Klakier1984 836 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) Niezwykłem, już nawet te murzynkę jakoś przetrawiłem ale co chwilę ktoś dorzuca jakieś pomyje do pieca. Dla jasności trailery olałem (nigdy nie oglądam) ale sama ilość linkowanych negatywnych recenzji poraża. Trzeba będzie się przekonać samemu. Oppenheimer wiedziałem dwa razy, a też wielu na nim psy wieszało. Edytowane 19 Lipca przez Klakier1984
Vulc 2 729 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Oczywiście, że trzeba się przekonać samemu. Odysei, jak chyba żadnemu innemu filmowi z ostatnich lat, towarzyszy potężna polaryzacja. Argumenty czy raczej opinie obu stron, są skraje i różne, na razie nikt nie chce się ze sobą spotkać pośrodku. Obejrzyj, daj znać do której strony jest Ci bliżej.
ghostdog 1 149 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Mnie to trochę dziwi, że taki "wileki" reżyser bierze do swojego filmu karakana i Zendaye. Oni warsztatu za dużego nie mają, szczególnie Holland nie wychodzi z roli Parkera. To już w Hollywood nie ma innych aktorów. Ostatnie filmy Nolana były mocno przeciętne, to nie poziom Incepcji czy Prestiżu. Dla mnie najlepszy film Nolana to Memento.
Lypton 1 253 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Kontrowersje Odysei nie zaszkodziły - a może nawet pomogły - i zarobila więcej niż przewidywano. Przed premierą zakładano 100-110 mln z weekendu otwarcia w USA, a wpadły 124 mln. Na całym świecie łącznie wyszło 264 mln - to wynik lepszy od Oppenheimera o ok. 80 baniek, który swój run po kinach zakończył na prawie miliardzie dolców.
Vulc 2 729 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Nic zaskakującego, kontrowersje często pomagają, a sam film jest dużo bardziej uniwersalny tematycznie od Oppenheimera. Teraz na kolejny film Nolana przyjdzie trochę poczekać, bo chce on zrobić sobie przerwę od reżyserskiego stołka. Minimum 3-letnią, co nie jest u niego niczym niezwykłym, w takich odstępach pojawiały się jego ostatnie produkcje. Może tym razem będzie trochę więcej, czas pokaże.
ODIN85 4 866 Opublikowano Czwartek o 14:01 Autor Opublikowano Czwartek o 14:01 (edytowane) Fajne plakaty polak zrobił Edytowane Czwartek o 14:01 przez ODIN85 1
miro 1 217 Opublikowano Czwartek o 17:01 Opublikowano Czwartek o 17:01 przejdzie bez echa grany w jednym kinie,w dużym mieście we wrześniu do kin wchodzi też odrestaurowana "Pasja " nowe audio, 4K itd dodane sceny będące zapowiedzią "zmartwychwstania " które Gibson obiecał na wiosnę 27
ODIN85 4 866 Opublikowano wczoraj o 03:48 Autor Opublikowano wczoraj o 03:48 Jakoś mi nie siedzi do tej roli.
Kyle 514 Opublikowano wczoraj o 19:55 Opublikowano wczoraj o 19:55 (edytowane) W dniu 8.07.2026 o 20:06, Kadajo napisał(a): Wersja 4K Termiantora 2 wyglada jak kupa Na wielkim ekranie w kinie będzie katastrofalny pokaz figur woskowych. Nie polecam ogladac tej wersji Też mi się nie podoba filtr odszumiający, który zastosowano. Jednak z dwojga złego minimalnie lepsza ta wersja 4K (od wersji FHD/DVD): (kolorki się trochę rozjechały na tym zrzucie - nie kce mie sie teraz grzebać w profilach WTF się stało ): - oczywiście bez tego postprocessingu, a dokładnie odszumiacza, byłoby lepiej. Edytowane wczoraj o 19:57 przez Kyle
miro 1 217 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Supergirl od dziś na vod-ach kolejny wakacyjny hit zaledwie miesiąc po premierze widać jakie to wszystko są h(k)ity
Lypton 1 253 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Za to inny wakacyjny hit, czyli Odyseja, po 10 dniach wyświetlania ma już 640 mln dolarów. A nie miała jeszcze premiery w Chinach, gdzie filmy Nolana są dosyć popularne - ostatnio Oppenheimer zarobił tam 60 baniek, a Interstellar 140. Edytowane 15 godzin temu przez Lypton
miro 1 217 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 43 minuty temu, Lypton napisał(a): nie miała jeszcze premiery w Chinach, no nie tylko, bo również Japonia i Korea, a to duże rynki w każdym razie rozbiła bank, czy tego ktoś chce/chciał czy nie wielka nagonka chyba tylko jej pomogła, ciekawe czy pajączek namiesza... Trzeba się samemu przekonać
Rekomendowane odpowiedzi