Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Vulc napisał(a):

Pierwsze opinie bardzo podobne do moich odczuć po kontakcie z jedynką, więc definitywnie się nie polubimy. Zwłaszcza, że ma najwyraźniej te same problemy - przeciętni towarzysze, przeciętna fabuła. Przeciętne wszystko. 

Jeśli nawet GOL daje 6,5 (non tak tak, różni recenzenci), to mam wrażenie, że tutaj jest sporo gorzej niż w jedynce. A to jednak duży problem. 

Nie wyglądałem tej gry jakoś specjalnie, ale że ku mojemu zaskoczeniu i wbrew moim upodobaniom, jedynka nawet mi podeszła... tutaj może poczekam do jakiejś oferty za 20 zł... czyli praktycznie tak samo jak z jedynką :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
19 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Przecież pulp fiction to już nasi ojcowie znali...

Ale nigdy w swoim otoczeniu nie słyszałem takiego określenia. Wiec zakładam, że młodzi teraz tak piszą. W tym kontekście jestem stary bo nie obracam się widocznie w takim młodym towarzystwie.

Opublikowano (edytowane)

To już ostatnia przygoda tego roku dla mnie... Wspaniały to był czas dla graczy i mimo, że Cronos niepokonany to bawię się wyśmienicie!

4K/DLAA/Ultra jest średnio 80FPS co prawda RT coś nie tak bo smużą krawędzie ale co tam...

The Outer Worlds 2   24.10.2025 20_59_57.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

To już ostatnia przygoda tego roku dla mnie... Wspaniały to był czas dla graczy i mimo, że Cronos niepokonany to bawię się wyśmienicie!

4K/DLAA/Ultra jest średnio 80FPS co prawda RT coś nie tak bo smużą krawędzie ale co tam...

The Outer Worlds 2   24.10.2025 20_59_57.png

Czyli dobrze się bawisz? Bo OW1 mi się bardzo podobał. Avowed rozczarował i stąd moje obawy. A cholernie mi brakuje gier w stylu Mass Effect. 

Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej! Mi jedynka się podobała i tutaj mamy praktycznie więcej tego samego. Gra jest też w GP jak ktoś po taniości chce sprawdzić. Od początku sporo wyborów i ścieżek dojścia do celu. Problem mam tylko z strzelaniem. Tzn sam filling broni jest świetny ale jak używam shotguna to muszę „kropkę” celownika idealnie na przeciwniku umieścić. Minimalny odchył nawet z bardzo bliskiej odległości powoduje, że nie zadajemy obrażeń. 

P.S. Same przerywniki filmowe wgniatają w fotel swoją jakością i realizacją!

Dotarłem do pierwszego klimatycznego miasteczka. Świetnie to wszystko w ruchu wygląda i detal goni detal...

The Outer Worlds 2   25.10.2025 13_54_01.png

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano

Skąd ty bierzesz na to siły? Ja mam rozgrzebanego CP2077, do którego nie mogę usiąść od chyba trzech miesięcy, a gra mi się bardzo podoba i jestem przed wejściem do niezłego przecież DLC. Do tego Control, od kilku lat na dysku, bo kiedyś tam zamierzam zagrać w dodatki. Do tego Blade of Darkness, zainstalowany w ramach wspomnień z młodości, Signalis, Transistor, które są unikalne ale nie mam chyba do nich serca...

Szybko, zdradź mi swój sekret ;)

Opublikowano

Ja też mam sporo gier nieukończonych. 🤷 Mam też tak, że każdy nowy tytuł musze sprawdzić na premierę i kończę te co faktycznie mi siądą. Różnie to dziś już bywa czasami odpadam po paru godzinach a czasami wsiąknę na długie dni jak ostatni Battelfild gdzie nic tego nie zapowiadało. 

Opublikowano (edytowane)

@Ryszawy

Jak grasz we wszystko i nic nie kończysz to znaczy, że czas na zmianę hobby i nie ma sensu się zadręczać tym, że nie masz na to czasu. Mnie jak gra wciągnie to czas momentalnie się znajduje. Nawet 14-16h jednego dnia jak mam wolne. Nie zdarza się to co weekend, ale ja gra siądzie to nie ma zmiłuj się. Nie mam też wtedy wyrzutów, że mogłem robić coś innego bardziej "pożytecznego" czy produktywnego.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem, u mnie jest tak, że nawet jak coś mnie mega wciągnie, to często jest tak, że w jeden dzień tej gry się przejść nie da. Potem coś mi wypada, nie mam czasu grać, zapał mija, wychodzi coś innego, chcę to sprawdzić, do tamtej już nie wracam i tak w kółko. A ja jestem typem gracza, który wszędzie musi wejść, zajrzeć do każdej dziury, i podnieść każdy kamień. 

Edytowane przez DITMD