Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nikogo nie bronię, jedynie tłumaczę, dlaczego moderacja działa tak a nie inaczej.

29 minut temu, Alek_M napisał(a):

Proponuję dać mu blokadę na te tematy i niech zacznie pisać na tematy związane z forum, zobaczymy jaki to jest mądry.

Nie jest to takie proste, bo nie da się dać komuś blokady na pojedyncze wątki. Można co najwyżej odciąć danego osobnika od całej kategorii.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, to nie jest jego obrona tylko pokazanie jak funkcjonuje.

Wierzę że Gordonlameman się opamięta, po moimi zwróceniu uwagi na bezsens takiego podejścia i chociaż ograniczy swoje zapędy. Inni również niech nie kontynuują tego w nerwach i nieważne kto zaczął, ważne że chlew zaczyna śmierdzieć.

Zerkając na jego inną aktywność, on również normalnie użytkuje forum, przynajmniej czasem.

Jeśli będzie to kontynuował po tym, to sam będę zgłaszał wybryki...

Ale zakończmy już dyskusję nad zachowaniem użytkowników, bo wyprowadzenie się z równowagi leży nie tylko po jego stronie, choć tamto to były raczej złośliwe komentarze, podobne do troli ;)

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Nikt tego trola  nie posprząta, bo 

a) mod reaguje tylko jak jest raport

b) jak jest raport to też nie. Raporty go denerwują. Dopóki ktoś będzie pisał "ty synu kobiety o starym zawodzie" to git. Musiałby napisać "ty s...." to dopiero wtedy raport jest zasadny. Jak nie ma bezpośredniego obrażania, to wszystko w porządku i poleci conajwyżej prośba (jak zacytowana wyżej), którą trol oleje, bo wie że mu wolno.

c) tak. Oni się zdaje się lubią, co zgaduję po ich rozmowach na czacie i po kompletnym failu moderowania tego wątka. I jeszcze ten pomysł "to zamknąć wątek". Taa.. 

Czy Wy naprawdę sądzicie że te wysrywy są na tyle ciekawe że komuś chciałoby się to czytać bez przymusu? No więc nie są.

Tak, dla mnie raport jest podstawą do interwencji, ale ma to być uzasadnione. Niestety ale zwrócenie się do kogoś "dziecko drogie" czy "chłopcze" w moim słowniku nie jest obrazą, owszem jest protekcjonalne, może nawet pogardliwe, ale nie łamie to w żaden sposób regulaminu.

Ja na czacie rozmawiam z różnymi osobami, jeżeli w ogóle jestem na forum, a naprawdę mam ważniejsze i ciekawsze rzeczy od przesiadywania tutaj całymi godzinami. 

Nie sugerujcie więc że ktoś ma jakieś fory u moderacji, bo jest to nieprawda, jak Gordon przegnie to dostanie urlop, nawet bardzo długi. Ale niestety patrząc jak Was podpuszcza obstawiam że to raczej zadziała w drugą stronę.

Wtrąciłem się tylko dlatego że ewidentnie te przytyki w kierunku moderacji i moderatora dotyczą mnie osobiście, tak poza tym to zgadzam się z tym co @tomcug napisał.

Opublikowano

Ale drama się tu wydarzyła. Internet serious business :)

4 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Prosba do ludzi inteligentnych:

Nie dyskutujcie z lewakiem cucoldem co wychowuje nie swoje dzieci. Dla niego nie ma ratunku.

On troluje tylko w temacie. Dajcie mu ignora tak jak ja zrobilem bo jak go cytujecie to widze jego wypowiedzi.

Dziekuje

@Mar_s

to jest okej według Was? :) 

Opublikowano

@GordonLameman Wyjaśniłem im dzisiaj dokładnie, jak sprawa wygląda z moderacją, więc ten wybryk wyjątkowo ujdzie na sucho. Nie będę ukrywał, że w dużej mierze ze względu na to, że mają sporo racji co do tego, że odnosisz się do ludzi z pogardą i lekceważeniem, a to, że w na tyle sprytny sposób, by nie wyłapać punktów/bana, nie zmienia tego faktu. Dalsze docinki z obu stron będą regulowane punktami, a w ostateczności podjęte zostaną dalsze środki.

