Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, MJRegul napisał(a):

@Phoenix. tak, masz 100% racji ale dalej w głównej mierze mówiłem o XeSS, że IMO jest gorszy od FSR (w tym wypadku FSR3) więc FSR4 gorszy niż 3 nie będzie zakładam :hmm:

Dobra przyjdzie wypłata to kupię 9060XT i będę se testował :skrzypce:

EDIT: może się okazać, że trafiłem w ujowe implementacje XeSS w grach w które gram a w innych jest bajka, tylko muszę w takim razie znaleźć te tytuły bo możliwe, że nie włączałem lub nie znam po prostu. 

Warto potestowac FSR4 bo FSR 3.1 nie ma nawet podjazdu do FSR4 i to jest po prostu przepasc. FSR 3.1 bedzie bardziej ostry bo po prostu tak ma ustawiona ostrosc ale to jedyny plus tej wersji, no i jak sam stwierdziles FSR w tej wersji jest lepszy od XeSS, a FSR 3.1 to jest tragiczny upscaler. W ogolnym rozrachunku to jedne z najgorszych wersji upscalera. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, janek25 napisał(a):

a jaka rozdzelczośc ze masz tylko 20fps i jaki poziom xess? 

2880x1800 i jak włączę niższą rozdziałkę to i tak XeSS da natywną i tylko można żonglować presetami. Używam XeSS Performance, bo Ultra Performance crashuje grę w połączeniu z MFG. Może to dlatego że GPU jest daleko poniżej wymagań minimalnych i coś nie bangla.

Edytowane przez HappyLittleGamer
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, janek25 napisał(a):

zreszta jaki masz to ci wkleiiłem ,trolujesz jak ten wyzej

Do trolowania mi daleko. Ja w przeciwieństwie do ciebie testuje u siebie co mogę a nie pytam AI jakie rozwiązanie jest najlepsze. I doczytaj proszę, że pomyliłem gry.

Edytowane przez MJRegul
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, wallec napisał(a):

Dokładnie piszesz, że u Ciebie fsr wygląda lepiej niż xess i dajesz screeny gdzie tak faktycznie jest a chłop bez czytania i własnego porównania odpisuje ci że to co włączasz to kupa totalna xD

Skoro porownuje xess z fsr 31. ktory jest kupa to w ogolnym rozrachunku nie ma to znaczenia co lepiej wyglada bo nadal to jest kupa ;)  Jedna kupa lepsza od drugiej, no faktycznie super ;) 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

2880x1800 i jak włączę niższą rozdziałkę to i tak XeSS da natywną i tylko można żonglować presetami. Używam XeSS Performance, bo Ultra Performance crashuje grę w połączeniu z MFG. Może to dlatego że GPU jest daleko poniżej wymagań minimalnych i coś nie bangla.

no widzsz to ja mam FHD i moge zjechać do P xess co z MGF co da rade  pograć w nowości

a ile masz ramu ?

8 minut temu, MJRegul napisał(a):

Ja w przeciwieństwie do ciebie testuje

Nie ,ja tez testuje tylko mój test pokrywa sie z tym co na necie a twoj nie i nie wazne czy z AI czy z google

a AI to ci nie odpowie czy bill brał sie za małolaty ale czy xess lepszy to potrafi

bo to nie jest tajemna wiedza

czyli jak testujesz?Belejak

Edytowane przez janek25
Opublikowano

@janek25 czytam pobieżnie bo pracuję i od kilku stron widzę tylko cytaty albo AI. Wrzuć jakieś screeny, pokaż, podyskutuj, powiedz co ustawiłeś i jak i możemy rozmawiać. Zobaczę, że jestem w błędzie może, sprawdzę u siebie jeśli będę mógł, potwierdzę albo dam znać, że u mnie jest inaczej i będzie się to jakoś kręciło a nie bezsensowne sprzeczki forumowe. 

