Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Technicznie nie, ale pisze w taki trochę debilny sposób. Np o tej interpolacji. Ogólnie wszystkie systemy interpolacji działają na tej samej zasadzie i dają ten sam efekt, jedyne co je różni to ewentualnie bardziej płynne przejście miedzy rożnymi ustawieniami. Z tą matową powłoka to jakaś bzdura bo to nie ma nic wspólnego z obrazem w kinie mało tego mat zawsze degraduje jakość obrazu, zawsze.

Nie wiem tez co ty tam za pytania zadawałeś wiec trochę się ciężko odnieść na co on odpowiada dokładnie. Pamietaj ze "AI" za wszelka cenę będzie ci przytakiwać wiec jak mu napiszesz ze lepiej ci działa TV Sony niż LG to ci przyzna racje i zacznie pisać "dlaczego". Jak zamienisz firmy miejscami to zrobi dokładnie to samo tylko będzie pisał ze to LG jest lepsze i znowu "wymyślał" dlaczego. To jest największa wada pogadanek z AI. Zawsze przytakuje a jak nie zna odpowiedzi to zaczyna zmyślać (halucynacje).

Możesz to przetestować w bardzo łatwy sposób.

Pogadaj z AI o czymś na temat czego masz dużą wiedze i w ten sposób możesz skonfrontować to co pisze AI i zobacz co się będzie działo jak zaczniesz je poprawiać.

Zdziwisz się jak często będzie pisało jakieś bzdurki. :)

Oczywiście nie dzieje się tak za każdym razem ale im bardziej skomplikowane zagadnienia tym większa szansa ze zacznie się gubić. Ale zauważyłem ze jak będziesz je "naprowadzał" to wreszcie potwierdzi twoje wnioski. Ogólnie czasem potrafi mnie zaskoczyć ale czasem zaczyna pisać takie bzdury ze śmiecham i to wyłączam :)