Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowokaina (2025) 4/10

Takie trochę popłuczyny po J.Wick i Nobody. Tym razem nasz bohater nie potrafi walczyć ale ma jedną przewagę nad złoczyńcami. Jakoś nie lubię synalka Dennisa Quaida, choć w The Boys mi nie przeszkadzał. Sam film ma niemrawe tempo, trochę żartów i ten sam motyw przez cały film, w pewnym momencie to wszystko robi się nudne.  Reszta obsady jest nijaka.

Opublikowano
16 godzin temu, miro napisał(a):

. jeszcze jak wytresować smoka mamy wspólny seans.

Kalka bajki więc wiele nie oczekuj.Zmienili jedynie wygląd kilku postaci bo chyba twórcy nie lubią blondynek 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie skończyłem go w tym momencie przy robocie bo w nocy usnąłem w połowie :E można śmiało wrzucić na listę gniotów, obejrzałem tylko z sentymentu do tego z 1997r ;) przynajmniej w tym przypadku ocena na filmwebie poniżej 5 jest adekwatna do tego co dostajemy na ekranie...

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Superman 2025 - jpde... Od połowy do końca zmusiłem się aby obejrzeć do końca. Gunn niech lepiej przestanie filmy robić bo to co tutaj zrobił to abominacja. Dobrze, że Cavilla do tej swojej produkcji nie wziął, dzięki temu Henryk nie splamił portfolio takim gniotem. Film bez ładu i składu. Lex marny, 10 woda po kisielu względem Lexa od Snydera czy tego ze Smallville.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak kolega wyżej Superman 2025.  Udostępnili w HBO MAX. Co za g*wno na maksa, z wielkim trudem to oglądam. Bez pomysłu i kuźwa oczywiście dodać jako złola pieprzoną babkę z nano możliwościami ja pier. nic bardziej mnie nie wpienia a no i te pies...  DNO! 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano

Naked Gun (2025) 4/10

Po dobrych recenzjach (pewnie kupionych) spodziewałem się czegoś lepszego. Przez cały seans nie zaśmiałem się ani razu. Również nie śmieję się na polskich kabaretach. Nowa wersja próbuje nawiązać do klasyka ale marnie to wychodzi. Poziom żartów jest dość żenujący. To kolejny film, który udowadnia że nie da się wrócić do świetności czasów filmów z vhs. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dracula: A Love Tale(2025): 3,5/10

Luc Besson zdecydowanie nie nadaje się do opowiadania takich historii. Niespójne sceny, poszatkowane, skoki w narracji i do tego kompletny brak logiki czy konsekwencji zarówno w działaniu "bohaterów jak i antagonistów" sprawia, że odliczamy tylko minuty do końca filma.

The Fantastic Four(2025): 5/10

Oczekiwania jak to zwyczajowo przy tym bagnie jakie serwuje nam Marvel od lat miałem raczej niewielkie i w sumie ku mojemu zaskoczeniu udało im się je spełnić. Nie zrozumcie mnie źle, F4 to nie jest dobra ekranizacja komiksów ani nawet dobry film, ale jeśli wziąć w próżni tylko produkcje Marvela z ostatnich lat to nawet dało się obejrzeć. Scenariusz przeciętny, widać, że mocno pocięty po zakończeniu zdjęć aby film nie trwał 4 godziny i choć to zapewne w ogólnym rozrachunku wyszło to produkcji na zdrowie; to szczególnie wątki kilku kluczowych postaci zostały spłycone do minimum przez co trudno być z nimi jakkolwiek emocjonalnie związanym. Najbardziej widać to na przykładzie postaci Silver Surfera(Julia Garner zdecydowanie na plus, choć jak napisałem nie miała z czym pracować). CGI momentami mocno średnie, a tego ten nieszczęsny Pedro Pascal... Nie mam pojęcia czemu z uporem maniaka próbują z niego zrobić gwiazdę kina - to nigdy nie nastąpi, on zwyczajnie nie ma tego czegoś w sobie; a do tego wszyscy już mają zmęczenie materiału, bo gra praktycznie w co drugim filmie/serialu z ostatnich kilku lat. 

Edytowane przez Imm
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Imm napisał(a):

Dracula: A Love Tale

oglądałeś w oryginale ?

pytam bo nie ma żadnego polskiego tłumaczenia, tzn jest, ale napisy z translatora AI, a muszę to zobaczyć..

he Fantastic Four(2025): 5/10

Oczekiwania .....miałem raczej niewielkie.....

to samo, mimo tego i tak słaby, to nawet dla dzieci jest nudne i nijakie. Oglądam, bo oglądam wszystko z kina superbohaterskiego..

nieszczęsny Pedro Pascal... Nie mam pojęcia czemu z uporem maniaka próbują z niego zrobić gwiazdę kina - to nigdy nie nastąpi, on zwyczajnie nie ma tego czegoś w sobie;

pełna zgoda, pisałem już kiedyś, strach lodówkę otworzyć bo wyskoczy pedro...

mam jeszcze Freaky Tales i Materialistów, też pedro w roli głównej... co za dużo to niezdrowo

chyba już wolę nową Czerwoną Sonje oblukać :wariat:

Edytowane przez miro
Opublikowano
3 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Nawet przy psie i Mission Impossible?;D

Akcja z psem była "tanią" podróbką legendarnej sceny wspinaczki Franka po gzymsie, gdzie napastował kobitę oderwanym z rzeźby penisem.

Opublikowano
2 godziny temu, miro napisał(a):

oglądałeś w oryginale ?

pytam bo nie ma żadnego polskiego tłumaczenia, tzn jest, ale napisy z translatora AI, a muszę to zobaczyć..

Tak, ja to generalnie oglądam bez napisów lub z angielskimi jeśli już.

2 godziny temu, miro napisał(a):

chyba już wolę nową Czerwoną Sonje oblukać :wariat:

Nie rób sobie tego. Nikt Ci nie odda tych prawie dwóch godzin Twojego życia. ;)

• Like 1
Opublikowano

Fountain of Youth (2025) 4/10

Ta produkcja to kolejny przykład niemocy aktualnych twórców. Masz kasę a wychodzi coś na niższym poziomie niż seria Bibliotekarz. Scenariusz pisany przez AI. Nawet znani aktorzy nie ratują tej produkcji. To nie jest zły film ale jest strasznie przewidywalny i głupi. Jakiś dzieciak potrafi rozwikłać tajemnicę, z którą nie poradziły sobie największe umysły przez setki lat. Skaczesz po różnych częściach świata (pewnie na to poszła kasa)  a cała akcja nie jest jakoś specjalnie porywająca. Do tego czerstwe żarty. Przynajmniej można popatrzeć na Eizę González.Film jest lepszy niż badziewne Uncharted z karakanem ale kilka klas niżej niż kultowy Indiana Jones.

Opublikowano

Nowego Supermena wyłączyliśmy po 11 minutach. Kierwa jaka szmira.

20 godzin temu, Send1N napisał(a):

Przecież nowe nosferatu jest bardzo dobre, na pewno oglądałeś właściwy film? :E :P

Musi mi się podobać wszystko to, co wszystkim?