8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Skoro porownuje xess z fsr 31. ktory jest kupa to w ogolnym rozrachunku nie ma to znaczenia co lepiej wyglada bo nadal to jest kupa ;)  Jedna kupa lepsza od drugiej, no faktycznie super ;) 

No tak ale jeśli (wg mnie) XeSS jest gorszy jakościowo od FSR3 to tak samo w teorii powinien być gorszy od FSR4 skoro FSR4 jest lepsze od FSR3 ;) I chyba tylko o to chodzi. Co nie zmienia faktu, że implementacja w danej grze zapewnie gra kluczową rolę bo czasami taki stary FSR potrafi w jednej grze wyglądać "OK" a czasami nie da się tego kijem dotknąć. Pewnie tak samo jest z XeSS. Tak jak pisałem, możliwe, że uruchamiałem gry gdzie XeSS kuleje.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MJRegul napisał(a):

czytam pobieżnie bo pracuję i od kilku stron widzę tylko cytaty albo AI

spasuje bo  czytasz pobieznie i nie pisze na forum zegarkowym by takie coś udawadniać gdzie znajdziesz to wszedzie

Edytowane przez janek25
Opublikowano
31 minut temu, MJRegul napisał(a):

może się okazać, że trafiłem w ujowe implementacje XeSS w grach w które gram a w innych jest bajka, tylko muszę w takim razie znaleźć te tytuły bo możliwe, że nie włączałem lub nie znam po prostu. 

Nie, po prostu stara wersja jest słaba tak jak stary FSR i stary DLSS. Z gówna bata nie ukręcisz ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, janek25 napisał(a):

spasuje bo  czytasz pobieznie i nie pisze na forum zegarkowym by takie coś udawadniać gdzie znajdziesz to wszedzie

@janek25 no to w takim razie nie mamy już absolutnie o czym rozmawiać skoro na forum dyskusyjnym nie chcesz dyskutować, pozdrawiam

Opublikowano
5 minut temu, MJRegul napisał(a):

@janek25 czytam pobieżnie bo pracuję i od kilku stron widzę tylko cytaty albo AI. Wrzuć jakieś screeny, pokaż, podyskutuj, powiedz co ustawiłeś i jak i możemy rozmawiać. Zobaczę, że jestem w błędzie może, sprawdzę u siebie jeśli będę mógł, potwierdzę albo dam znać, że u mnie jest inaczej i będzie się to jakoś kręciło a nie bezsensowne sprzeczki forumowe. 

No tak ale jeśli (wg mnie) XeSS jest gorszy jakościowo od FSR3 to tak samo w teorii powinien być gorszy od FSR4 skoro FSR4 jest lepsze od FSR3 ;) I chyba tylko o to chodzi. Co nie zmienia faktu, że implementacja w danej grze zapewnie gra kluczową rolę bo czasami taki stary FSR potrafi w jednej grze wyglądać "OK" a czasami nie da się tego kijem dotknąć. Pewnie tak samo jest z XeSS. Tak jak pisałem, możliwe, że uruchamiałem gry gdzie XeSS kuleje.

Nie ma takiej implementacji gdzie FSR 3 wygląda dobrze ;)  Nie na tle tego co oferują nowe wersje upscalerow.

Opublikowano
14 minut temu, janek25 napisał(a):

no widzsz to ja mam FHD i moge zjechać do P xess co z MGF co da rade  pograć w nowości

a ile masz ramu ?

Ja z tym Arc 130V mam 16 GB shared vram+RAM. Także jeszcze zanim włączę grę to już Windows swapuje RAM z dyskiem po otwarciu jednej karty w Chrome :hihot: Mimo to, XeSS MFG dobrze działa, bo ten FG tylko z 300mb dodaje do vramu. 

Opublikowano
Teraz, HappyLittleGamer napisał(a):

Ja z tym Arc 130V mam 16 GB shared vram+RAM

moze tu jest problem?

1 minutę temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Mimo to, XeSS MFG dobrze działa, bo ten FG tylko z 300mb dodaje do vramu. 

miedzy MFGx4 a FG ram wiecej siorbie?