Crew 900 999 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września No i gdzie te 100-120 fps w 4k bo ja widzę 89
dawidoxx 974 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Chociaż gram na maxie w 4k to grafa w żadnym wypadku nie powoduje u mnie opadu szczęki, baa nawet się zastanawiam skąd takie wymagania (wiem że u5) bo gierka nie wygląda jakoś mega super względem poprzedniej części.. Alan wake, cyber z PT jeszcze rozumiem że ma takie wymagania, ale tutaj nawet nie ma RT Edytowane 15 Września przez dawidoxx
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 7 minut temu, Crew 900 napisał(a): No i gdzie te 100-120 fps w 4k bo ja widzę 89 To jest to o czym pisałem, że takie „spadki” zobaczysz tylko jak masz włączony licznik w tle. Ta lokacja akurat ma nawalone tonę tych efektów cząsteczkowych więc zapewne stąd takie „wachania” FPS
musichunter1x 1 308 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 10 godzin temu, Frog67 napisał(a): W Borderlands4 na tych ustawieniach plus FS4 na Performance to klaki rzędu 63-75fps chociaż poniżej 60 to w zasadzie nie spada, no żenująca wydajność tu powinno być minimum z 30% wyższt klatkarz czyli własnie jak w Wuchannd 80-100fps Problem w tym, że Wukong celuje w realizm, a to coś w stylizowaną grafikę, która działa jakby chciała być nowym Crysis. A w mojej subiektywnej ocenie, rozgrywka jak i projekt wygląda jak generyczne MMO FPS, tylko że to looter shooter, z wyostrzeniem wywalonym w kosmos, co dałoby taką stylistkę. Ale ja nigdy nie lubiłem tej stylistyki, ani gatunku, więc nie jestem grupą docelową Edytowane 15 Września przez musichunter1x
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 16 minut temu, Crew 900 napisał(a): No i gdzie te 100-120 fps w 4k bo ja widzę 89 A realnie 40-50fps z fajnym lagiem do shootera 🤣 4
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Kapitalnie też grają tutaj światłem i cieniami. W jednej chwili wchodzimy do pomieszczenia całego w krwistej czerwieni. Aby po chwili dosłownie przejść w bardziej naturalne odcienie. SS aż tak tego nie oddają ale jest to mega płynnie zrobione. Sporo jest takich momentów i same lokacje bardzo zróżnicowane. Edytowane 15 Września przez userKAMIL 1
Crew 900 999 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Przecież to dalej jest od pierwszej części gry... Edytowane 15 Września przez Crew 900
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) W jedynkę nie grałem, dwójkę coś tam liznąłem tylko. Najwięcej czasu spędziłem z tymi opowieściami Tiny. Edytowane 15 Września przez userKAMIL
jankooo 252 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września screeny nie oddają jak wygląda to podczas grania a jest na prawdę ładnie. Może nie aż tak żeby zażynać mocne sprzęty ale nie można powiedzieć, ze grafika jest rozczarowująca 1
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 29 minut temu, jankooo napisał(a): screeny nie oddają jak wygląda to podczas grania a jest na prawdę ładnie. Może nie aż tak żeby zażynać mocne sprzęty ale nie można powiedzieć, ze grafika jest rozczarowująca Dokładnie. Większość ogląda to na YT i tam niestety kompresja robi swoje. Na żywo jest dużo, dużo lepiej. Edytowane 15 Września przez userKAMIL
Reddzik 2 762 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Ja te screeny umiem sobie wyobrazić bo grałem w 1 czy 2 czy Pre-Sequel i nawet 3- liznąłem, to wszystko jest tak samo, jedynie czym się różni to silnikiem, bo tu jest UE5, a tam było co innego. To nic nie zmienia, nadal mamy to samo. Ten sam sklep z ammo ze screena czy z innymi pierdółkami. Screen z Borderlands 2 z grania w coopie ze znajomym. Bordek 3 był ładniejszy ale nie mam screenów bo nie grałem, tylko sprawdziłem i wywaliłem. Edytowane 15 Września przez Reddzik
