j4z 1 071 Opublikowano wczoraj o 11:29 Opublikowano wczoraj o 11:29 U mnie parę dni temu co najmniej pół metra i do tej pory się trzyma, tyle że ubiło się trochę. Jest w pytę. Może w cieplejszych sezonach mniej kleszczy i innego robactwa będzie. Edit: gdzie parę dni temu. Zaraz po świętach już i w święta.
galakty 3 779 Opublikowano wczoraj o 11:48 Opublikowano wczoraj o 11:48 U mnie mało śniegu, ale mróz trzyma i fajnie, błota nie ma.
Stjepan 2 548 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu U mnie też na szczęście z 6cm śniegu tylko, ale mróz niezły rano -12*C było, dlatego wcześniej nas z roboty puszczają, zamiast kończyć o 13:30 kończę od 11:00 do tego jeszcze posiłek regeneracyjny dwudaniowy, dzisiaj zupa i schabowy. 1 1
trepek 1 527 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 3 godziny temu, galakty napisał(a): Poprzedni właściciele mieszkali tu 5 lat więc moją pierwszą myślą nie było żeby sprawdzać takie rzeczy skoro nikt tego nie poprawiał. A ok, myślałem, że budowałeś dom albo brałeś mieszkanie od dewelopera i sobie nie przypilnowałeś.
Killer85 62 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A ja już mam dość tego śniegu i tej zimy... Zamość 1
sino 84 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu W dniu 7.01.2026 o 13:53, Pentium D napisał(a): Kurna, ale się wyjebałem. Wyszedłem paczki zanieść do paczkomatu. Wychodzę z osiedla które jako tako jest odśnieżone bo widać chodnik. Wchodzę na chodnik przy domkach jednorodzinnych Twoja wina i PIS-u. A twoje zdjęcie to bezmiar głupoty. 1. To PIS nakazał skrobać 2 cm śniegu i strome dachy (po katastrofie w Katowicach w 2006). 2. To odśnieżanie powoduje zagrożenie, bo powstaje cienka warstwa wody która zamarza. 3. Po nieodśnieżonym idzie się bezpiecznie. 4. Przykład ze zdjęcia wyjątkowo drastyczny. I to od nieroba z bloku który nie odśnieża. Sam sobie tak odśnieżaj tracąc średnio po 24 h na dobę! Na szczęście Sąd Najwyższy to utemperował (Sygn. akt III CSK 356/16). Ja też się wywaliłem na rowerze, ale nikogo nie pozwałem, wziąłem winę na siebie. Po wywrotce po 5 km pojechałem dalej 15 km. Ocena upadku 9,5/10 jakbym to ćwiczył - zero ryzyka, znacznie bardziej się bałem powolnej jazdy 10 km/h i ściągania w lewo na ulicę. Ludzie oduczyli się normalnych zim i zamiast uważać to cudują. Zamiast odśnieżać 10-20 cm to odśnieżają 1-2 cm, to pierwsze to porządek i duża stabilność bo zawsze zostaje ze 2-3 cm przyczepne, to drugie to ślizgawica (pomagają na to worki soli, ale nie widziałem nikogo kto by tak robił i przepuszczał po kilkaset zł dziennie, za to jest sporo idiotów z piaskiem i potem np. miesiąc czasu ścieżka jest nieprzejezdna z winy piasku, a teraz robi paskudne błoto, a przyczepność słaba). 1
galakty 3 779 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu To i tak dość lekka zima. Za dzieciaka pamiętam święta to wujek ciągnikiem odśnieżał, bo auto nie przejechało. Teraz spadnie trochę śniegu i paraliż
r@dek 22 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 55 minut temu, Killer85 napisał(a): A ja już mam dość tego śniegu i tej zimy... Zamość Cytat Atak zimy w Zamościu. Prezydent miasta prosi o pomoc wojsko https://wiadomosci.onet.pl/lublin/zamosc-pod-sniegiem-wojsko-wkracza-by-pomoc-w-odsniezaniu-miasta/mqrmec6 Trochę śniegu napadało i wojsko wzywają Żeby nie było , ja mieszkam na południe od Zamościa na Podkarpaciu i sporo napadało ale to żadne rekordy , tyle już bywało.
Pentium D 1 399 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu @sino bezpiecznie się idzie po betonie a nie ubitym wyślizganym i zlodowacialym śniegu. Zdjęcie jest po to aby pokazać w co mogłem walnąć potylicą gdybym upadł bliżej murku. Jak Tobie się nie chce odśnieżyć przed chałupą to sprzedaj i do bloku albo chociaż posyp piachem.
Killer85 62 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 4 godziny temu, r@dek napisał(a): Trochę śniegu napadało i wojsko wzywają Żeby nie było , ja mieszkam na południe od Zamościa na Podkarpaciu i sporo napadało ale to żadne rekordy , tyle już bywało. Ja czegoś takiego już nie pamiętam jak jest teraz
Rekomendowane odpowiedzi