marko 1 060 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Bo jakoś zaopatrzenie musi tam funkcjonować? Chyba nie powiesz mi, że tam wszyscy parkują na krzywy ryj i regularnie płacą mandaty przy każdej dostawie?
huudyy 3 324 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 7 minut temu, marko napisał(a): Bo jakoś zaopatrzenie musi tam funkcjonować? Chyba nie powiesz mi, że tam wszyscy parkują na krzywy ryj i regularnie płacą mandaty przy każdej dostawie? Ty pierwszy raz widzisz polską szkołę prowadzenia biznesu? Jak będziesz następnym razem w Polsce, to obczaj jak kurierzy inposta muszą czasem dostawać się pod paczkomaty. 1
jarux 198 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Paczkomaty to jedno. Polecam osiedla robione na wzór 15 minutowych. Zero przy jezdni miejsc dla kurierów czy tym bardziej dostaw dla sklepów. Pomysłodawcą najpewniej strój rowerowy za bardzo obciskał niektóre części ciała i nie dochodziła krew do mózgu bo chyba myślą, że wszystko da się załatwić rowerami cargo. 2
GordonLameman 9 733 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, Ogoniasty napisał(a): Podjazd do tej apteki było możliwy jedynie przez przejście plus te małe stragany. Parkowałem tu gdzie stoją auta na zdjęciu z dostawą do apteki. Utrzymanie łańcucha temperatur, przepisy, niektóre produkty pod ciągłą kontrolą. Nie mogliśmy sobie od tak stawać na środku miasta i na piechotę wszędzie dostarczać. Dzień po dniu 15kt i mamy 30. Nie trzeba być wariatem drogowym, aby kwity zatrzymali naprawdę 😉 Ale to dłuższy temat przechodzący w kłótnie między komendą w Siedlcach a komendą w Lublinie, którzy stanęli po mojej stronie. Koniec końców bardziej opłacało mi się na nowo podejść do egzaminu niż kierować sprawę do sądu i walczyć latami. Każdy kto tutaj wjeżdża, a już szczególnie busem powinien tracić prawo jazdy: Nawet ujęcie z google maps ujawnia jakiegoś idiotę, który zajmuje cały chodnik dostawczakiem.
Ogoniasty 17 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Proszę, nie beretyzuj tu teraz. Ilość jadu i brak życiowego myślenia w ludziach jest straszna. Dobrobyt tych czasów odbija się niektórym na postrzeganie rzeczywistości. Każdy chce wszystko już, teraz, ale to trzeba też zrozumieć wszystkich i ta ignorancja kiedyś zgubi ludzi. Abstrakcją jest to, że dzisiaj ludzie nie potrzebują szerszego kontekstu danej sytuacji. To tak jak oglądacze TVP. On przeczyta pasek i już resztę sobie dopowie historii. Dzięki temu bardzo łatwo dzisiaj ludziom wmówić wszystko. Oczywiście, że zgłaszałem sytuację do firmy, apteki i jej franczyzy. Tylko to jest tak, że każdy Cię oleje. I co masz się wypiąć i olać to? Ciekawe za co będziesz działalność spłacać i dwa leasingi na sprintery przygotowane do transportu leków, bo to nie kosztowało 1-3tys miesięcznie to gwarantuje. Łatwo jest pisać z wygodnego miejsca przed biurkiem. Ja polecam kiedyś tak tydzień porobić pracy za kółkiem, wtedy się otwierają trochę oczy. No, chyba że ktoś zamknięty na wiedzę i doświadczenia życiowe. Tacy niech zostaną tam gdzie są. Edytowane 2 godziny temu przez Ogoniasty
GordonLameman 9 733 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Proszę, nie beretyzuj tu teraz. Ilość jadu i brak życiowego myślenia w ludziach jest straszna. Dobrobyt tych czasów odbija się niektórym na postrzeganie rzeczywistości. Każdy chce wszystko już, teraz, ale to trzeba też zrozumieć wszystkich i ta ignorancja kiedyś zgubi ludzi. Bzdury. 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Abstrakcją jest to, że dzisiaj ludzie nie potrzebują szerszego kontekstu danej sytuacji. To tak jak oglądacze TVP. On przeczyta pasek i już resztę sobie dopowie historii. Dzięki temu bardzo łatwo dzisiaj ludziom wmówić wszystko. Nie trzeba szerszego kontekstu: jazda po chodniku jest zakazana. I tyle. 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Oczywiście, że zgłaszałem sytuację do firmy, apteki i jej franczyzy. Tylko to jest tak, że każdy Cię oleje. I co masz się wypiąć i olać to? Ciekawe za co będziesz działalność spłacać i dwa leasingi na sprintery przygotowane do transportu leków, bo to nie kosztowało 1-3tys miesięcznie to gwarantuje. Ale czemu próbujesz uspołeczniać koszty swojej działalności gospodarczej? Czemu my mamy za nasze podatki naprawiać zniszczone przez Ciebie chodniki? Zorganizuj sobie wózeczek z którym będziesz ręcznie podjeżdżał do apteki. 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Łatwo jest pisać z wygodnego miejsca przed biurkiem. Ja polecam kiedyś tak tydzień porobić pracy za kółkiem, wtedy się otwierają trochę oczy. No, chyba że ktoś zamknięty na wiedzę i doświadczenia życiowe. Tacy niech zostaną tam gdzie są. Łatwo to jest niszczyć mienie publiczne i oburzać się, że nie można tego robić. Ja polecam kiedyś myśleć również o innych, a nie tylko o czubku własnego nosa i własnej działalności. 1 1