Crew 900 999 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Dokładnie. Gra wygląda praktycznie identycznie jak poprzednie części w które grałem wszystkie. Gra została pod względem optymalizacji zupełnie olana co jest i widać typowe dla tego silnika UE5... Edytowane 15 Września przez Crew 900
Kadajo 7 405 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Dla mnie to wygląda jak kupa, nieważne ile tam cieni będzie i światełek. Ja rozumiem, że to taka stylistyka tej serii, ale to moje zdanie. W ogóle to jest komiczne, że świat jest taki "rysowany" a światło już jest realistyczne, pasuje to jak kot do psiej budy. 1 1 3
Frog67 389 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Optymalizacja w Borderlands4 ssie to fakt ale pisanie że każda część wygląda tak samo to srogi bullshit i zalecałbym wizyte u okulisty Borderlands3 Borderlands4 Borderlands4 ma znacznie więcej detali grafika jest duzo bardzie szczególowa, trawa rzuca szczegolowe cienie jeżeli poświecimy Oświetlenie w B4 Lumen robi robote, grafika jest głębsza. pojazdem, cykl dobowy zmienna pogoda, bronie mają duzo więcej detali z każdą częścią W dwójce modele bronni były proste i umowne W trojce bronie już zyskały znacznie więcej detalu, a w czwórce jeszcze więcej szczegółów, no ale wymagania wzrosły niewspółmiernie. Edytowane 15 Września przez Frog67 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września No fajnie ale jak juz wrzucasz porownania to daj dwa otwarte tereny, a nie jedno w zamknietym pomieszczeniu, a drugie na zewnatrz z trawka bo o kant dupy rozbic takie porownanie 1
janek25 191 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 8 minut temu, Frog67 napisał(a): Optymalizacja w Borderlands4 ssie to fakt jaki cpu i gpu? mozesz dać w 720P z upscalerem?
ODIN85 3 501 Opublikowano 15 Września Autor Opublikowano 15 Września Widzę klasyczne wmawianie grającym że to przez nie grających 1
dawidoxx 974 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Jakieś tam z Google Edytowane 15 Września przez dawidoxx
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 7 minut temu, ODIN85 napisał(a): Widzę klasyczne wmawianie grającym że to przez nie grających Standard Jak zawsze Ci z youtuba muszą ''popsuć'' zabawę tym co grają w realu. XD @Reddzik Naprawdę porównujesz to: np: z tym? Przecież tam jedna wielka ciapa na ekranie. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Gra wygląda nieporównywalnie lepiej z tym co było w dwójce. Edytowane 15 Września przez userKAMIL
Reddzik 2 762 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Sama gierka nie jest typowym ale raczej nie wprowadza niczego nowego do serii, do tego optymalizacja robi swoje i nie powala. UE5 na pewno powoduje lepszy odbiór niż ten stary silnik ale sama gra dla mnie jest tym samym co były poprzedniczki, tu nie ma nic innowacyjnego. Do tego jak spojrzymy na poprzednie części i jak łatali grę i dodawali pełno dlc, to lepiej poczekać i wtedy kupić naprawioną(o ile to zrobią) i urozmaiconą o dodatkowe misje fabularne jak i postacie. Edytowane 15 Września przez Reddzik
Kadajo 7 405 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 14 minut temu, ODIN85 napisał(a): Widzę klasyczne wmawianie grającym że to przez nie grających 9 minut temu, userKAMIL napisał(a): Standard Jak zawsze Ci z youtuba muszą ''popsuć'' zabawę tym co grają w realu. XD Proszę no panowie wskazać gdzie ktoś napisał ze ta gra to kupa. Czekam. Jeśli nie wskażecie zostaniecie ukarani za sianie fermentu. Jeśli nie potraficie sobie poradzić z wyrażaniem czyjegoś zdanie, mało tego nie potraficie przejść obojętnie obok kogoś, kto ma własne zdanie, zostańcie z tego forum usunięci pernametnie za szukanie burd. Bo to nie są pierwsze tego typu teksty z waszej strony.
