Skocz do zawartości

Ankieta - Tematy polityczne na forum

Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby na forum pozostały tematy polityczne?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 2024.11.12 o 08:13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Dajmy na to temat o poprawności politycznej w grach i tam zacznie mieszać wszystkich z błotem

To akurat robią osoby które głosowały na NIE :D 

Edytowane przez Voodoo2
Opublikowano
14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@kubikolos Przecież tu nie na żadnej zmiany narracji. Żeby to miało sens to musi spełniać jakieś kryteria. Nikt nie pisał, że moderacja nie działa. Ja i kolega pisaliśmy, że można coś napisać, a zanim moderacja usunie będą zrobione screeny :)

A moderacja na Labie często działała dopiero w nocy i nad ranem :)

ty naprawdę zbytnio nie wiesz o czym piszesz :Up_to_s:

Wiesz przez ile nocy w roku na wykop.pl latają treści pedofilskie zanim moderacja się obudzi a ludzie robią screeny?

Szkoda gadać.

Opublikowano
Godzinę temu, daerragh napisał(a):

I bedzie bardzo duzym powodem odbijania sie wszelkich nowych userow od tego forum.

Użytkownik zrezygnuje, bo wchodząc na forum o tematyce it nie będzie mógł odrazu trolować w wątku politycznym :E to coś mi mówi ze chyba pomylił forum, albo tematyka forum go nie interesuje, a przyszedł odwalać swoją trolową pańszczyznę na forum.

• Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, Maciek. napisał(a):

Użytkownik zrezygnuje, bo wchodząc na forum o tematyce it nie będzie mógł odrazu trolować w wątku politycznym :E to coś mi mówi ze chyba pomylił forum, albo tematyka forum go nie interesuje, a przyszedł odwalać swoją trolową pańszczyznę na forum.

Ktoś już wziął przykład z tego wątku. Założył nowe konto i pierwszy post o kolaboracji konfy z Putinem :E

Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

I zrobi screeny i co? To już jakieś urojenia.

Jeśli to to co myślę, to później pewien typek stalkował ludzi z forum. Odnajdywał ich konta na mediach społecznościowych, na allegro itp. Być może też wykorzystywał screeny wiadomości.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tu chyba moderacja też nie działa za szybko jak takie teksty przechodzą :)

Działa działa, po prostu olewa bo nic wielkiego się nie stało, sam stwierdziłeś że kolega się nie wysilił w obrażaniu.  :) 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@kubikolos w sensie kodeksowym to jedynie jakbyś publicznie podał jego dane osobowe i zwymyślał, a do tego moderacja by tego natychmiast nie usunęła. Wtedy by się udało :) Ale jakbyś dotarł do jego danych osobowych to odpowiadałbyś i tak z "grubszych" paragrafów jak np. nieuprawniony dostęp do informacji objętej ochroną danych osobowych itp :D

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić. Jeśli się mylę, bo sprawdzałem to jakieś 2 lata temu, a wszystko się zmienia z chęcią bym poznał jakąś wygraną sprawę czy to karną czy cywilną gdzie była jedynie obraza nicku.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, TheMr. napisał(a):

Biednys bo ci konfe atakują :rotfl2:

Racja, bardzo mnie boli śmieszkujący atak na partię na którą nie głosuje. A tylko niech spróbuję wrzucić coś o PO to zaraz się sępy zlecą z wyzywaniem od ruskich onuc.:E

14 minut temu, hubio napisał(a):

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić.

Akurat tak to nie działa i nie ma to znaczenia, czy z nicku, czy z imienia i nazwiska. Pozwać możesz każdego. Z kolei odpowiedzialność administracji jest z praktycznego punktu widzenia praktycznie nie do udowodnienia. Tzn, musiaby być dowody, że dostali pismo z potwierdzeniem odbioru od prawnika / z urzędu z prośbą o usunięcie posta, a oni by to zignorowali.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Moderka z laba wie doskonale jakie odlepy mogą się trafić w tematach kontrowersyjnych i do czego to może doprowadzić, grubo po za ramy forum.
Nie wiesz co takiemu odbije i do czego się posunie. JA nie bez powodu nie mam zamiaru nawet moderować żadnych "politycznych" przepychanek, z doświadczenia i nie mam tam zamiaru tez wchodzić.

Dlatego jestem na NIE, albo zrobić to tak żeby użytkownicy tego tematu byli "odpowiedzialni" w pełni za to co tam wypisują łącznie z groźbami i innymi ciekawostkami.

