Badalamann 1 097 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Ekhm? Normalnie jak wchodze po jedna czy dwie rzeczy, a jednak zdecyduje na coś więcej, to nie wracam po koszyk tylko pakuje do siatki. Na kase samoobslugowa, wypakowuje do tego miejsca po prawej i sobie kasuje. Tak w biedrze jak lidlu. Nikt nie może zarzucić kradzieży. By tak było trzeba by coś wynieść bez płacenia poza kasy.
Zas Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) U mnie w Biedronce często nie ma koszyków i już nie raz pakowałem do siaty. Chociaż uważam to za ostateczność, bo to jednak dziwne. BTW - ponoć Biedronka wystawia zwykłe kartonowe pudła na butelki. I co, ktoś tam stoi obok non stop i drobniaki wydaje? Jak to niby wygląda? 14 godzin temu, Cappucino napisał(a): Ciekawe jak już wyliczyli straty. Jest okazja oto się strzyże owce. Niestety, tutaj gadam jak typowy prawak. System trochę bez sensu, skoro mamy segregację, ale jeśli już, powinien obniżać koszty, bo odciąża sortownie, a za odbiór i tak płaci gmina z opłat za wywóz... Edytowane 3 Lutego przez Zas
Krystian03 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Komuś udało się otrzymać gotówkę w Lidlu z butelek, które nie są kaucyjne a wchodzą po 10 groszy? Jeśli tak to gdzie, bo u mnie wiedzą żeby za to gotówki nie dawać.
Kabor Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 17 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Mi się jeszcze nie zdarzyło aby koszyka/wózka nie było, ale pakując coś do swojej reklamówki czy do plecaka, to jestem pewien że ochrona by się dowaliła, a tłumaczenie że miałem zamiar za to zapłacić by dało Od nie wiem jak długiego czasu zawsze chodzę z plecakiem i zaraz po wejściu wyciągam torbę i do niej ładuje towar. Nigdy się do mnie nikt nie doczepił. Nawet jak chodzę z torbą Lidla po Biedronce . Do tego ostatnio w Lidlu mnie strasznie denerwuje, że pomiędzy regałami ustawiają dodatkowe półki z towarami (zwłaszcza przy alkoholach przy wyjściu). Wtedy to ledwo może się zmieścić jeden wózek a co dopiero jak się dwa mają wyminąć.
adashi Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego No ja to już z Dziesięć Złotych wywaliłem do zmieszanych. W pobliskiej Żabce niestety nie zrobili automatu, zatem plastiki i szkło wywalam do zmieszanych, puszki czekają na lepsze czasy. Gromadzę je pod zlewem.
sabaru128 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Dziś pierwszy raz zwróciłem 4 butelki i jedno co mnie zdziwiło to że ten kupon można wykorzystać tylko w sklepach sieci Społem. A miało być chyba że w każdym można taki zrealizować. Chyba że coś pominąłem w tym temacie. Edytowane 4 Lutego przez sabaru128
AndrzejTrg Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 2 godziny temu, Kabor napisał(a): Od nie wiem jak długiego czasu zawsze chodzę z plecakiem i zaraz po wejściu wyciągam torbę i do niej ładuje towar. Nigdy się do mnie nikt nie doczepił. Nawet jak chodzę z torbą Lidla po Biedronce . Do tego ostatnio w Lidlu mnie strasznie denerwuje, że pomiędzy regałami ustawiają dodatkowe półki z towarami (zwłaszcza przy alkoholach przy wyjściu). Wtedy to ledwo może się zmieścić jeden wózek a co dopiero jak się dwa mają wyminąć. Ja mam jakąś dziwną obawę, choć tak zawszę w Lidlu czy Biedrze biorę wózek. Ale faktycznie u mnie w Lidlu tez koło alkoholu są nawalone jakieś półki, gdzie bieda przejechać, a najgorsze jak jadę w takiej wąskiej alejce i się typ z naprzeciwka ładuje... nosz urwa widzi że jestem w połowie to nie poczeka tylko ciśnie się jak pierdzielony debil. Jeden z powodów dlaczego rzadko korzystam z takich dużych sklepów.
