Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczyło poczytać o aplikacji PTM-a i nawet sam wrzucałem instrukcje. Bo nie wymagam od ludzi wyobraźni patrząc na ilość ludzi z allegro, którzy psują PTM-a podczas aplikacji.

Także nie dziw się, że ludzie się śmieją ;)

Pomijam zmarnowanie dużej części PTM-a ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Pan Mateoo napisał(a):

Po zdjęciu usunąłem nadmiar PTM z slotu by nie wychodził poza ramkę jakby co.

IMG20251206133353.thumb.jpg.16512fac1ec82eeaa63b5d3c6c5e083f.jpgIMG20251206140811.thumb.jpg.02ba45f0915ea830b1f1022d1f1c6afe.jpgIMG20251206140824.thumb.jpg.cf9fe949053b3c42a5a840463d80c2bb.jpgIMG20251206141554.thumb.jpg.7291355f50923cf78382c4e58c1de1a2.jpg

O słodki jezu. Zrobiłeś to zawodowo xD 
Chciałeś zrobić byle jak ale dobrze, było zmierzyć rdzeń po długim boku i wyciąć kwadracik (równoboczny) z PTMa większy od rdzenia, znowu mniejszy od tej czarnej gąbki na PCB.
Potem kwadracik symetrycznie byś nakleił na środku kwadratu radiatora (tym "miedzianym") i tyle.

No po prostu nie widziałem chyba gorszej aplikacji PTMa :smiech:
comment_1584469476V9WsJJnqzgYNR7CFzXuwIP

• Haha 4
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 5.12.2025 o 11:01, toska78 napisał(a):

No właśnie pisze tylko wysyłka z Amazon. Przy wczorajszym zamówieniu pisze na śledzeniu że przewidywana dostawa środa. Dzisiaj dostałem info na śledzeniu że wysłano (paczka opuściła obiekt spedytora) a po drodze jest jeszcze 2 etapy (w drodze do odbiorcy i dostarczono). Napiszę poźniej ile finalnie trwała dostawa do paczkomatu.

Paczka dotarła dzisiaj przy czwartkowym (4.XII) zamówieniu. Wysyłka z Niemiec według śledzenia.

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, Zas napisał(a):

W Proline stacjonarnie jest nawet tańsza od MX-6 :O 

BTW - tam opychają jakieś podróbki? Mają ceny o połowę niższe niż reszta internetów...

Może podwyżki świąteczne, 22 listopada kupowałem 8g mx6 na Amazonie za 25 pln, sprzedawca Arctic GmbH.

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Send1N napisał(a):

Jest już nawet wykresik z :dupa: pewnie masę ludzi już na to nabrali xD 

1.png

Uj tam z wydajnością, za to jaki cudny kolor :dupa:  :kupa:  :E 

1.jpg

4 gramy za 22 złote ?  Biere, ale nakładać będę z zamkniętymi oczami :E  

https://proline.pl/arctic-mx-7-4g-pasta-termoprzewodzaca-actcp00090a-p8386765

Edytowane przez leven
Opublikowano (edytowane)

Proline nie opycha żadnych podróbek, to jest ogarnięty sklep na rynku od ponad 30lat, często tam kupowałem pasty bo właśnie były sporo tańsze niż w innych sklepach jak wleciała promocja ;) 

@leven wiem że masz problemy z kolorami na monitorze to jest antracyt a nie brąz :E :hihot:

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No to już coś świta, może jeden moduł jest walnięty dlatego w dualu nie chcą pracować prawidłowo nawet na znacznie obniżonym taktowaniu, sprawdź jeszcze ten drugi co się sypie na 3200mhz osobno jak uda się wejść na nim do windowsa bez ściny to puść na nim memtesta https://testmem5.com/ wypakuj program odpal plik exe (prawym jako administrator) następnie zakładka settings > testing > configuration > wybierz profil extreme anta777 > naciśnij ok, odpal plik exe jeszcze raz jako administrator i czekaj aż test dojdzie do końca (o ile dojdzie ) jak wyskoczy chociaż jeden error w pozycji "errors" zatrzyma się automatycznie.
    • 140zł po znajomości, żadna tajemnica to co miałem nie brać.  
    • Skojarzenie z dobrym starym Q2! https://youtu.be/kGvlRVwhykU?is=xvZK2mogWOchnKjd
    • Hej, Chciałbym zmodernizować swój stary komputer i mam do Was kilka pytań. Czy poza dyskiem, obudową i ewentualnie zasilaczem coś z obecnego zestawu nadaje się jeszcze do wykorzystania, czy raczej powinienem celować w wymianę większości podzespołów? Komputera używam wyłącznie do grania w CS2. Nie zależy mi na bardzo mocnym upgradzie — chciałbym po prostu utrzymywać stabilne 200+ FPS. Rozważam wymianę procesora, płyty głównej i pamięci RAM, a pozostawienie obecnej karty graficznej. Czy takie rozwiązanie ma sens, czy bottleneck ze strony GPU będzie zbyt duży? Budżet jest orientacyjny — w razie potrzeby mogę wydać trochę więcej, ale zależy mi na możliwie najbardziej opłacalnym rozwiązaniu. Z góry dzięki za pomoc!   Crucial 16GB (2x8GB) 2666MHz CL16 MSI GeForce RTX 2060 VENTUS OC 6GB Obudowa SilentiumPC Regnum RG4TF Zasilacz SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W Procesor Intel Core i5-9400F Płyta główna MSI B360M BAZOOKA Crucial 250GB 2,5" SATA SSD MX500
    • Witam! Sprzedam laptop hiszpańskiej firmy PcCom model Revolt. Specyfikacja:   intel Core i7-13700HX, grafika RTX 4070 140W, 17,3" FHD 144Hz, 2x 8GB DDR5 (max 64GB), 1TB m.2 pcie 4.0 + drugi slot wolny, WiFi 6 + BT, zasilacz 280W, podświetlana klawiatura, brak systemu; drivery od producenta na płycie + na stronie www producenta razem z softem "Control Center" do zmiany ustawień lapka (zmiana również obrotów osobno od cpu oraz gpu) pod windowsem.   Laptop kupiłem na Amazonie.de /wysyłka i sprzedaż Amazon EU/ jako Outlet po zwrocie -stan idealny  ---> w dniu 08.02.2026r. Posiadam oryginalny karton producenta. CENA:   3990 zł  razem z KW.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...