardziej naturalnie, mimo że DLAA ma nieco wiecej szczegółów i nieco żywsze kolory to jako całość DLAA wyglada zbyt żywo. Najelpsze ustawienia, to Very High RT preset, i przełączyć global ilumination RT na najwyższy. FPSy sa bardzo dobre jak na taka grafike W dniu 4.03.2025 o 16:36, lamparcicho napisał(a): Benchmark jest w tej nowej wersji czy wycięli? @Alek_M Benchmark uruchamiasz wchodzac w story mode, ESC, Settings, Graphic settings, i naciskasz TAB enter. 1
Kris194 4 714 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Różnice są naprawdę spore ale jak ktoś nie rozumie co zostało zmienione to nawet nie wie jak porównać różnice między starą a nową wersją 1
Phoenix. 4 712 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 23 godziny temu, Kadajo napisał(a): A jest gdzieś porównanie jak gra wyglądała bez tych poprawek, bo tak patrze i nie widze w tym GTA nic zachwycającego Gdzie tu jest jakieś RT Edit Ok juz mam, no nic dziwnego że na pierwszy rzut oka wygląda podobnie Ta gra wygląda dziś po prostu już staro i żadne RT tego nie zmieni. 1
galakty 3 306 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 11 godzin temu, Kris194 napisał(a): Różnice są naprawdę spore ale jak ktoś nie rozumie co zostało zmienione to nawet nie wie jak porównać różnice między starą a nową wersją Jeśli trzeba szukać specjalnych miejsc żeby widzieć różnice, to chyba nie są one spore
Dominix 403 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca To nie remake czy remaster, więc nie będzie jakoś niewiadomo co ale i tak jest lepiej jeśli chodzi o wygląd i działanie.
galakty 3 306 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Szkoda że tak późno i zdążyłem to przejść 2 albo 3 razy... Nawet bym pobiegał czy pojeździł z nową grafiką, ale no szkoda mi czasu na kotleta.
maxmaster027 882 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca @galakty @Dominix @Phoenix. @Kris194 @Eltik @Filip454 Macie zagłostke spróbujcie zgadnąć co jest performance, co balance, co quality co DLAA co TAA screny w 4k Tak samo tutaj spróbujcie ocenić co jest co.
Kris194 4 714 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 6 godzin temu, galakty napisał(a): Jeśli trzeba szukać specjalnych miejsc żeby widzieć różnice, to chyba nie są one spore Jeśli się patrzy na coś co nie zostało zmienione i doszukuje się różnić to trudno będzie je znaleźć.
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 45 minut temu, Dominix napisał(a): a co jest do wygrania? Talon 😉
Kadajo 7 399 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca W pierwszym jeszcze da sie wylapac Dwa ostatnie to kolejno DLAA i TAA
Dominix 403 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 34 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Talon 😉 To nie warto, na tel i tak wszystko wyglada tak samo 1
maxmaster027 882 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Godzinę temu, Kadajo napisał(a): W pierwszym jeszcze da sie wylapac Dwa ostatnie to kolejno DLAA i TAA Jeżeli chodzi o drugi zestaw z widokiem na Gabriela's MARKET, to pierwszy screen to 4k DLAA, drugi to TAA. Wiem ciezko uwierzyc. Ale jak dasz magnify, wladujesz całe zdjecie i przybilżysz na lewo, na te drzewo tuż zaraz za garażem, zobaczysz lepsze linie (nieprzerwane) na DLAA. Na reszcie końcówki liści sa albo lekko poszarpane albo brak i końcówki lewituja 2 godziny temu, Dominix napisał(a): a co jest do wygrania? Spostrzegawczosc Pokażesz, że dobrze rozkminiasz:) Bardziej zabawa. Moge podpowiedzieć odnosnie drugiego screenu z widokiem na market. W drugim rzucie robiłem screeny odpowiednio DLSS Quality, Balance, Performance, TAA, DLAA. Mozna sie zorientować, który jest który. Ponieważ przelatywał samolot
Kadajo 7 399 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca W 4K jest już dużo pikseli i faktycznie ciężko wyłapać różnice, szczególnie w starszych grach gdzie geometria nie była na wysokim poziomie.
Zas 287 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca A można w tej Enchanced wybrać np. tylko RTGI, żeby oszczędzić wydajność na odbiciach i cieniach? Czy jest tylko wszystko albo nic?
maxmaster027 882 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca 30 minut temu, Zas napisał(a): A można w tej Enchanced wybrać np. tylko RTGI, żeby oszczędzić wydajność na odbiciach i cieniach? Czy jest tylko wszystko albo nic? Mozna. Ten preset co wkleiłem to był własnie very high + zmiana Global Illumination na ultra, bo to sporo daje. Reszta ma marginalny wpływ a zabiera tez troche fps, pod spodem jest cała lista opcji graficznych ktore byly w standardowym (legacy) GTA 1
Kabor 459 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 22 godziny temu, Dominix napisał(a): a co jest do wygrania? 114$
Filip454 209 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca (edytowane) Nikt mi nie pomógł. Odpaliłem już sam na DX11 i moim kochanym komputerku (GTA V Enhanced na Nvidia Optimus). Gdyby ktoś pytał to do katalogu gry wrzucamy załączony plik DLL. d3d12.dll Edytowane 12 Marca przez Filip454
Rekomendowane odpowiedzi