DDR5 do AM5
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
Dzięki, poczekałem 10 minut, udało się zmienić kolory i już tam nie wchodzę -
Przez larry.bigl · Opublikowano
Brak mocy i odcinka podczas wyprzedzania to jedno z najgorszych rzeczy jakie mogą się stać. Miałem tak na krajowce raz, podczas wyprzedzania tryb awaryjny, zablokowało mnie i musiałem szybko chować się. Stres mam sto pięćdziesiąt,. zwłaszcza, że z naprzeciwka auta. -
Przez ITprospector · Opublikowano
Linia prosta na krzywej V/F nie jest warunkiem koniecznym undervoltingu. Alternatywą (często skuteczniejszą) jest zachowanie pełnej, ciągłej krzywej z globalnym przesunięciem MHz względem mV oraz kontrolowanie zużycia energii przez Power Target ustawiony na docelowy (wymagany) maksymalny pobór mocy. W takim podejściu GPU zachowuje pełną logikę dynamicznego boostu i samo dobiera najwyższy możliwy zegar w ramach limitu mocy, temperatury i napięcia. Spłaszczanie krzywej do jednego punktu MHz może w niektórych scenariuszach sztucznie ograniczać boost, mimo że karta nadal ma zapas termiczny i energetyczny, przez co nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału. -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
Mogę dla nowych aut, które testuję przynajmniej część takich rzeczy nagrać, choć siłą rzeczy nie będę w tym biegły, bo każde auto mam na najwyżej kilka dni. Mam tylko kilka uwag/pytań 1. nawiew na szybę rzeczywiście się stosuje, ale czy nawiew na nogi ludzie sobie ustawiają? W dobie dobrze działających "auto" nie robiłem tego chyba kilka lat już. Siłę nawiewu ustawiam czasem, ale też bardzo rzadko. 2. co jeśli grzanie foteli włącza się samo? 4. realistycznie np. w takich autach grupy volkswagena i BMW jest to moim zdaniem w dużej mierze zbędne, bo jak chcesz szybko to przerzucasz skrzynię w tryb sport. Za to w autach, w których tryb jazdy rzeczywiście coś istotnie zmienia (np. elektryki BMW) to i tak zmiana trybu jazdy jest zbyt skomplikowana (często). 5. Rzeczywiście często to robisz? Ustawienia foteli: to baaardzo zależy, np. w BMW częśc ustawień masz manualnie część przez ekran ustawienia świateł: zwykle nic się z nimi nie robi poza wymuszeniem świateł mijania -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Nie ma co porównywać dzisiejszych 13-14 latek do tych sprzed 12 i więcej lat. Co nie zmienia faktu że to są dzieci.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi