Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Sama orientacja nie ma tu nic do rzeczy

Ma wszystko do rzeczy właśnie dlatego, że ci ludzie nie potrafią pisać tych postaci.

2 minuty temu, Keller napisał(a):

Nie pisałeś że ktoś "co chwile porusza kwestie własnej orientacji i dlatego jest do bani" a dlatego że w ogóle ma daną orientację.

Właśnie to napisałem.

3 minuty temu, Keller napisał(a):

Nie każda postać homo musi co chwila o tym mówić.

To powiedz to twórcom tych postaci.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bzdury do kwadratu. Pisałeś:

"Jeśli twoim celem jest w pierwszej kolejności zrobienie postaci przykładowo homoseksualnej to ona nigdy nie będzie dobra, bo będzie irytująca. "

Tu jest jasno napisane, że każda postać homo będzie irytująca. Nie napisałeś w tym zdaniu nic o tym, że chodzi o ciągłe mówienie o orientacji i brak innych poglądów. Samą orientację tu zjechałeś.

Więc to się wpasowuje w emocjonalne podejście do tej grupy ludzi, a typowy brak zauważania, że jest wiele gier w których hetero kipią byciem hetero, tylko nie mówią o tym, a pokazują to. A nie mówią, bo nie muszą, bo to jest dla wielu standard że zakłada się że postać jest hetero. I się klaszcze uszami.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
8 minut temu, Keller napisał(a):

Jeśli twoim celem jest w pierwszej kolejności zrobienie postaci przykładowo homoseksualnej to ona nigdy nie będzie dobra, bo będzie irytująca

Tak. Bo podstawą powinna być dobra postać. Orientacja to cecha drugorzędna.

To się odnosi do obu orientacji.

A te wynalazki niebieskowłose tego nie pojmują i tworzą irytujące karykatury.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Scenarzysta hetero też może stworzyć postać homo, nie musi to być żadna kolorowłosa. Niech zrobi, niech pokaże, że potrafi i da tej postaci cechy które będą okej. No ale jak mają przypominać prawdziwego geja, a geja się nie lubi, to nic się nie uda.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

Ja się nie kreuję, ja jestem. Zawsze bronię słabszych, cierpiących, dyskryminowanych

Nie widziałem jeszcze żebyś pisał uciskanej grupie nie spod znaku tęczy. Na świecie czystek etnicznych/represji masz bardzo wiele, np.:

• Ujgurzy - Chiny
  • Rohingya - Mjanma (Birma)
  • Tygrajczycy - Etopia
  • Fur, Masalit, Zaghawa - Sudan
  • Tatarzy krymscy - Rosja
  • Jazydzi - Irak
  • Hazara - Afganistan/Pakistan
  • Dinka, Nuer - Sudan południowy

Jakoś zwłaszcza o tych pierwszych korporacje od tworzenia gier nie walczą tak bardzo jak o LGBT ;)
Nie mówiąc już o tym, że na rynki gdzie takie osoby faktycznie są tępione wydawane są inne wersje i taka hipokryzja zbytnio atakowana nie jest. Ale źli forumowicze na Labie ITH, bo mają dosyć wrzucania postaci z checklisty, żeby reprezentacja się zgadzała...

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, tuhmunud napisał(a):

Nie widziałem jeszcze żebyś pisał uciskanej grupie nie spod znaku tęczy. Na świecie czystek etnicznych/represji masz bardzo wiele, np.:

• Ujgurzy - Chiny
  • Rohingya - Mjanma (Birma)
  • Tygrajczycy - Etopia
  • Fur, Masalit, Zaghawa - Sudan
  • Tatarzy krymscy - Rosja
  • Jazydzi - Irak
  • Hazara - Afganistan/Pakistan
  • Dinka, Nuer - Sudan południowy

Jakoś zwłaszcza o tych pierwszych korporacje od tworzenia gier nie walczą tak bardzo jak o LGBT ;)
Nie mówiąc już o tym, że na rynki gdzie takie osoby faktycznie są tępione wydawane są inne wersje i taka hipokryzja zbytnio atakowana nie jest. Ale źli forumowicze na Labie ITH, bo mają dosyć wrzucania postaci z checklisty, żeby reprezentacja się zgadzała...

Wybacz,że operujemy w Europie i USA, czyli tzw. zgniłym zachodzie wg wschodniomyślący konserw i że nie mamy pełnej wiedzy na temat wszystkich uciskanych niesłusznie na świecie i pełnych możliwości by móc coś zrobić. Zajmujemy się naszym podwórkiem. U islamistów homo są zrzucani z budynków, a kobiety kamieniowane za to że były zgwałcone. Możemy coś z tym zrobić tam? Bez interwencji zbrojnej i zniszczenia ich religii - nie. Więc zajmujemy się tym, czym się da.

A jak nie pasuje, to tamte cywilizacje, niechętne do kobiet i homo czekają z otwartymi rękoma. Dziwnym trafem to za mało by chcieć się tam przeprowadzić, więc najwidoczniej to nie jest taki wielki problem że jakiś gej pojawi się w grze. Więcej do paplania, że komuś jego "norma" się burzy, niż do realnego problemu.

8 godzin temu, crush napisał(a):

Jaka jest definicja prawdziwego geja?

Każdy kto ma negatywny obraz na pewno "wie" po swojemu, ma wręcz to w sztywną ramkę oprawione i wie kogo wytknąć palcem.  Doskonale widzę to po tym którzy np. celebryci dostają łatki homo i którzy najczęściej są hejtowani z takim podtekstem. Ja nie wiem jakie gej ma cechy, bo uznaję, że ludzie są różni i orientacja za wiele nie określa, nie licząc tego jak ludzie danej orientacji lub PRZYPOMINAJĄCY komuś ludzi danej orientacji są traktowani (a mogą być przecież hetero - więc to nie tylko problem jednej orientacji gdy rykoszetem dostanie hetero).

Edytowane przez Keller
Opublikowano
20 godzin temu, Keller napisał(a):

Dokształć się nieuku że homo byli nawet w celu leczenia torturowani. W różnych krajach są uprawiane polowania na nich i na ciężkich stronach z contentem sadystycznym można sobie filmiki zobaczysz (islam, chiny, rosja, czeczenia). Chciałbyś to obejrzeć, nie? Bo to cię kręci.

Idź się lecz. Mówię poważnie, może jakiś dobry psycholog jeszcze zdoła cię uratować.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Asag napisał(a):

Idź się lecz. Mówię poważnie, może jakiś dobry psycholog jeszcze zdoła cię uratować.

Cieszę się, że wysyłasz wszystkich na leczenie, ale siebie i swoje nie doedukowanie, nienawiść i pogardę nie bardzo. Ale to typowa arogancja i bezczelność zakompleksionych ludzi bez empatii. No cóż, Ciebie już nikt nie uratuje z tego. Z tym zaburzeniem się rodzisz, tak samo jak z homoseksualizmem. I nic się nie da tu zmienić. Bywa. Może jakbyś sam trochę pocierpiał to byś zrozumiał położenie innych cierpiących, ale marne szanse, prędzej byś uznał że twoje jest słuszne, a innych wymyślone i przesadzają. Tak to jest. A na starość janusz z wąsem "za moich czasów...".

3 godziny temu, crush napisał(a):

@Keller

Meta usunęła motywy 🏳️‍⚧️ i 🏳️‍🌈 z Messengera.

Czy masz jakiś komentarz w sprawie tego holokaustu 2?

deer-interview.gif

Cukierberg chorągiewa i przekupny. Idol do naśladowania.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
20 godzin temu, Keller napisał(a):

Wybacz,że operujemy w Europie i USA, czyli tzw. zgniłym zachodzie wg wschodniomyślący konserw i że nie mamy pełnej wiedzy na temat wszystkich uciskanych niesłusznie na świecie i pełnych możliwości by móc coś zrobić. Zajmujemy się naszym podwórkiem. U islamistów homo są zrzucani z budynków, a kobiety kamieniowane za to że były zgwałcone. Możemy coś z tym zrobić tam? Bez interwencji zbrojnej i zniszczenia ich religii - nie. Więc zajmujemy się tym, czym się da.

A to ciekawe że operujemy w USA i Europie ale jakoś nie przeszkadza ci to podawać przykładów z Azji i Bliskiego Wschodu bo pasuje ci to akurat do narracji nie? Skoro już oglądasz filmiki z tortur oglądasz też np torturowanych chrześcijan czy eksterminację mniejszości narodowych? Pewnie cię to kręci nie? 

15 minut temu, Keller napisał(a):

Cieszę się, że wysyłasz wszystkich na leczenie, ale siebie i swoje nie doedukowanie, nienawiść i pogardę nie bardzo. Ale to typowa arogancja i bezczelność zakompleksionych ludzi bez empatii. No cóż, Ciebie już nikt nie uratuje z tego. Z tym zaburzeniem się rodzisz, tak samo jak z homoseksualizmem. I nic się nie da tu zmienić. Bywa. Może jakbyś sam trochę pocierpiał to byś zrozumiał położenie innych cierpiących, ale marne szanse, prędzej byś uznał że twoje jest słuszne, a innych wymyślone i przesadzają. T

Chodzisz po rozżarzonych węglach już lub stosujesz samobiczowanie aby się z nimi utożsamić czy jeszcze nie ten etap? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Asag napisał(a):

A to ciekawe że operujemy w USA i Europie ale jakoś nie przeszkadza ci to podawać przykładów z Azji i Bliskiego Wschodu bo pasuje ci to akurat do narracji nie?