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 8.02.2025 o 07:17, GordonLameman napisał(a):

Tak, bo do takich jak on dociera tylko ten sam język, jakim oni się posługują. Jai. tak delikatny jestem. A Romek to typowy incel :) 

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale drama się tu wydarzyła. Internet serious business :)

@Mar_s

to jest okej według Was? :) 

Może sobie wziął do serca  "do takich jak on dociera tylko ten sam język". Nadużywany przez Ciebie ciągle "incel" jest w porządku, ale "lewak cucold" to halo moderacja :hihot:

• Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, tomcug napisał(a):

@GordonLameman Wyjaśniłem im dzisiaj dokładnie, jak sprawa wygląda z moderacją, więc ten wybryk wyjątkowo ujdzie na sucho. Nie będę ukrywał, że w dużej mierze ze względu na to, że mają sporo racji co do tego, że odnosisz się do ludzi z pogardą i lekceważeniem, a to, że w na tyle sprytny sposób, by nie wyłapać punktów/bana, nie zmienia tego faktu. Dalsze docinki z obu stron będą regulowane punktami, a w ostateczności podjęte zostaną dalsze środki.

Nie powinien ujść na sucho, bo dokładnie te same słowa ów jegomość skierował do mnie kilka tygodni temu. Z tymi samymi insynuacjami, tekstami. 100% to samo. Wtedy dostał kilka dni ZPP. Dziś wjechał z tym samym. Kiedy ja nawet do niego nie pisze. 

on to pisze tylko dlatego że ja ośmielam się wejść w ten wątek i mieć inne zdanie. 

Sorry, ale „lewacki cucold wychowujący cudze dzieci” to jest przegięcie zawsze. Przemyślcie to sobie na poważnie. Ja do nikogo tak nie pisze :) 

• Haha 1
Opublikowano

Wyraziłem się jasno, jak sytuacja wygląda (czyli dalsze przepychanki = konsekwencje). Nie wymusisz na mnie wlepienia komuś punktów :) Chyba, że bardzo chcesz, żebym zmarnował trochę swojego czasu i dokładnie przejrzał ten ściek, nie wg raportów. Gwarantuję, że będziesz kiblował razem z "kolegami", choćby na krótko, patrząc jakie Twoje posty wrzucali jako przykłady Twojego zachowania.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Normalnie nie czytam tego co gordon wkleja ale jakos mnie podkusilo i sie nie zawiodlem. Dawno nie widzialem takiego samozaorania sie jak tutaj. Komentarze pod filmem:

"Incel om nie pomożemy" - z Twoich ust Jordan to brzmi jak wyjątkowo nieśmieszny żart.

W sumie to się nie dziwę, w końcu jedyna osoba ze starego TvGry, której nie trawiłem, więc gadanie głupot to tylko jedna z jego wielu wad :)

Ja jestem kobietą i nie potrzebuje się „doreprezentowywać” w grach a już zwłaszcza w korpo, które robią gry- chce tylko dobrych i ciekawych gier, filmów etc resztę ja i 99% ludzi ma gdzieś. Wydaje się komuś, że kobiety są niedorozwinięte i wystarczy wsadzić babską postać do gry czy filmu i będziemy rzucać kasą za byle co, bo jest tam kobieca postać? Dobre żarty. Robi się z Nas pośmiechowisko podobnie jak z tych wszystkich mniejszości i za niedługo wogole nie będzie takich postaci w grach - chyba, że piątoplanowe

Człowiek zrobił materiał i nazywa ludzi z przeciwnej strony światopoglądowej "toxicami", "psami", "incelami", "debilami" i pakuje wszystkich do wora pt "ci źli Niemcy z lat 40tych". Ten sam człowiek burzy się kiedy ktoś uważa że nie jest poważnym człowiekiem do prowadzenia dyskusji i robi dramy w sieci. Sprowadza temat do emocjonalnych frazesów, haseł że to gracze są źli... Przecież to jest idealne pokazanie dlaczego odbiorcy/gracze nie traktują poważnie 90% dziennikarzy gamingowych.