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) 40 minut temu, Kadajo napisał(a): Proszę no panowie wskazać gdzie ktoś napisał ze ta gra to kupa. Czekam. Jeśli nie wskażecie zostaniecie ukarani za sianie fermentu. Karać to Ty możesz sobie dzieci w domu. Ile razy trzeba Ci tłumaczyć, że to nie jest PCLAB? Znowu ta kapka władzy Ci odwala? Szkoda, że taki do karania nie byłeś jak kolega wyżej od dzbanów użytkowników tu wyzywa. 40 minut temu, Kadajo napisał(a): mało tego nie potraficie przejść obojętnie obok kogoś, kto ma własne zdanie, zostańcie z tego forum usunięci pernametnie za szukanie burd. Tu naprawdę trzeba SS Twoje robić co chwile aby później się wybronić u admina. P.S. Łap trzy bo więcej nie chce mi się o tej kupie szukać. 14 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a): Jak ktoś nazywa grę jako premium i jest stworzona dla graczy premium, to wiem żeby nawet na to nie spojrzeć. W dniu 12.09.2025 o 11:26, Reddzik napisał(a): To dobrze działa? W dniu 11.09.2025 o 20:38, Phoenix. napisał(a): to kolejne techniczne gunwo @Jacek Winkler Kolego zerknij proszę co tu się dzieje bo normalne zachowanie to nie jest. Edytowane 15 Września przez userKAMIL
tuhmunud 207 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Randy dalej pajacuje, ale raczej dziwne by było gdyby przestał... Ja nie rozumiem czemu pozwalają mu się tak produkować, ale może ważne żeby gadano o grze, nie ważne w jakim kontekście. https://www.ign.com/articles/code-your-own-engine-and-show-us-how-its-done-randy-pitchford-goes-on-the-offensive-as-borderlands-4-pc-performance-row-intensifies
Kadajo 7 405 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Widzę jeden post który może zostać podciągnięty pod atak na grę ogólnie@AndrzejTrg możesz wytłumaczyć, o co ci chodziło w tym poście ? Natomiast@Reddzik atakuje, słusznie optymalizacje tej gry która jest skopana. @userKAMIL to forum nie jest twoje i tematy w których się wypowiadasz nie są twoje. Nie wołaj mi za każdym razem Jacka, bo ośmieszasz się kompletnie. Zwracam uwagę ze jak nie potrafisz/nie potraficie radzić sobie z czyjąś krytyką to ugryźcie się w język. Można tak napisać raz, ale nie kilkanaście razy w ciągu 24H. Myślisz ze nie wiem, o co ci chodzi z tą ilością graczy którą podajesz co chwile ? Piszesz zawsze ze kij cię obchodzi co ktoś myśli, BO TY SIĘ DOBRZE BAWISZ, ale za każdym razem jak ktoś napisze coś krytycznego to musisz odpowiedzieć nie możesz wytrzymać. Szukasz chłopie burdy i wreszcie ja znajdziesz, a jak już coś zaczyna się dziać to zaczynasz płakać i woląc POMOCY. Nie ze mną te numery. 1
userKAMIL 856 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września (edytowane) Nie wołam pomocy tylko doskonale zdaje sobie sprawę, że te Twoje gierki może zatrzymać tylko Admin i nikt więcej. Więc poczekajmy... 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Myślisz ze nie wiem, o co ci chodzi z tą ilością graczy którą podajesz co chwile ? weź tam w innych tematach też idź się wypłakać, że co chwila statystyki ze steama ludzie podają. Co za gość. XD Albo w regulaminie dopisz, że można je podawać tylko jak Tobie pasuje. Edytowane 15 Września przez userKAMIL
Rekomendowane odpowiedzi