sideband 2 153 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Znam takich co mają 60fps z FG i dla nich ok 1
janek25 234 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Wu70 napisał(a): recenzje nawet na plus ale trudno sobie wyobrazić generator np. z bazowych 30fps... u amd nie masz od 200 Edytowane 12 godzin temu przez janek25
wallec 1 064 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Wu70 napisał(a): Oni teraz wypuścili generator na iGPU recenzje nawet na plus ale trudno sobie wyobrazić generator np. z bazowych 30fps... B390 aktualnie najlepsze igpu przy 25W, szkoda że nie potrafią tego dobrze przeskalować. Duży B770 może trafić tylko do segmentu Pro, no ale 32GB vramu to cena byłaby kosmos dla graczy Na rtx 4080 w 4k z Path tracing miałem bazowe z 18-24fps, zapodawalem DLSS które podbijało do ~40fps na to generator i lock do 60fps -> sztosowa rozgrywka na padzie 3
Send1N 5 309 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ludzie tak sobie tłumaczą ważne żeby na osd w rogu ekranu było te magiczne 60 ciul tam że feeling jest taki jakbyś grał pod wodą i trzeba pudrować to padem 2
tomcug 2 986 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 6 minut temu, wallec napisał(a): na to generator i lock do 60fps Kurła, przecież to jest 30 FPS natywnie + FG. Dramat, a nie sztosik 1
janek25 234 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 11 minut temu, wallec napisał(a): Na rtx 4080 w 4k z Path tracing miałem bazowe z 18-24fps, zapodawalem DLSS które podbijało do ~40fps na to generator i lock do 60fps -> sztosowa rozgrywka na padzie ponizej 30 fps musza być artefakty,na pewno poniżej 25
tomcug 2 986 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Przy 30 FPS bazowych to i na mnożniku x2 będzie widać arty. 1
wallec 1 064 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Bazowe 40! TV 55 cali kilka metrów od oczu + pad i ciupiesz jak enjoyer. Nagram to samo na b580 i jest superancko i wrzucę tutaj
janek25 234 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 5 minut temu, wallec napisał(a): Nagram to samo na b580 i jest superancko i wrzucę tutaj porób screnny z indiany jonsa dlsss fsr,xess mydełko daj na końcu
wallec 1 064 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Nie mam, mam tylko cyberka i crash bandicoot teraz.
tomcug 2 986 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 8 minut temu, wallec napisał(a): Bazowe 40! Nie wallcowniku. Jak włączasz blokadę na 60 FPS, to masz bazowe 30 1
wallec 1 064 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ok, na rtx działało cudownie. Przeszedłem tak pierwsze 4-6h gry. Zerkne na b580
wallec 1 064 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Nie wiem, nie czułem. Padzik, generatorki, detale ultra, padzik, asysty strzelania, piweczko i sobie gram.
tomcug 2 986 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Ślepota nie oznacza, że tego laga nie ma 2
MJRegul 511 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, sideband napisał(a): Znam takich co mają 60fps z FG i dla nich ok Jestem blisko, okolice 85fps z FG dla mnie jest ok na klawa + mysz w grach single. Ale 60fps to i bez FG się dla mnie grać nie da W tygodniu wjedzie do mnie 5070 12GB o ile mi x-kom czy ktokolwiek to sprzedaje zaraz nie anuluje zamówienia, to porobię testy B580 12GB Limited vs 5070 12GB Founders w 1440p z różnymi DLSS i XeSS i FG i bez FG itd. A tak dla jajec a co, bo mogę Edytowane 10 godzin temu przez MJRegul
Wu70 825 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 4 godziny temu, wallec napisał(a): Padzik, generatorki, detale ultra, padzik, asysty strzelania, piweczko i sobie gram. To #pasta? Zmęczony życiem gracz, na chwilę przed "wyrosłem z grania". 2
Send1N 5 309 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Widocznie sam pad nie do końca jest lekarstwem na tego laga i dodatkowo trzeba się odurzyć alkoholem 1
Art385 393 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 5 godzin temu, wallec napisał(a): Nie wiem, nie czułem. Padzik, generatorki, detale ultra, padzik, asysty strzelania, piweczko i sobie gram. Wallec ty się przyznaj nie piweczko a 4 i to z wkładem z ubota i wtedy faktycznie mózg idealnie dopasowuje się do odczuwalnego laga. 3
MJRegul 511 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ze względu na zakup B580 (i jego zadowalające mnie osiągi jednak ) i docelowo 5070 Founders (bo lubię wygląd Foundersów) zdecydowałem jednak o sprzedaży(!) 4070 Ti Super od MSI, wersja Expert co mam w kompie od roku czy ileś. Gram 3 godziny w weekend a wszystkie DLSSy i inne XeSS pozwalają mi grać we wszystko co chcę w 80-90fps+. Jestem niesamowicie zdziwiony wydajnością B580 a w sumie tym, że jej niska wydajność jednak mi wystarcza... Ogarnąłem już OC w nim na 3100MHz+, wystarczy działać na full screenie a nie w pełnym oknie by nie wywalało przy FG A FG mocno daje radę, nawet np w BF6 gdzie nie czuję w ogóle laga przy bazowych 60-65fps około a gram casualowo w 100%. Tak więc owszem - POYEBAŁO mnie, może będę żałował ale B580 mi pasuje a później będę na zmianę działał sobie z 5070. 12GB Vramu i zmiany detali na niżej niż najwyższe jakie są mi nie straszne w 1440p przynajmniej na razie, najwyżej będę później płakał Macie moje pełne błogosławieństwo śmiać się ze mnie ze zmiany szybszej karty na słabszą (słabsze) 1 1
wallec 1 064 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Pamiętaj, ta karta ma strasznie nierówną wydajność i w grach, w które nie grasz w wyselekcjonowanych miejscach występujących w 0.05% czasu trwania rozgrywki wydajność będzie na poziomie radeona 7600 @Art385 b580, 4k, generator klatek, sync na 60fps, detale dokokszone z raytracing - widać na końcu video ma mało fps bo nagrywane darmowym programem ze sklepu ja tu nie widzę artefaktów jak gram, mogę normalnie ciupać na padzie i mam nonstop 60fps, na 4080 było jeszcze lepiej! record_2026-01-30_22-56-06.mp4 Edytowane 1 godzinę temu przez wallec
tomcug 2 986 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wallcuś, jak jesteś ślepy i nie widzisz laga przy 30 FPS bazowo i artefaktów z FG przy tak niskim FPS, to masz do tego prawo, ale nie wmawiaj wszystkim wokoło, że lagfestiwal to jest wypasione granie 1
MJRegul 511 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu CP to dla mnie benchmark tylko, przeszedłem 2x i starczy. KCD2 śmiga, Divinity 2 śmiga, BG3 nawet już śmiga, jest ok Najwyżej później będę oficjalnie płakał
wallec 1 064 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, tomcug napisał(a): Wallcuś, jak jesteś ślepy i nie widzisz laga przy 30 FPS bazowo i artefaktów z FG przy tak niskim FPS, to masz do tego prawo, ale nie wmawiaj wszystkim wokoło, że lagfestiwal to jest wypasione granie Nieee, to inni wmawiają mi, że mam lag festiwal a ja sobie normalnie gram
tomcug 2 986 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Normalnie, to sobie będziesz grał, jak obniżysz rozdziałkę i coś tam jeszcze przytniesz, żeby było te 60 FPS bazowo.
Rekomendowane odpowiedzi