Polecam wam poczytac wszystkie komentarze. Autor filmu jest zmieszany z blotem. Mi osobiscie najbardziej sie podoba komentarz wyslany doslownie przed chwila przez absolutnie nie znana mi osobe. Mozecie posortowac komentarze od daty i tam bedzie. A mianowicie:

Tylko cuckold gordon moze wkleiac ten film jako argument za DEI i WOKE

Piekne zaoranie gordona przez zupelnie obca mi osobe. Podkreslam ze nie wiem kto napisal ten komentarz a juz napewno nie bylem to ja :E

waldek-kiepskich.gif 

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Roman_PCMR napisał(a):

Normalnie nie czytam tego co gordon wkleja ale jakos mnie podkusilo i sie nie zawiodlem.

A obejrzałeś film, czy tylko komentarze przeczytałeś?

Założyłem, że skoro posługujesz się mową obrazków ruchomych to jak wkleję ten film w którym autor fajnie wyłuszczył hipokryzję, błędy i hejt jaki anti-woke powoduje (groźby śmierci....) to dotrze to do Ciebie.

Jordan fajnie złapał o co mi chodzi - elementy inkluzywności nie psują gier, co widać po CP2077, BG3 etc. Gra po prostu musi być dobra. I tak, nie chcemy, żeby inkluzywność była priorytetem, ani przesłaniało tło historyczne. 

I podał fajne absurdy czy błędy w tych wszystkich anti-woke ruchach :) 

Edit.

No i w ogóle tu macie fajnie pokazane kto jest chamski, wulgarny, prowokuje etc. :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ktoś tu wrzucił i dodałem sobie do zakładek, bo to kopalnia lol-contentu:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AVTZPJij5PQmlWAkYdDahBrxDiwqWMGsWEcEnpdKTa4/edit?gid=0#gid=0

Autorzy to chyba te szurki:

https://steamcommunity.com/groups/Woke_Content_Detector

Rating "not recommend" oznacza że gra jest nie polecana, ponieważ zawiera content opisany w "review"? Pytam poważnie bo zgłupiałem Japier... Toż to kopalnia beki jest.

Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Rating "not recommend" oznacza że gra jest nie polecana, ponieważ zawiera content opisany w "review"? Pytam poważnie bo zgłupiałem Japier... Toż to kopalnia beki jest.

Tak, dokładnie.

I właśnie o to mi chodzi o takie szurstwo, gdzie Wiedźmin 3 jest grą "woke". 

Co więcej - w filmie Jordana pokazywano, że "gracze" anti-woke wysyłali do developerów i aktorów użyczających głosu/twarzy groźby śmierci czy okaleczenia.

No, ale wiadomo - ja jestem lewak i w ogóle rozmowa ze mną nie ma sensu :) 

• Like 1
Opublikowano

Wszystkich zgromadzonych w tych wątku proszę o uwagę. Nie mam zamiaru ani czytać tych komentarzy pod filmem YT, ani wnikać, kto dokładnie je napisał, gdyż nie to jest istotą rzeczy. Próbując "prowadzić" dyskusję w ten sposób doprowadzicie do tego, że ostatecznie i Gordon i jego adwersarze będą zakładać "anonimowe" konta na YT czy cholera wie gdzie jeszcze, aby nawzajem się obrzucać błotem i potem wrzucać to tutaj jako "niewinne" cytaty z innego źródła. Jest to trudne do moderowania, no bo przecież obroną zawsze będzie "ale my tylko cytujemy z innej strony!", co ostatecznie doprowadzi do jeszcze większego rynsztoku w tym temacie i w konsekwencji konieczności jego całkowitego zamknięcia (nie jestem jasnowidzem, po prostu widzę, w jakim kierunku to wszytko zmierza i znam się na ludziach na tyle, że wiem, czego się po Was spodziewać). Otwieracie puszkę Pandory, więc potem proszę nie płakać, że pewnego dnia wątek zniknie, jak dalej będziecie tak robić.