Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

Ile Ci ciągnie papu w takim steelnomadzie na twoim UV?

Tak to wygląda z PL na 111%

Zrzutekranu2026-03-11161605.thumb.png.b342e28dabf72df6de48b586457b4b65.png

I tu jeszcze na stock 

Zrzut ekranu 2026-03-14 122138.png

Edytowane przez Pablloo
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Pograj tydzień po 3-4h to wtedy będzie pewność.

Tylko że wcześniej wywalało mi po kilku, max kilkunastu min grania.

Edytowane przez Tomek_ITH
Opublikowano

Miota nimi szatan :hihot:

595.92

Mocno poprawili DL Beast to są najlepsze stery do tej gry niezależnie czy RT czy bez. Bez RT względem 591.79 wzrosła wydajność o ~14%, a z RT ~9%.

RDR2 poziom 595.02 z VK, nowy Doom na VK wzrost wydajności ~2% z RT i PT względem 591.79.

• Upvote 1
Opublikowano

@sideband muszę się Ciebie skonsultować bo dostałem pewnego pro tipa na guru3d jakoby da radę wyciąć stary moduł Smooth Motion w formie pliku .dll ze starszej wersji sterowników i przenieść go do nowej wersji sterowników - ludzie robili podobny myk za czasów braku oficjalnego wsparcia Smooth Motion dla kart RTX 4xxx.

Mianowicie patent polega na tym, że wycinasz ze starszej wersji 581.94 pik NvPresent64.dll z działającym normalnie Smooth Motion, po czym należy zainstalować na czysto najnowsze sterowniki i użyć apki https://github.com/SimonMacer/AnWave/releases/tag/NvPresent64ForRTX40 by podmienić plik NvPresent64.dll, dzięki czemu Smooth Motion powinno korzystać ze starszej wersji, która nie sprawia problemów ze stutterem/jitterem.

Jak sądzisz, gra warta świeczki?

Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

Miota nimi szatan :hihot:

595.92

Mocno poprawili DL Beast to są najlepsze stery do tej gry niezależnie czy RT czy bez. Bez RT względem 591.79 wzrosła wydajność o ~14%, a z RT ~9%.

RDR2 poziom 595.02 z VK, nowy Doom na VK wzrost wydajności ~2% z RT i PT względem 591.79.

https://developer.nvidia.com/downloads/vulkan-beta-59592-windows mowisz o tych beta driverach?

Opublikowano

Już Ci o tym pisałem przecież, że możesz podmieniać SM z innych wersji sterowników :E

Jeszcze w tamtym roku :E

Możesz spróbować nie testuje w ogóle SM to nie wiem czy coś to da. Tylko najlepiej jakbyś dostał się do driverstore/FileRepository/nv_dispi.inf_

Tam są pliki od sterownika tylko musisz mieć dostęp do folderu wtedy podmienisz.

Jak podmienisz w instalce stracisz podpis cyfrowy to jak masz włączoną automatyczną aktualizacje sterów WU to ci podmieni sterowniki ze względu na brak podpisu cyfrowego. Poza tym będziesz musiał instalować w trybie wyłączonego sprawdzania podpisu cyfrowego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

DZIAŁA! :E 

Dali Bóg pomogło i podmiana pliku .dll sprawiła, że Smooth Motion zaczął działać normalnie na najnowszej wersji sterowników Nvidia! 

3 godziny temu, sideband napisał(a):

Tam są pliki od sterownika tylko musisz mieć dostęp do folderu wtedy podmienisz.

Jak podmienisz w instalce stracisz podpis cyfrowy to jak masz włączoną automatyczną aktualizacje sterów WU to ci podmieni sterowniki ze względu na brak podpisu cyfrowego. Poza tym będziesz musiał instalować w trybie wyłączonego sprawdzania podpisu cyfrowego.

Nie trzeba się z tym aż tak pierniczyć, ta apka z githuba robi wszystko na dwa kliknięcia i gitara. :skrzypce:

f582387546_.jpg

Edytowane przez caleb59
  • Haha 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Które sterowniki najlepsze do 2060 Super, ogólnie które najbardziej stabilne z ostatnich? Jedna nowa gra na Crap Engine 5 mi crashuje i chciałem sprawdzić coś nowego. :E  580.88 czy 566.36? Takie poleca jakiś hiszpański el tipo na YT. :E