I jeszcze brak logiki bo wyrywasz słowa z kontekstu, nieładnie. Bliski wschód podaje z innego powodu (czyli co się dzieje tam też, albo jaka narracja dominuje), a co podaję u nas (czyli co u nas można zmienić, bo na to mamy większy wpływ - u nas jest lepiej, ale nie tak dobrze dzięki hamującym nas konserwom).

Skoro już oglądasz filmiki z tortur oglądasz też np torturowanych chrześcijan czy eksterminację mniejszości narodowych? Pewnie cię to kręci nie? 

Gdybym był hejterem tych grup społecznych jak ty wobec homo, to owszem można by było mnie posądzać o to. Ale nie jestem. Widzisz, taki to jest problem.

Analogicznie do twoich słów musiałbym pisać, że niech ci torturowani chrześcijanie nie wymyślają, bo nic im nie jest! Niech nie grają ofiar! Muszą dojrzeć! Nie chcą widzieć informacji o nich! I inne takie bzdety. Mam nadzieję wiesz czym jest analogia, choć powątpiewam po stylu dyskusji.

Chodzisz po rozżarzonych węglach już lub stosujesz samobiczowanie aby się z nimi utożsamić czy jeszcze nie ten etap? 

Tobie to biczowanie by się przydało, to może byś się rozwinął i nie zionął ogniem do ludzi cierpiących.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Gdybym był hejterem...

Tobie to biczowanie by się przydało, 

Oj nieładnie hejterze, toż to mowa nienawiści! Poda ktoś namiary do Kotuli? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, crush napisał(a):

Czyli to jednak zaburzenie. 🤔

Jak sobie ustalimy, że jedzenie pierogów jest zaburzeniem bo nie wszyscy lubią, to też tak można uznać. I też się z tym rodzisz, bo na gust wpływu się nie ma. Ale ja nazywam to preferencją, nie zaburzeniem. Zaburzenie to brak empatii, ewidentnie. Tylko narcyzi, psychopaci i częściowo autyści to mają.

1 minutę temu, Asag napisał(a):

Oj nieładnie hejterze, toż to mowa nienawiści! Poda ktoś namiary do Kotuli? 

Nie graj ofiary hipokryto :) nienawiść do nienawidzących z nieuzasadnionych powodów mieć trzeba, tak jak do każdego kto stosuje przemoc i się do niej przyczynia. A uprzedzenia wobec grup społecznych przewidują przemoc :)

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, crush napisał(a):

O. Preferencje da się zmienić. Ba dużo preferencji zmienia się z czasem.

No to daj znać jak mam zmienić preferencję, że

- wolę blondi

- wolę chude dziewczyny

- wolę dobrych ludzi, niż złych

- wolę pierogi, niż grochówę

Daj znać. Od jutra rozpiszę plan terapii.

A i jeszcze chciałbym zmienić preferencje,że

- wolę naukowe treści, niż szurskie

- wolę szarobure gierki akcji, niż kolorowe dla dzieci

Muszę jakoś to zrobić, bo przecież wolna wola istnieje, nie? Więc możemy wszystko zmienić...

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, crush napisał(a):

Nie ma ani jednej twojej preferencji która zmieniła się na przestrzeni lat? To chyba jesteś jedynym takim przypadkiem na świecie.

Podałem akurat te dla prowokacji co do wiary w wolną wolę, która nie istnieje, szczególnie gdy mówimy o orientacji.

Preferencja która się u mnie zmieniła że kiedyś na Bosaka głosowałem i konfederację popierałem. Ale miało to swoje przyczyny - nie znałem ich dobrze. Potem poznałem cały ten światek, wyborców, ludzi z partii i powiedziałem że coś trzeba zmienić. Wojna na Ukrainie tylko przelała czarę goryczy co do szczucia konfy na Ukraińców, gdzie to Rosja zaatakowała słabszego. A to za słabszymi się wstawiam, a nie za silniejszym i tym który atakuje.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano

Podałeś przykłady które u ogromu osób się zmieniają. Prawie każdy na tej planecie ma jakiś produkt spożywczy który przestał, lub zaczął lubić.

A przypominam, że to Ty nazwałeś orientację "preferencją". Jak na kogoś wydawałoby się światłego, powinieneś widzieć różnicę między konceptem stałym jak orientacja, a zmiennym jak preferencje.

Czy może jednak orientacja nie jest według ciebie stała? 🤔

To byś na skłocie za takie herezje został ukrzyżowany.

• Like 1
Opublikowano

Zwykle jest to niezmienna preferencja. Zmienne preferencje mają bi. Nie ma najmniejszych szans że zatwardziały hetero mógłby nagle stać się homo.

A produkty spożywcze nie wiem, u mnie się to nie zmienia,smak mam ten sam cały czas. Jedynie co się zmienia to to, że mogę się czymś przejeść i wtedy musi być przerwa.

• Confused 1