Camis Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego 5 godzin temu, Krystian03 napisał(a): bo u mnie wiedzą żeby za to gotówki nie dawać. I dobrze wiedzą. file:///home/camis/Downloads/Regulamin_przyjmowania_puszek_i_butelek_PET_niekaucyjnych_01_01_2026-1960600.pdf
LeBomB Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 3 godziny temu, sabaru128 napisał(a): Dziś pierwszy raz zwróciłem 4 butelki i jedno co mnie zdziwiło to że ten kupon można wykorzystać tylko w sklepach sieci Społem. A miało być chyba że w każdym można taki zrealizować. Chyba że coś pominąłem w tym temacie. Oddać butelkę możesz w dowolnym sklepie, który jest w systemie kaucyjnym. Kupon musisz zrealizować lub wymienić na gotówkę tylko w danym sklepie lub sieci sklepów, bo to dany sklep lub sieć rozlicza się z przyjętych opakowań i wypłaconych kaucji z operatorem.
Wercyngoteryx Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego (edytowane) A wiadomo co z maupkami, butelkami po mleku, kartonami po napojach? Ostatnio gościu w żabce mi powiedział że to też ma już wchodzić na kaucyjne małymi krokami. Edytowane 5 Lutego przez Wercyngoteryx
galakty Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 15 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Hehe Ostatnio jechałem pociągiem, dostałem darmową wodę (no w cenie biletu). Patrzę i kaucja 50 groszy. Poleciałem do sklepu, zarobiłem 50 groszy.
blabla123 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Będę wywalał w sobotę pety i puszki, ktoś reflektuje na 3zł to podam namiary
Klakier1984 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Zostawić pod śmietnikiem podpisaną siatkę z takimi fantami, zbieracze się ucieszą, a żona nie wkurzy, że marnuje pieniądze - w sumie jest to jakiś sposób na wybrnięcie z problemu
huudyy Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 5 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Zostawić pod śmietnikiem podpisaną siatkę z takimi fantami, zbieracze się ucieszą, a żona nie wkurzy, że marnuje pieniądze - w sumie jest to jakiś sposób na wybrnięcie z problemu Kiedyś pod śmietnikami zostawiali chleb dla konia, teraz będą butelki dla żula.
sabaru128 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Nie ma to jak zastąpić jedną głupotę drugą głupotą. https://gospodarka.dziennik.pl/artykuly/10637612,koniec-z-obowiazkiem-zawozenia-butelek-z-kaucja-do-sklepow-odbiora-je-spod-drzwi.html
Badalamann Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego @sabaru128 Gdzie tu jakakolwiek głupota? Sieć sprzedaży internetowej będzie też, przy okazji dostaw do klienta, odbierać od niego opakowania kaucyjne. To wręcz logiczne rozwiązanie przy ich modelu sprzedaży. Inaczej mimo zamówień do domu, klienci musieliby puste opakowania specjalnie odwozić do automatu.
sabaru128 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 50 minut temu, Badalamann napisał(a): @sabaru128 Gdzie tu jakakolwiek głupota? Sieć sprzedaży internetowej będzie też, przy okazji dostaw do klienta, odbierać od niego opakowania kaucyjne. To wręcz logiczne rozwiązanie przy ich modelu sprzedaży. Inaczej mimo zamówień do domu, klienci musieliby puste opakowania specjalnie odwozić do automatu. Jak wprowadzali butelkomaty to miał ten system rozwiązać problem, np. z wyrzucaniem butelek do rowów. Ostatecznie i tak wszystkie mają lądować w butelkomacie. Problem jest, przechowywanie tych butelek, konieczność zachowania ich w idealnym stanie czy dostarczanie. Do tego nie wszystkie butelki chce przyjąć dany butelkomat nawet jeżeli są z kaucją. Nie wierzę w cuda że i tu podobne problemy nie wystąpią.
Badalamann Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego @sabaru128 Pewnie wystąpią. Tylko co to ma do tego co dałeś w linku i o czym pisałem?
AndrzejTrg Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Tylko najpierw będziesz musiał złożyć zamówienie w sklepie i wtedy kurier przy okazji odbierze butelki .
Badalamann Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego @AndrzejTrg No tak. Natym polegaja usługi tej sieci sklepów.
AndrzejTrg Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 48 minut temu, Badalamann napisał(a): @AndrzejTrg No tak. Natym polegaja usługi tej sieci sklepów. U mnie nie ma tej sieci sklepów, więc nie wiedziałem na jakiej zasadzie działają. Dziękuję za wyjaśnienie po ludzku
Rekomendowane odpowiedzi