Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Brolly napisał(a):

Bez kitu tak siedzę i myślę jak 5070 ti oraz 9070xt nie zrobi na mnie wrażenia cena/wydajność to chyba przekoczuję do premiery 6xxx :E

tylko to z rok czasu minimum xD

Ja też poczekam, na 4060 można cały czas grać w 1080p, bo seria 5xxx jest słaba, coś mi przypomina FX5xxx. :E

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Wzrost wydajności w rasteryzacji o ponad 10%;

Gorzej od blackwella :E 

2 godziny temu, Voodoo2 napisał(a):

Przecieki wskazują, że nowe układy będą oparte na architekturze Rubin i zaoferują lepszą wydajność w rasteryzacji i ray tracingu, a także większą ilość pamięci VRAM i nową technologię DLSS 5

Ciekawie by było gdyby nowa generacja miała zaoferować gorszą wydajność od poprzedniej :) ale nie takie rzeczy się działy

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Z RTX 5000 będzie pewnie jak z 9000 GTX. W styczniu premiera, a w czerwcu już był 2x szybsze GTX 200 ;) 

Może tu nie będzie tylko 5 miesięcy, ale raczej 5000 wygląda na generację zapchajdziurę.

8 minut temu, skypan napisał(a):

Pytanie retoryczne. Jak myślicie ? Kto będzie w topce aktywnych użytkowników w wątku ?  :E

Posiadacze RTX 5090 :E 

Opublikowano

A to nie powinno być w dziale "Humor"?

Wzrost wydajności w rasteryzacji o ponad 10%; :hahaha:

Lepszy ray tracing - nawet o 20%+

Jezus Maria! AŻ TYLE? NAWET 20%

A to czasem 3nm nie miał dawać tych 10-20% względem 5nm? Czyli co, znowu nie tkną GPU, a 100% zmian będzie się zawierało w AI?

SUPER! Już się nie mogę doczekać!

Dobrze też wiedzieć, że nowa architektura da 50% więcej pamięci. Do tej pory mylnie myślałem, że to dostaniemy dzięki kostkom GDDR o pojemności 3GB. O ja głupi. Chwała Nvidii :uklony:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, cichy45 napisał(a):

Czy zasilacz 1500 watów styknie do 6090? Może nvidia pójdzie po rozum do głowy i da 2x 12 pin to wtedy może ciągnąć nawet 1200 watów.

Tylko ten da rade 8:E

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)

Jak zaczęły się pierwsze info o stopionych 12pin to od razu mówiłem żeby dać XT90. Jedno gniazdo dałoby 1080 watów (12 V * 90 A). No i tylko 2 kabelki zamiast 12 + 4.

Edytowane przez cichy45
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, cichy45 napisał(a):

Ale dwa w SLI :E 

Pod rtx 6090 będzie trzeba podłączyć bezpośrednio pod "siłe" czyli tak jak indukcję w kuchni :wariat:

Albo od razu osobne zasilanie z elektrowni :E 

Edytowane przez Brolly
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Marcusfff napisał(a):

Na wszelki wypadek zgłoszę jutro chęć przejścia na siłę i podciągnę trójfazówkę pod biurko.

Tym czasem ja monitor, komp, wzmacniacz, głośniki, led w biurku, ładowarka do tel, do roweru, oczyszczacz powietrza na 1 listwie i obwód z aluminium jeszcze xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...