Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niektórzy mają losowe Black screeny na nowszych sterach. Na 4090 jest spokój u mnie z Win10, ale na 5090 rzadko, ale potrafi strzelić chwilowym Black screenem z 5.0. Także zapewne powrót do sterów przed 570 załatwi sprawę u Ciebie.

Edytowane przez sideband
  • Thanks 1
Opublikowano

Apropos problemów ze sterownikami dla poprzednich generacji:

U mnie na 4070 TI Super na nowszych sterownikach miałem ciągle losowe crashe w GoW: Ragnarok i SW: Outlaws. Po powrocie do 566.36 problem zniknął.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj właśnie widziałem coś w ustawieniach. Warto to włączać? Nie zagłębiałem się w temat. W takim AC Shadows wolałem zjechać z ustawieniami i grać natywnie, zamiast z dlss i fg. Nie podoba mi się to jakoś. A to SI to co robi? 

Edytowane przez J4Z66
Opublikowano
9 godzin temu, skypan napisał(a):

Czy miał ktoś podobne problemy ze sterownikami ale w wersji studio ?

Wg. reddita na studio i game ready są takie same problemy, ale sam nie sprawdzałem.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, J4Z66 napisał(a):

Wczoraj właśnie widziałem coś w ustawieniach. Warto to włączać? Nie zagłębiałem się w temat. W takim AC Shadows wolałem zjechać z ustawieniami i grać natywnie, zamiast z dlss i fg. Nie podoba mi się to jakoś. A to SI to co robi? 

Warto podmienić na najnowsze pliki i wymusić preset J lub K. Pomimo, że gra ma już najnowsze czy prawie najnowsze biblioteki to DLSS działa jako preset E czyli nie stosuje tego nowego modelu transformer i ostrość obrazu jest niższa. Po podmianie i wymuszeniu presetu K u mnie obraz jest ostry. Widziałem też gdzieś krótkie porównanie i faktycznie różnica byłą widoczna w ostrości obrazu

• Like 1
Opublikowano

Ja to mam taki problem z najnowszymi sterownikami, ustawione mam "wyłącz ekran po 10min", po tym czasie jak ruszę myszką to monitor nie wybudza się, pomaga wypięcie i wpięcie DP.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Testowałem najnowsze stery w Hunt, i podmiana DLSS dziala, ale nauczony doswiadczeniem z ostatnimi sterami nvdia kazda aktualizacje poprzedzam DDU xD

Edytowane przez Nex1M
  • Upvote 1
Opublikowano

Czy działa wam Diablo 2 Resurrected? U mnie w menu gry postać przyciemniona, na górze ekranu migających pasek, po wejściu do gry też wszystko przyciemnione, tak że prawie nic nie widać. Diablo 4 i Cyberpunk śmigają z DLSS na wysokich/ultra, a diablo 2 nie na nowych sterownikach.

Opublikowano
W dniu 23.03.2025 o 20:37, sideband napisał(a):

Niektórzy mają losowe Black screeny na nowszych sterach. Na 4090 jest spokój u mnie z Win10, ale na 5090 rzadko, ale potrafi strzelić chwilowym Black screenem z 5.0. Także zapewne powrót do sterów przed 570 załatwi sprawę u Ciebie.

Pytanie do tych, co wrócili do starych sterowników.
Co z nowymi produkcjami typu Indiana albo TLOU2?

Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Pytanie do tych, co wrócili do starych sterowników.
Co z nowymi produkcjami typu Indiana albo TLOU2?

572.83 na 4090 u mnie problemów brak. Ale na starszych sterach nie powinno być żadnej różnicy w wydajności. Do lasta2 warto wyłączyć RB powoduje problemy z wydajnością lub chwilowe szarpanie.

Opublikowano

Ja póki co, nie widzę niczego niepokojącego. Z RB... nawet zapomniałem ze go kiedyś włączyłem.
Nie pozostaje nic innego, jak zainstalować to i fizycznie samemu sprawdzić, czy nowe gry się krzaczą. 
https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/237813/

39 minut temu, sideband napisał(a):

572.83 na 4090 u mnie problemów brak. 

Czyli to problem stricte windy 11?