Skocz do zawartości

Polecane wentylatory - testy, opinie, dyskusja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ket_rab napisał(a):

@DarkeVo najładniejsze efekty świetlne z wentylatorów LL uzyskasz. 

Nie wiem czy każdy ten filmik zobaczy:

https://www.facebook.com/share/v/1HCCpbN3CL/

Jedne z najbrzydszych wentylatorów jakie widziałem, odpustowe wykonanie i oświetlenie. 

Ile ludzi, to tyle będzie opinii. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka...

Artic P12 PWN PST spisuje się u mnie lepiej od P12 Pro LN na tyle obudowy z wycietym grillem. Wlot jest tylko przez PSU oraz GPU i trochę od strony GPU na górze przez filtry, więc myślałem że większe ciśnienie przyda się...

Jednak pierścień i mniejszej łopatki robią swoje. Na mesh będą lepsze i znajdę zastosowanie dla nich, ale mogłem od razu spojrzeć na budowę i pomyśleć. :boink:

1350rpm na zwykłym p12 jest u mnie cichsze.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Doamdor napisał(a):

łożyska niesłyszalne? 

Nie zwróciłem uwagi, skupiając się tylko na tym czy hałas mi przeszkadza, ale w P12 Pro rzeczywiście to pewnie łożysko nieco hałasuje. W zwykłym P12 było u mnie lepiej.

Przy projekcie z jednym wentylatorem chyba machnę ręką i zamówię Noctua A12 G2... 

Przez  te pytanie wpadnę w paranoję, ale to jednak może nie być łożysko. Dual Tower Silver Soul 110 jest chyba na tyle blisko że trochę ingeruje w profil dźwięku na wysokich obrotach. 

@DoamdorEdit. Jednak jeszcze co  innego, zamknięty panel boczny w Metis Plus działa trochę jak pudło rezonansowe dla P12 Pro przy pewnych prędkościach. Heh, ja to mam szczęście. :E 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
21 minut temu, CryptTM napisał(a):

@Doamdor powiedziałbym - wreszcie. Jeszcze niech wypuszczą wersję reverse i będzie można sobie komplecik kupić :D

Cena z promocją jest świetna, szkoda, że nie ma odwróconych, brałbym je do porównania z tymi, które dzisiaj przyjdą. 

Opublikowano
2 godziny temu, Paweł.. napisał(a):

Ciekawe czy zrobia wersje zwykla jak ktos nie potrzebuje placic za rgb bo nie uzywa swiecidelek

Nie wiem, czy jest sens. RGB możesz przecież wyłączyć i nie korzystać. Chyba, że nie będą Ci odpowiadać kolory łopatek wirnika, ale to już kwestia gustu każdego z osobna.

Opublikowano
13 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Nie wiem, czy jest sens. RGB możesz przecież wyłączyć i nie korzystać. Chyba, że nie będą Ci odpowiadać kolory łopatek wirnika, ale to już kwestia gustu każdego z osobna.

Tak masz racje to juz calkiem od kazdego indywidualna sprawa jak podchodzi do estetyki kompa.

Takie lopatki rgb czesto sa mleczne itd mi w projekcie akurat przeszkadzal taki kolor by nie pasujac do niczego kolorystycznie no ale ja nawet zmienialem uszczelke w distro bo nie wiedziec czemu EK daje szara do O11D i pewnie nie tylko ja tak mam jesli PC ma byc schludny

A swoja droga ciekawe jak sie zaprezentuja wentylatory od Thermal Grizzly ale Roman cos tam gadal na video ze dopiero pod koniec roku moga byc dostepne

no i jeszcze te nowe wentylatory od Seasonic Maxflow tez wpadlo na top w testach ale w sklepach brak 

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, CryptTM napisał(a):

Jak wymieniałem zasilacz to wziąłem Fractala bo był cały czarny a nie świetnego Corsaira który miał lekko szarawy wentylator a Ty piszesz że mleczne łopatki nie przeszkadzają. HEREZJA! :bandyta:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sprzęt z sygnaturki, przód jak na zdjęciu.

Czy zyskam coś na temperaturach jak dorzucę na dole Arctic P12 PWM? Czy tylko dziura będzie w piwnicy i będzie dmuchał do piwnicy?

Może sens by miało obniżenie obecnych ale tu i tak aby prawidłowo przykręcić musiałbym rozbierać piwnicę bo nie ma prowadnic do 120mm a żaden adapter 140-120mm tam nie wejdzie bo pomiędzy wentylatorem slim a GPU jest ~1-1,5mm zapasu. Chyba że tego slim na trytytki. :E

Parę wyjaśnień:

Komp stoi w miejscu gdzie bok prawy jest zakryty i góra także więc z tyłu jest jeden wyciągający Arctic P12 PWM.

Środkowy wentylator to slim bo inny tam nie wejdzie z racji na GPU.

GPU jest jakie jest bo było kupione w szale kopania kryptowalut i wyboru nie było, wiem że trochę długie do tej budy choć ludzie w niej nawet 9070 Nitro+ mają a wtedy nawet slim nie wchodzi. :E

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez Mark_