Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.05.2026 o 19:23, miro napisał(a):

zmarł Stanisław Janicki

gimbazy tutaj nie znajom, starsi na pewno tak

wielka postać, klasa, za PRL, aż do roku 2000 jeszcze był taki program w TV " w starym kinie "

obraz.png.b3647c9cfe46acf4d9305bf616d28aa7.png

obraz.png.76fb899168a1be0815beaee9e562b31d.png

Jakoś znajomy kadr wyżej mi się wydawał, ale dopiero jak włączyłem to skojarzyłem. Oglądało się za młodego.Szkoda chłopa 😔 a nawet nie wiedziałem, że pogrzeb w mieście gdzie mieszkam.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

w zeszłym tygodniu przygotowywali walcownię oni maja przestój do poniedziałku

A w Zabrzu w kościele św Józefa, nieźle musieli biskupowi sypnąć żeby się zgodził  :E

Dobrze że nie w Dąbrowie Górniczej  8:E

https://czestochowa.naszemiasto.pl/kreca-niesmiertelnego-w-kosciele-na-slasku-filmowcy-z-hollywood-szykuja-plan-zdjeciowy-w-zabrzu-jako-jedyni-bylismy-w-srodku-zdjecia/ar/c13p2-29042477

Opublikowano (edytowane)

Kosztujący ok. 10 mln dolarów horror Backrooms, od debiutującego na dużym ekranie youtubera Kane'a Parsonsa (i to nie jakoś wybitnie popularnego, jego kanał ma lekko ponad 3 mln subskrypcji - czyli mniej niż najpopularniejsi polscy youtuberzy), zarobił w premierowy weekend 81,5 mln dolarów. I uwaga, uwaga - to jest tyle samo, ile w premierowy weekend zarobił Mandalorian i Grogu.

2026-06-0114_17_00-Backrooms-BoxOfficeMojo.thumb.png.f221ddd6770f3d256d8b74e6944d4db0.png2026-06-0114_17_12-StarWars_TheMandalorianandGrogu-BoxOfficeMojo.thumb.png.a3745800bd77faf9d9315694dea34951.png

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

Ile można zarobić na mocno przemielonej już w serialu parze bohaterów? To z kilometra śmierdzi zagrywką po linii najmniejszego oporu, byleby wydusić z ludzi jeszcze trochę grosza. Disney od dawna stoi w miejscu, to że ten film nie będzie finansową porażką, wynika bardziej z niższych kosztów produkcji niż z faktycznej oglądalności. I dobrze.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Puszczanie na duży ekran specjalnego odcinka Mandaloriana nie było zbyt dobrym pomysłem. 

Zobaczymy, co w przyszłym roku Starfighter pokaże, ale Shawn Levy na stołku reżyserskim nie wróży dobrze. 

Update: Mandalorian zaliczył też ogromny spadek w drugi weekend (80% piątek do piątku i 60% sob/niedz. do sob/niedz.) i dał się wyprzedzić innemu hitowemu indie horrorowi - Obsession - w jego trzecim weekendzie (film idzie viralem i z weekendu na weekend zarabia coraz więcej). 

Aha, Obsesja to też dzieło youtubera. Kto by pomyślał, że za revival horroru będą odpowiadać youtuberzy (Kane Parsons, Curry Barker, bracia Philippou) albo komicy (Zach Cregger, Jordan Peele).

Edytowane przez Lypton
Opublikowano

Sami twórcy dziwili się ze Disney rzuca zlepek kilku odcinków do kin. No nie tędy droga, i chociaż mnie się podobało to nie da się nie przyznać racji ze to nie do końca był "film".

Disney chyba chciał po prostu aby do kin wrocily SW ale zapomniał ze to trzeba zrobić w odpowiedni sposób.

Może spadek widowni D+ powoduje ze seriale są zbyt drogie do ilości kasy jaka mogą wycisnąć z subskrypcji.

No ale sami się w ten kozi róg zagonili wiec niech teraz zbierają żniwo.

Dzieciakom się podoba ale same do kin chodzić nie będą.

Opublikowano

Niestety to był jeden z większych minusów tego filmu, ale w sumie miało to sens, jedna z głównych postaci to Hutt i byłby męczące, gdyby trzeba było czytać ciągle napisy jak się odzywa.

W poprzednich filmach/serialach Huttowie byli relatywnie krótko na ekranie. Co nie zmienia faktu ze tez wolabym aby gadali w swoim ojczystym języku.

W filmie też huttowie nie mówią cały czas po angielsku, raczej jest to zrobione tak, że wybierają rozmowę w języku angielskim, ale prawie za każdym razem rozmowa zaczyna się w ich ojczystym języku.

Opublikowano

Właśnie najechałem na film na Sky i odpalił się trailer. W trailerze taki spoiler, że nie ma sensu filmu oglądać. Dokąd ten świat zmierza? :krejzol:  Wiadomka: do upadku. 

Dobrze, że to jakaś gówno produkcja, która mnie nie interesuje. 

• 2 tygodnie później...