Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Pentium D napisał(a):

jak Ministerstwo.

no widzisz,a  mi się ministerstwo podobało, przypomina klasyki typu parszywa dwunastka, komandosi z navarony, złoto dla zuchwałych itd.  

są gusta i guściki oczywiście

12 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nic tu nie zagrało.

a bo to dziś wjechało na amzony.. kurna olek, a wszystkim tu się podobało

jak zwykle pozostaje samemu ocenić 

Opublikowano
16 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

bo MK2 to zły jest film bardzo.

popierdóła dla 10latków jak każda część, i tak moim zdaniem lepsza niż jedynka z 2021, to była żenada, tu jest lekki plusik

16 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Carl Urban ma 54 lata a oni mu kazali szpagaty robić.

do tej roli, podstarzałego gwiazdora z vhs moim zdaniem wypadł idealnie, potrzebny był ktoś pełen swoistego uroku, sznytu gwiazdorskiego.. Van Damme za stary, Scott Adkins jedynie..

Opublikowano (edytowane)

Ale w Johnym Wicku 4 ładnie go dotłuszczli aż trudno go poznać. No i tam to są choreografie walk a nie ten cringe z MK xD

No i dubbing w MK2 ... To powinno być wykładane na uczelniach jak go nie robić :lol2:

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano
19 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Van Damme to nie to universum

nie wspominaj tego dzieła, to był dopiero gniot gniotów...

15 minut temu, Pentium D napisał(a):

Tylko że Adkins nie grał w popularnym serialu

pełna zgoda, ma chłop pecha, niby grał w dużych produkcjach, ale zawsze trzecie skrzypce, nie wybije się już...

Opublikowano

W czymś tam gra, Boyka jest jego i chyba nie ma lepszego uniwersum kopanego w ostatnich latach. Norrisa już nie ma, Van Damme stary, Jackie stary, Jet Lee też stary. Adkins za parę dni 50 lat skończy a młodych kopaczy jakoś nie widać. Iko Uwais już 43 lata ma.

Spytałem ai o współczesnych kopaczy i coś mało ich

Iko Uwais — 43 lata

Scott Adkins — 50 lat

Tony Jaa — 50 lat

Joe Taslim — 44 lata

Yayan Ruhian — 56 lat

Michael Jai White — 58 lat

Tiger Chen — 50 lat

Donnie Yen — 62 lata

JeeJa Yanin — 41 lat

Marko Zaror — 48 lat

Alain Moussi — 44 lata

Lewis Tan — 39 lat

Andrew Koji — 38 lat

Cecep Arif Rahman — 53 lata

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pentium D napisał(a):

W czymś tam gra, Boyka jest jego i chyba nie ma lepszego uniwersum kopanego w ostatnich latach.

ale mi nie musisz tłumaczyć w czym Adkins grał, tyle że nie są to wielkie produkcje, Undisputed to były produkcje praktycznie bezpośrednio na DVD... 

cały czas gra dużo, w filmach za parenaście tysięcy dolarów typu "prisoner of war" czy "diablo" ( rola życia Zarora ) od czasu do czasu wezmą go do jakiejś większej produkcji, ostatnio "łup"

a Johny Cage to miał być biały podstarzały przystojniak, a nie  Zaror czy Ruhian

AI jak zwykle lista z dupy , jak już tak szuka to czemu pominęła Stathama

na Johny Cage pasowałby Laksh Lalwani  (Lakshya )   wyggogluj sobie, pasuje do tej listy z AI aktorów znanych tylko fanatykom kina kopanego i to nie bardzo..

Jeszcze Fabijański na tej liście powinien być  :E

Opublikowano

o tak Michałek biało czarny turbo kozak, tez całe życie w popierdółach gra

z tej listy ja od zawsze najbardziej darze sympatią, Donnie Yena, on po prostu da się lubić

Tonny Jaa czy Iko mimo umiejętności to takie yellow chłopki roztropki..

a jak już o filmach karate mówimy, o sentymencie do starych, 

może ktoś z was oglądał, film miał nawet specjalne pokazy w Polsce z udziałem Mathiasa Huesa ( gimbazy nie znajom ) , gra w nim też np Cynthia Rothrock, Bily Blanks, Richard Norton   czy Kurt Mckinney...  tu też mało kto będzie wiedział kto to, a pamiętacie film "Bez odwrotu " W którym chłopaka sztuk walki uczy duch Bruce`a Lee, a jego przeciwnikiem jest Ivan Krasiński, grany przez nikogo innego, tylko wtedy jeszcze właściwie nieznanego JVCD , po kilku latach jak Van Damme zyskał okrutną popularność to się nawet okładki vhs, dvd zmieniły i to on był na pierwszym planie

ale wracając do tego filmu, jest to "last kumite" 

jak ktoś chce poczuć ducha vhs i dawnych gwiazd to polecam i nie polecam, z nostalgii, bo film marny..

Opublikowano

Shell (2024) 3,5/10

Nie wiem czy miał to być body horror, czy czarna komedia. Wyszła słaba satyra na społeczeństwo zapatrzone w wygląd. Film dość nudny, choć początek był obiecujący. Najlepsza jest końcówka, jak z produkcji Troma. Szkoda, że reżyser nie zdecydował się na motyw zmiany wyglądu głównej bohaterki, przez cały czas wygląda tak samo (chyba taki był zamysł).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

obejrzałem supergirl w kinie z synem przed chwilą, wyjątkowo słaby, nie polecam, (lobo w tym filmie też wypadł słabo i nie wykorzystali jego potencjału nawet w 10%), cały film wygląda jak wymyslony na poczekaniu byleby sie coś działo, scenariusz jest wyjątkowo słaby znalazłem w necie komentarz dotyczący scenariusza:

Cytat

Problemem największym tego filmu jest scenariusz, napisany przez absolutną amatorkę, która wcześniej napisała 1 bardzo krótki short z 5-6 lat temu i dwie marnie przyjęte sztuki 4 lata temu. Gunn od samego początku mówił, że ten film ma adaptować Woman of Tomorrow, imo wybitny komiks fabularnie i wizualnie z różnymi planetami, kwaśnymi panelami etc. No sorry Gunn, ale ten film nie adaptuje nawet 5%, a wizualnie to jak porównanie sztuki Beksińskiego z bazgrołami dwulatka, który przy okazji zjada kredki którymi maluje.

jedyny plus to aktorka odtwarzająca główną rolę (starała sie ) ale nawet ona nie mogła uczynić tego filmu przyjemniejszym do oglądania.

3B3kGk9.jpeg

Edytowane przez Oldman
  • Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

Pewnie wzięli amatorkę której za scenariusz dali kilka tysięcy dolarów i obietnicę rozwoju kariery i zwiększenie rozpoznawalności aby oszczedzić kasę, ale się na tym przejechali. Nie wiem czy warto było oszczędzać te kilkaset tysięcy usd a teraz straty liczyć w milionach.