Skocz do zawartości

PlayStation 6 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

:hahaha:

Czyli niestety zgadłem. JEDYNE co mieli do przykrycia faktu, że to będzie okrutny kartofel, to AI, AI, AI! a to wymaga RAMu. RAM podrożał "więc się zesrało". 

To pokazuje, że nie chcą dać niczego sensownego. 

Mogli albo tak zrobić albo przesunąć, więc zgodnie z oczekiwaniami (bo już znamy mentalność obecnego zarządu Sony) wybrali przesunięcie.

BTW. Jest ponoć ogromny nacisk na devów aby robili już tryb "kartofel mode" w grach na PS5, aby PS6 portable dawało radę reklamować jako "it plays PS5 games!".

Czyli to będzie ważna platforma, a gry na PS6 (tylko na PS6, duże gry, jak exy God of War na PS4) wyjdą pewnie z pół dekady po premierze PS6, bo wcześniej będzie cross-gen z PS5 i PS6portable. 

Sony - for the players! :hahaha:

Edytowane przez VRman
  • Odpowiedzi 435
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nawet sam wszechwiedzący nie jestem  jak Ty 🤔

22 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Ten insider pewnie ma tyle wiedzy co my na forum - rosną ceny ramu i dostępność jest trudno, to znaczy że Sony może przełożyć premierę. :E 

Ciekawe w końcu co fachowiec i znawca 🤔nie mamy szans😊

Opublikowano (edytowane)

Wątpliwe te dane to jakby nic nie powiedzieć. AMD nie ma na roadmap-ach architektury Zen 6+ ani RDNA5+. W tym drugim przypadku nawet nie wiadomo czy się utrzyma RDNA, ponieważ chcą scalić mainstream z profesjonalnym, mówi się UDNA lub czymś w tym stylu, że będzie po obecnym RDNA4. RX 7900XTX - bzdura, taka karta przecież jest, to RDNA3, do tego to była topka ze zbyt wysokim TDP do konsoli. A RAM zerżnięty wprost z XSS, zarówno jeśli chodzi o ilość jak i przepustowość.

Edytowane przez Pawelek6
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ploty :gordon:

PS6 Orion / Canis - premier "przesunięta" z końcówki 2027 r. na 2028/2029 r.
PS6 Canis (handheld) -> 16 GB RAM (zamiast wstępnych 24 GB)
PS6 Orion -> 24GB (zamiast wstępnych 32 GB)
:E 

PS. Dzisiaj odwiedziłem znajomego który do dzisiaj katuje PS4 i nie chce wymieniać na PS5 - bo brak różnicy w grafice :E a szybsze ładowanie? to sobie herbatę zrobi :E  
Odpalił on
Horizon: Forbidden West PS4 i nie powiem, trochę "po oczach daje" :E  względem PS5, ale on różnicy nie widzi :E 

I się zastanawiam po co Wam szybko PS6 ? :E 

Spoiler

pytanie retoryczne :E 

PS. Dla mnie to PS5 mogło by jeszcze trwać 3-4 lata, bo od 2020 r. jadą na drugim biegu max. (czyt. gry AAA/first party) - a gdzie tam 6 bieg :E 

Edytowane przez kanon7
Opublikowano
11 godzin temu, kanon7 napisał(a):

PS. Dzisiaj odwiedziłem znajomego który do dzisiaj katuje PS4 i nie chce wymieniać na PS5 - bo brak różnicy w grafice :E a szybsze ładowanie? to sobie herbatę zrobi :E  
Odpalił on
Horizon: Forbidden West PS4 i nie powiem, trochę "po oczach daje" :E  względem PS5, ale on różnicy nie widzi :E 

I się zastanawiam po co Wam szybko PS6 ? :E 

Pokaż ukrytą zawartość

pytanie retoryczne :E 

PS. Dla mnie to PS5 mogło by jeszcze trwać 3-4 lata, bo od 2020 r. jadą na drugim biegu max. (czyt. gry AAA/first party) - a gdzie tam 6 bieg :E 

Bo tak w sumie mogłoby być, ta generacja od początku miała bardzo pod górkę - jak nie covidy/ krypto, a teraz ram, to jimbo ze swoimi grami usługami. 
Na ps3 dało radę wypluć 3x uncharted, tlou, 2x killzone, ratchetów nie zliczę, gt, lbp, motorstormy, resistance i wiele wiele innych, a nie mieli chyba tylu udogodnień sprzętowych/ systemowych co teraz.

Mi krąży to ps5 cały czas gdzieś tam z tyłu głowy czy nie wziąć aby "na zaś", chociaż teraz musztarda po obiedzie bo dobre ceny były na BF.

Również chwalę sobie ps4, chociaż ostatnio ją odłączyłem, poleżała trochę i teraz ciężko coś wciąga płyty. Co prawda nie korzystam za dużo bo nie ma kiedy, ale dałem siostrze, kupiłem jej dziedzictwo hogwartu i jest bardzo zadowolona :E. Z ssd to działa na prawdę świetnie patrząc na specyfikację i że jeszcze zrobili odblokowany fps.

Z horizonem miałem jedyny taki problem, że obrzydliwie smuży podczas ruchu i to jest coś co mnie odrzuca. Z keksów praktycznie został mi ten horizon i ghost i tak sobie myślałem czy już nie kupić tego na pc, bo z tego co widziałem na yt na rtx 4060 to działało by bardzo ładnie, a pamiętam jak grałem w gears of war 4 na xone s a po latach na series s z fps boost to zupełnie inna gra.

Opublikowano
W dniu 5.01.2026 o 20:44, kanon7 napisał(a):

Ploty :gordon:

PS6 Orion / Canis - premier "przesunięta" z końcówki 2027 r. na 2028/2029 r.
PS6 Canis (handheld) -> 16 GB RAM (zamiast wstępnych 24 GB)
PS6 Orion -> 24GB (zamiast wstępnych 32 GB)
:E 

Jak chcą wypuszczać w 2028/2029 kartofla z 24GB to mogą sobie darować, lepiej niech sobie zrobią z PS usługę na PC ...