Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@Camis Patrząc na Twoje zaangażowanie w tematy polityczne śmiem wątpić ;)

Tak, z błahych powodów nie idzie zagłosować :wariat:. A później będzie pluł w brodę, jak wygra Nawrocki.

1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Zakładają że "betonowy" KO i Lewicy na pewno zagłosuje.

Też weź pod uwagę, że to co robi aktualnie Trzaskowski starając się docierać do bardziej konserwatywnych wyborców to raczej beton KO i Lewicy zniechęca. Bo to, że beton PiS-u oraz Konfy nie zagłosuje na Trzaskowskiego jest więcej niż pewne. Jedynie może liczyć na to, że jakaś część konfiarskiego elektoratu, którą przejęli aktualnie od Trzeciej Drogi ostatecznie zagłosuje na Trzaska. Ta grupa osób jak najbardziej będzie decydująca w II turze.

3 godziny temu, Szambo napisał(a):

Teraz już sam się zastanawiam czy to źle czy dobrze, bo coraz częściej pomysły rządu są po prostu głupie.

Z Nawrockim jako Prezydent RP będzie katastrofa. Podobnie z Mentzenem w tej samej roli.

Duda już wystarczająco szkodliwego narobił, a Nawrocki śmiało może powiedzieć do wszystkich: potrzymajcie mi piwo 8:E.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

"betonowy" Lewicy

Wielki szacunek dla tych 200 niebinarnych freaków. 👍🏿 

edit. Zapomniałbym o 100 baristach - komunistach! 💪🏻

Edytowane przez crush
  • Haha 2
Opublikowano

@tomcug sprawdziłeś już, co się da zrobić z tą ankietą (zresetowanie liczby głosujących do zera, tak, żeby każdy mógł oddać głos w ankiecie, bo teraz spora część nie może oddać głosu, gdyż wcześniej to zrobili przed zmianą ankiety)? Czy jednak nic nie da się z tym zrobić?

Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Trzaskowskiemu zagrozić może paradoksalnie tylko Mentzen

Mentzen musiałby wziąć udział w debacie w maju i.. zagrać przeciw Nawrockiemu. Jeśli się skupi na Trzaskowskim to nie ma szans przejść do drugiej tury, a w pierwszej debacie Trzaskowski będzie osamotniony w debacie. Holownia skupi się ma Mentzenie, bo jego wewnętrzne ego będzie ważniejsze niż KO. Każdy inny, może poza lewicą skupi się na pojeździe obecnego rządu. W takim układzie Nawrocki i Trzaskowski wejdą do 2 tury. 

Opublikowano
9 minut temu, Spl97 napisał(a):

@tomcug sprawdziłeś już, co się da zrobić z tą ankietą (zresetowanie liczby głosujących do zera, tak, żeby każdy mógł oddać głos w ankiecie, bo teraz spora część nie może oddać głosu, gdyż wcześniej to zrobili przed zmianą ankiety)? Czy jednak nic nie da się z tym zrobić?

Nie da się, trzeba ją usunąć i dodać ponownie.

Opublikowano (edytowane)

Chyba faktycznie będzie trzeba kontynuować w nowym temacie, gdyż po usunięciu ankiety po ponownym wejściu w opcję edytuj nie ma opcji ankieta :wariat:. Lipa się zrobiła :E.

A ten zamknąć i przenieść do śmietnika.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Nie do końca dwupartyjny, zwracam uwagę że obecnie rządzi koalicja różnych partii o różnych poglądach.

Nawet nie do końca rządzi, bo mamy ten dziwaczny system z prezydenckim wetem.

