ket_rab 227 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca (edytowane) Już są nowe AIO 360 z P12 PRO. https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-Pro-360/ACFRE00180A https://amzn.eu/d/eTht1x7 Edytowane 29 Marca przez ket_rab 1
CryptTM 404 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Nie podobają mi się wentylatory, w sensie ich wygląd. Jakoś tak przywykłem do tych dużych łopatek, znak rozpoznawczy Arctica. Te nowe, może i wydajniejsze, ale już nie to samo
bofff 127 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca 7 zamiast 5 łopatek, stąd pewnie wyższe ciśnienie może będzie z tego jakaś ciekawa seria a z innej beczki 140mm coś innego poza D30? z dobrym ciśnieniem statycznym?
ket_rab 227 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca @bofff jeszcze jest TOUGHFAN 14 Pro / EX14 Pro. Ja sam czekam na dostawę i chyba 3 sztuki zamawiam białe D30 reverse.
Send1N 4 177 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) Przede wszystkim ciekawe czy będą nadal tak ciche przy dobrej wydajności te arctici jak do tej pory seria "P", (F już ma inną budowę i przy tym samym przepływie powietrza co P są znacznie głośniejsze, miałem przyjemność porównać). @bofff silent wings 4 pro - topka na chłodnicę w przeciwieństwie do poprzednich wentyli od BQ. Edytowane 31 Marca przez Send1N
bofff 127 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @ket_rabwłaśnie często są wysoko w większości zestawień @Send1Nbuda akwarium, nie wiem czy nie disco potrzebne poza D30, te lian li mają, widzę, wciąż średnie wyniki w internecie taka lista mi wyskoczyła SilverStone Shark Force 140 TOUGHFAN 14/pro tl-c14x m25-140 tl-b14b extreme te M25 miałem 120, wiały bardzo mocno, ale hałasowały, teraz widzę że już gen2, ale bez opinii jeszcze D30 mają średnie opinie jako 120 w kontekście wydajności, sensownych testów 140 nigdzie nie znalazłem
bofff 127 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca całkiem współczesna choroba brak podświetlenia 1
ket_rab 227 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @bofff To tu chyba D30 najlepiej się sprawdzi. System łączenia wentylatorów. Jeśli interesują cię całe białe to są dużo droższe od czarnych. Reverse w Proline dopiero będą około 10 kwietnia. W innych sklepach jakoś niedostępne.
Send1N 4 177 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Godzinę temu, bofff napisał(a): całkiem współczesna choroba brak podświetlenia arctic p14 argb w zupełności wystarczą na chłodnicę + mają praktycznie najlepszą kulturę pracy przed i za przeszkodą. Edytowane 31 Marca przez Send1N
bofff 127 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia ten typ to jakiś wiarygodny? bo D30 tu jakoś takse wypadają
ket_rab 227 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) @bofff screen dotyczy 120mm ? Ja zamówiłem zestaw 3x140 D30 reverse. Edytowane 1 Kwietnia przez ket_rab
lukadd 2 913 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia 41 minut temu, bofff napisał(a): bo D30 tu jakoś takse wypadają To jest test na max rpm. T30 kręcą w maksie - 3k rpm, D30 - 2k rpm. W zasadzie nikt na co dzień i tak nie będzie używał wentyli na 2 czy 3k rpm. 1
bofff 127 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) 120, tu link tu jest bardziej łaskawie Edytowane 1 Kwietnia przez bofff
DarkeVo 336 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Mam w budzie 10 sztuk phanteksa d30 120 , ustawione na stałe 830rpm i w zupełności to wystarcza dla moich podzespołów. Temperatury z reguły utrzymują się 60 stopniach w trakcie grania na cpu i gpu. Chociaż teraz mnie korci na lian li sl albo valkyrie x12 ale to bardziej dla wyglądu😅 szczerze mówiąc jak ściągnę szybę to jest czuć że jest tam jednak przeciąg😁 Edytowane 7 Kwietnia przez DarkeVo
DarkeVo 336 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Posiada może ktoś wentyle valkyrie x12 i się wypowie o nich?
Tomkin 0 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia W dniu 14.03.2025 o 00:14, sovas napisał(a): // edit: @Send1N nie będzie zadowolony, ale kupiłem lian li TL przejrzałem wszystkie serie lian li i stanęło na nich. Sovas, tez wlasnie myślę o komplecie Lian LI z serii TL , czyli AIO + wentylatory ale bez LCD. - czy kontroler też muszę dokupić osobno ? czy bedzie w obudowie czy jak to jest ?
sovas 662 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Jak kupujesz 3-pack 120mm to dostajesz kontroler: https://www.proshop.pl/Wentylator-obudowy/Lian-Li-UNI-FAN-TL-120-3-pack-Wentylator-obudowy-120mm-Czarny-ze-swiatlem-RGB-33-dBA/3224033 140mm nie mają takich zestawów, dlatego kupiłem osobno Chyba, że chodzi ci o takie gotowe AiO od lian li - to tam też już jest dołączony kontroler.
ju-rek 449 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Ciche 140mm do pracy w poziomie? Będą pracować max 800rpm, więc chodzi raczej o słyszalność łożyska.
Send1N 4 177 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Pure wings 3 140 / Arctic p14 oba mają niesłyszalne łożyska i są tanie. Edytowane 13 Kwietnia przez Send1N
Kakarotto 730 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Szukam trzeciego odwróconego Anteca pod grafikę, generalnie temperatury mam w porządku, ale chcę sprawdzić czy coś się zmieni. Jak tak patrzę, to jest taki, ale z ARGB w Proline, ale jest niedostępny. Dostępny jest też na Allegro, ale Storm. Podświetlenie można wyłączyć, a generalnie wyglądają tak samo, ale wolę dopytać. @Send1NRozwiejesz wątpliwości?
Send1N 4 177 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Tych wentylatorów nie miałem nigdy w rękach to nie powiem ci czy wyglądają 1:1 tak samo niestety
Lameismyname 2 341 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Patrząc na jakość, wydajność i ciszę, oraz na 6 letnią gwarancję i niski koszt, te Arctic P12/P14 to świetny wybór. 1
Send1N 4 177 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Jak coś to P12/14 dmuchają lepiej na tych samych obrotach co pure wings 3 w wersji HS i są przy tym trochę cichsze, ostatnio miałem w rękach.
Rekomendowane odpowiedzi