To się zgadza. Powiem Ci jak to zrobiłem u siebie. Najpierw zastosowałem wszystko z tego forum, gdzie jest między innymi CPPC. Było git. Później zastosowałem wszystko z tego filmiku na YT i zauważyłem, że w menedżerze urządzeń brakuje 3d v-cache, więc z powrotem CPPC na auto i się pojawiło. Dodatkowo wyłączyłem states global i df, ale CPPC mam obecnie w trybie auto, czyli jak było wcześniej. Nie wiem w sumie co zrobiło największą robotę. Nadal będę testował, a jak się pojawi bios z poprawką to go wrzucę.
Panowie koniec tego dobrego, jeszcze jeden post o woke, transach, tęczy czy innych tego typu frapujących tematach, i przez święta będziecie mieć odpoczynek na zrobienie rachunku sumienia.
Ale na tym filmiku gada żeby to 3dvcache optymizer mieć załączone. Co do zegarów to ja nawet bym wolał żeby były cały czas bliżej 5200 , niż mają mi skakać między 4000 a 5200 😁. Do mojej płyty wyszły jakieś BIOSY beta z jakąś niby optymalizacją pod 9800x3d , ale nic to za bardzo nie daje 😆
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wrobel_krk,
Wyniki w pocie czoła spisane przez zacnego kolegę Wróbla (z Krakowa jak mniemam ) ;)
Rekomendacja dodana przez Mar_s
0 reakcji
Pokaż odpowiedź