Szczerze to dopóki nie siadłem na moderke na labie to nawet do głowy by mi nie przyszło jak bardzo ludzie mogą mieć nasrane we łbie tylko dlatego ze ktoś coś na internecie napisał albo zrobił.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Ktoś już wziął przykład z tego wątku. Założył nowe konto i pierwszy post o kolaboracji konfy z Putinem :E

Myślę że ten typ ludzi nie potrzebuje przykładu, on to robi bo lubi, lub bo mu płacą takie czasy nastały, wpada troll pisze brednie o kolaboracji konfy z Putinem, wtedy wpada jakiś troll z konfy oskarży wszystkich innych o kolaborację z zachodem, EU i lewusami i jest pięknie. Dziwne czasy nastały, można być tylko turbo prawicowym patriotą narodowcem, albo lewicowcem komunistom, i jedni i drudzy nie uznają niczego innego poza nimi samymi i ktoś w centrum dostaje kijem raz z lewej raz z prawej :niegrzeczny: 

Czytałem jakiś czas temu dobry artykuł na ten temat w the atlantic, jak kogos temat interesuje polecam

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2022/05/social-media-democracy-trust-babel/629369/

Edytowane przez Maciek.
Opublikowano
54 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Szczerze to dopóki nie siadłem na moderke na labie to nawet do głowy by mi nie przyszło jak bardzo ludzie mogą mieć nasrane we łbie tylko dlatego ze ktoś coś na internecie napisał albo zrobił.

Może założylibyście osobny temat pt. Największe odpały z PClaba :D Myślę, że wiele osób jest ciekawych co takiego ludzie odwalają.

Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Samego nicku zgodnie z przyjętą doktryną i orzecznictwem nie da się obrazić. Jeśli się mylę, bo sprawdzałem to jakieś 2 lata temu, a wszystko się zmienia z chęcią bym poznał jakąś wygraną sprawę czy to karną czy cywilną gdzie była jedynie obraza nicku.

Czyli @PiPoLiNiO na marne straszy prokuraturą za wyzywanie go :niegrzeczny:

Opublikowano

@Kadajo polityka i sport rzeczywiście mocno rozgrzewa, ale jak ktoś bardzo chce może się nawet pokłócić o to czy ładniejsza rybka akwariowa czy morska albo czy RTX jest wydajniejszy od Radeona. Najbardziej w życiu mnie zwyzywano na jednym z forów technologicznych dotyczących sprzętu rtv :) łącznie z obrażaniem mojej rodziny, wyzywaniu od najgorszych... Na LABie (dzięki Bogu :) ) nawet nikt się nie otarł o ten poziom zwyzywania. Generalnie to działa tak: masz słabszy dzień - idziesz na forum się pokłócić... Część osób tak jakoś leczy swoje frustracje. Jedni dostają uznanie od innych, inni nie i tak się to toczy :) Weźmy na LABie wątek o imigrantach - tam 90% osób miało dosyć jednolite poglądy, gdzie z kolei w OFFie byli by tak z 50% albo nawet mniejszością. I jedni i drudzy udzielali się tam gdzie mieli poklask. Czasami jak się spojrzało na te dwa tematy to jakby dwa różne światy. Założę się, że podobnie jest w wątkach o RTX i Radeonie czy XBOX i PS5 :) Myślę, że jakby zrobić temat jeden: mój ulubiony kolor zielony, iny temat: mój ulubiony kolor: czerwony to poziom kłótni byłby też wysoki :)

Opublikowano (edytowane)

Brakuje opcji w stylu 'obojętnie', ale może to i lepiej. Sam naprawdę rzadko zaglądam do typowo politycznych wątków, ale nie mam nic przeciwko nim, dopóki forumowicze nie będą przenosić swoich sprzeczek poza ten wątek. Może się tak sporadycznie zdarzyć, ale żeby nie było to normą. Na PCL jakoś to działało. Tutaj też może działać. Poza tym mam wrażenie że jeśli zabronimy ludziom rozmawiać o polityce to niektórzy frustraci i tak będą startować z polityką w innych wątkach. A tak przynajmniej na forum będzie do tego odpowiednie miejsce. No i dla wielu osób był to dość ważny wątek, który zachęcał do przesiadywania na forum. A na tym chyba powinno nam zależeć. ;)

Dlatego dałem na 'tak'.

Edytowane przez Isharoth
  • Upvote 2
Opublikowano

Zaraz zaraz, inicjatywa nie wyszła od nikogo z ITH, zresztą napisałem to wcześniej, to Camis ankietę wstawił.  :)

To raczej Labowiczom jest jakoś nieswojo bez moderacji banującej codziennie po kilku "nieprawomyślnych" i nie mogą się odnaleźć.  ;)