Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Faflucy napisał(a):

Boskie sterowniki NV. Odpalam BF2042 i po chwili taki coś, spotkał się ktoś z tym ?

BF.jpg

Ciekawe czy to zależne od karty też jest bo u mnie na 5070ti żadnych problemów odkąd mam kartę w bf2042 i sterowniki jadę każde po kolei. 

Opublikowano
2 minuty temu, Faflucy napisał(a):

Tak jest panie kierowniku :salut:

Rozumiem twoja frustracje, szczególnie ze karta tania nie jest. 

Teraz, Phoenix. napisał(a):

Ciekawe czy to zależne od karty też jest bo u mnie na 5070ti żadnych problemów odkąd mam kartę w bf2042 i sterowniki jadę każde po kolei. 

Chyba raczej pewne ze sama NVIDIA nie wie co się dzieje z tymi kartami/sterownikami... Bo naprawdę zaraz minie rok a ten cyrk nie ma końca.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi stricte o BF 2042 to pozdro od Nvidii ale tylko na 50% bo nic o crashach nie napsiali. :E 

Cytat

[RTX 50 series][Battlefeld 2042] Random square artifacts may appear around lights during gameplay [5284105]

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nie wiem dokładnie od którego numerka przestało działać, ale jeszcze dwa miesiące temu działał bez problemu. Jedno naprawią drugie zapisują. Co ciekawe pograłem chwile w Commanos origins i też grę wywala choć wcześniej było OK.

Edytowane przez Faflucy
Opublikowano
6 minut temu, Faflucy napisał(a):

Tylko przy 4090 jest na co się cofnąć, a przy 5090 nie ma na co, bo wszystkie sterowniki od początku są zjebane.

Nie muszę się cofać poniżej 572 na 4090;)

Ale to zawsze na początku przy nowym gen pole manewru znacznie mniejsze jeżeli chodzi o stery. Musisz być dobrej myśli, że do Rubina ogarną stery:E

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Faflucy napisał(a):

Nie wiem dokładnie od którego numerka przestało działać, ale jeszcze dwa miesiące temu działał bez problemu. Jedno naprawią drugie zapisują. Co ciekawe pograłem chwile w Commanos origins i też grę wywala choć wcześniej było OK.

DDU i instalacja na czysto bez Nvidia App.

Opublikowano

System niedawno stawiany, więc raczej to nie to. Wczoraj pobrała się aktualizacja " Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 11 Version 24H2 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5063060)" może to ona rozrabia :hmm:

Opublikowano

Aktualizacja dotyczy problemów WIndowsa z EasyAnticheat. BF 2042 lata na EA Anticheat więc to inny soft chociaż podobna zasada działania. Wiem, że niedawno wymusili włączony Secure Boot w BIOS by w ogóle móc odpalić BF 2042.

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, sideband napisał(a):

To tak dla śmiechu na 572 też wali czarnymi ekranami na nowszej wersji Chrome :lol2:

Teraz to już nie wiem czy to wina przeglądarki czy sterów :E

Hmm. U siebie nie zauważyłem tego problemu.

Opublikowano
11 godzin temu, sideband napisał(a):

To tak dla śmiechu na 572 też wali czarnymi ekranami na nowszej wersji Chrome :lol2:

Teraz to już nie wiem czy to wina przeglądarki czy sterów :E

Problem jest tylko w chrome czy ogólnie na wszystkich bazujących na chromium? :) 

Opublikowano
5 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Hmm. U siebie nie zauważyłem tego problemu.

Inna karta/platforma/monitor i system ;) To nie ma w tym nic dziwnego.

2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Problem jest tylko w chrome czy ogólnie na wszystkich bazujących na chromium? :) 

A tego nie wiem musiałem zrobić update przeglądarki bo mi bank blokował logowanie :E Zawsze wywalam z Chrome update i robię update tylko pod dłuższym czasie skoro działa jak należy, a przeglądarki to i tak są dziurawe :E

• Upvote 1
Opublikowano

Ja robie dokładnie to samo w każdej przeglądarce, czyli update jest wywalony i raz na dwa miechy sobie ręcznie aktualizuje ;) z resztą jak wszystko, nic u mnie nie jest na "auto" lubie mieć kontrolę nad tym co się dzieje xD :E 

Opublikowano
W dniu 14.06.2025 o 21:30, Faflucy napisał(a):

Boskie sterowniki NV. Odpalam BF2042 i po chwili taki coś, spotkał się ktoś z tym ?

BF.jpg

Instalacja sterownika 576.02 rozwiązała problem, lecz powrócił stary czyli artefakty w filmikach na X. Jeno naprawią drugie zepsują, strach instalować te nowe sterowniki.

• Haha 1