Opublikowano

Ja prd!!! 2100zł normalnego ZUSu do zapłacenia. Jak ktoś ma dochód 2000zł to mu zostaje 100zł. A pajace z Lewicy mówią o bogatych przedsiębiorcach. System SKRAJNIE niesprawiedliwy! ZUS powinien być liczony od dochodu i tak jak jest w UK do pewnego pułapu w ogóle nie płacony. 2100 zapłaci i ten co ma dochód 50000zł i ten co ma 1000zł! Polska - kraj dla korpo. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że podobno wielkie sieci handlowe wciąż nie płacą podatków!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buspasy i parkowanie to jedne z najważniejszych zachęt poza kasą (dopłaty), w dużym mieście jest to mega wygodne   W tej ustawie jest coś jeszcze? Parkowanie też przedłużone?
    • Zależy gdzie jesteś, ale gra nawet dialogiem postaci sugeruje by omijać pewnych przeciwników w danym momencie. Jest też "kilku" opcjonalnych.   Jeśli wyjdziesz z pewniej wioski to możesz znaleźć "arenę" na mapie świata i tam dobrze ćwiczy się parowanie. Ewentualnie pozostaje znalezienie przeciwnika blisko flagi i potrenowanie tam. Ogólnie system walki podchodzi pod przyjemny klikacz parowania / unikania i zabawę statystykami oraz kombinacjami umiejętności.   A mapy specjalnie nie ma, ani checklisty. Poboczne aktywności są rzeczywiście niepotrzebne do ukończenia, ale jeśli podobają się to może to wzmocnić rozterkę na koniec. Wystarcz główny wątek i na co masz ochotę
    • Remaster był tworzony stricte pod PC tylko później dostosowany do konsoli. Teraz konsole architekturowo są praktycznie jak PC. Remaster nie jest zrobiony na całkowicie nowej wersji CE tylko to jest kombinowany ulep. Przeniesienie od podstaw na nowy silnik łącznie z wykorzystaniem potencjału obecnych byłoby zbyt czasochłonne i nieopłacalne o czym pisał sam Crytec. Oni i tak z rok czasu go łatali by poprawić wydajność od strony CPU. Pewne rzeczy są poprawione w remasterze, a niektóre skrojone. Ale wydajność od strony CPU jest lepsza niż oryginał, ale nie za sprawą skrojenie fizyki. Wrzucę film porównawczy. Mnie chodzi o efekty związane z grafiką, które zostały wyciete lub wyglądają gorzej. To co wygląda gorzej to bardziej zła decyzja developera niż optymalizacja. PS. Tylko na silnikach, które stworzone stricte pod konsole gry tworzone z myślą o konsolach i dopiero później powstaje port na PC. A CE ani UE takimi silnikami nie są.
    • Ja korzystałem i korzystam z najmu, a rok temu szukałem auta dla rodzinki 2+2 do 30 tys. Oglądałem, kupiłem i stety lub nie wiek i przebieg swoje robią w nastoletnim aucie. Przez 15tys km użytkowania wymieniłem sprzęgło, rozrząd, inne takie co przy dzisiejszych cenach sporo podniosło cenę zakupu. Koszty miesięczne, serwis, utrata wartości po 2-3 latach i nie odzyskanie wsadzonego kapitału - decyzja - biorę nowe. Rata miesięczna jest na tyle niska, że budżet domowy nie cierpi a bogaty wcale nie jestem (ale umiem liczyć). Leje paliwo i płyn do spryskiwaczy tylko, awarie i stłuczki mi nie straszne bo laweta przywiezie zastępcze w razie W.   Przy zdaniu auta jest coś takiego jak zużycie normatywne i za te uszkodzenia się nie płaci. Jest to odgórnie opisane i określone co się mieści w normie a co nie. Po to jest pełna obsługa serwisowa w racie oraz AC bez udziału własnego w szkodzie aby każdą duperelę zglaszać. Odprysk, ryska - do serwisu. Jak zdawaliśmy auta z najmu to dopłaty było kilkaset zł za ewidentne uszkodzenia od transportu gabarytu. A w swoim rozwaliłem pół boku, wymieniano drzwi - brak doplat a i zniżki zostają bo ubezpieczenie nie na mnie.   Mam JDG, od raty odliczam podatki i finalnie wychodzi bardzo dobra kwota. 0% wpłaty własnej, max wykup z czego po zdaniu biorę nowe z założenia albo będę szukał znów czego ~30tys. Komfort i spokój psychiczny oraz bezpieczeństwo  jazdy nowym, dużym suvem palącym 5-6l/100 w porównaniu do nastoletniego zużytego autka - bezcenny i warty tych pieniędzy.        
    • A czy karty od PNY nie maja problemow z kultura pracy? Jesli sie myle to mnie poprawcie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...