marko 1 060 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja już zostawiam ten temat, bo szkoda robić g*wnoburzę. Edytowane 2 godziny temu przez marko
Ogoniasty 17 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Zorganizuj sobie wózeczek z którym będziesz ręcznie podjeżdżał do apteki. Łatwo to jest niszczyć mienie publiczne i oburzać się, że nie można tego robić. Ja polecam kiedyś myśleć również o innych, a nie tylko o czubku własnego nosa i własnej działalności. 1. Zobacz, pienisz się do sytuacji o której nie masz zielonego pojęcia. Wózek do czego miałem sobie zorganizować? Ty nawet nie wiesz na czym mój transport polegał. 2. Ani mienie nie było zniszczone, zakazu wjazdu też nie ma. Powtórzę się raz jeszcze - Nie wiesz o czym piszesz, ale dalej wchodzisz w dyskusję. Ja grzecznie odpowiadam. 3. Tu naprawdę przesadzasz. Czy jeżdżąc na karetce, czy w transportach medycznych zawsze myślałem o pacjentach i robiłem co w mojej mocy, żeby im pomagać. Ty co zrobiłeś dobrego? Z mojej strony to tyle 1
GordonLameman 9 733 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): 1. Zobacz, pienisz się do sytuacji o której nie masz zielonego pojęcia. Wózek do czego miałem sobie zorganizować? Ty nawet nie wiesz na czym mój transport polegał. Przecież wiem, że polega na dostawie leków 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): 2. Ani mienie nie było zniszczone, zakazu wjazdu też nie ma. Powtórzę się raz jeszcze - Nie wiesz o czym piszesz, ale dalej wchodzisz w dyskusję. Ja grzecznie odpowiadam. Ty zdałeś to prawo jazdy? Od kiedy to przy chodniku musi być zakaz wjazdu? Nie masz pojęcia o przepisach o ruchu drogowym. Ale proszę, chwilka edukacji nie zaszkodzi: 3. Kierującemu pojazdem zabrania się: 1) wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany; 2) omijania pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu; 3) jazdy wzdłuż po drodze dla pieszych lub przejściu dla pieszych, z zastrzeżeniem art. 33 ust. 6, art. 33a ust. 2 oraz art. 33b ust. 2. 4. Kierujący pojazdem, przejeżdżając przez drogę dla pieszych lub drogę dla pieszych i rowerów, jest obowiązany jechać powoli i ustąpić pierwszeństwa pieszemu. "Przez" w ust. 4 oznacza sytuację ,gdy przejeżdzasz przez chodnik, aby sie gdzieś dostać, a nie jazdy wzdłuż. A wyjątki z ust. 3 dotyczą rowerów, hulajnóg i środków transportu osobistego, a nie busów. NIE WIESZ O CZYM PISZESZ. 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): 3. Tu naprawdę przesadzasz. Czy jeżdżąc na karetce, czy w transportach medycznych zawsze myślałem o pacjentach i robiłem co w mojej mocy, żeby im pomagać. Nie, nie przesadza. Po prostu się przyzwyczaiłeś do takiej jazdy i nie mieści ci się w głowie, ze można inaczej. To typowy mechanizm. P.S. pojazdy uprzywilejowany to zupełnie inna kwestia. 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Ty co zrobiłeś dobrego? Nieee, tylko ty robisz coś dobrego rozjeżdżając chodniki! 7 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Z mojej strony to tyle Oddaj jeszcze prawko i będzie okej. Edytowane 2 godziny temu przez GordonLameman
Ogoniasty 17 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Zaczynasz się za bardzo rozkręcać, wiesz? Dlaczego tak plujesz się do randomowej osoby z internetu? To wygląda jak wyładowywanie emocji z życia prywatnego na klawiaturze. To Ci nie pomoże, ale trzymam kciuki że będzie ok 👌 I jeszcze jedna rzecz - za mały jesteś żeby mi mówić co mam robić. Robi sie tu niepotrzebna dyskusja prowadząca do nikad, więc zostawiam cię w tej piaskownicy. Spokoju ducha 👻 Napisz na pw to Ci blikiem oddam za chodnik. Niech stracę Edytowane 2 godziny temu przez Ogoniasty
GordonLameman 9 733 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 31 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Zaczynasz się za bardzo rozkręcać, wiesz? Dlaczego tak plujesz się do randomowej osoby z internetu? To wygląda jak wyładowywanie emocji z życia prywatnego na klawiaturze. To Ci nie pomoże, ale trzymam kciuki że będzie ok 👌 Tłumaczę Ci to, czego sam nie potrafisz zrozumieć. 31 minut temu, Ogoniasty napisał(a): I jeszcze jedna rzecz - za mały jesteś żeby mi mówić co mam robić. Chyba nic bardziej infantylnego nie przeczytam dziś. Masz, zwizualizowałem Ci jak brzmisz: 31 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Robi sie tu niepotrzebna dyskusja prowadząca do nikad, więc zostawiam cię w tej piaskownicy. Spokoju ducha 👻 Ona prowadzi do nikąd tylko dlatego, że masz zamknięty umysł 31 minut temu, Ogoniasty napisał(a): Napisz na pw to Ci blikiem oddam za chodnik. Niech stracę Żałosne. To kompletnie nie chodzi o moją stratę, ale o kulturę jazdy w tym kraju. 1
Rekomendowane odpowiedzi