KaniaPC 21 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia W dniu 10.01.2026 o 15:29, trepek napisał(a): https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/10609829,znika-wielki-problem-aut-spalinowych-toyota-nowy-silnik-to-osmy-cud-swiata.html Czyli jest to potwierdzenie tego co napisałem odnośnie zastąpienia 2.5 mniejszą jednostką o pojemności 2.0. Aczkolwiek tutaj ciekawa informacja: Obstawiam, że do Camry i Rav4 pójdzie 1.5T w parze z duża baterią jako plug-in. W Lexusie RX i innych dużych Toyotach będzie 2.0T. Już teraz masz Lexusa RX 500H gdzie siedzi 2.4T połączone z 6 biegowym automatem. Mam cichą nadzieję, że RX po liftingu będzie dalej miał wolnossące 2.5 ale z nową generacją baterii w plug-inie, gdzie będzie można przejechać te 100km na prądzie. Pewnie 2.0T wejdzie dopiero w kolejnej generacji RXa. Już dziś RX PHEV robi prawie 100 km na prądzie 1
KiloKush 781 Opublikowano 18 Stycznia Autor Opublikowano 18 Stycznia Stig kupił swoje wymarzone auto Jak dla mnie jeden z najbardziej niedocenionych hiper samochodów.
huudyy 3 240 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Samo z siebie się nie zrobiło, ładnie musiał w próg wyrżnąć
KiloKush 781 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia 7 godzin temu, huudyy napisał(a): Samo z siebie się nie zrobiło, ładnie musiał w próg wyrżnąć 7 godzin temu, bergercs napisał(a): To raczej na torze. Co by to nie było wolałbym mieć do wywalenia amortyzator niż całe auto ZR1 wygrywa ( minimalnie) z SF90. Co tu dużo mówić. Poziom hipersamochodów w tej cenie to niezłe osiągnięcie.
KiloKush 781 Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia Lata 90te to był peak motoryzacji. Dziś jaramy się Yaris GR, a kiedyś bardzo dużo normalnych aut miało wersje usportowione. O nie których nawet nie slyszałem z tej listy 1
Gret 758 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia No niby tak ale osiągami jednak odstawały od dzisiejszych turbo zabawek
KiloKush 781 Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia 13 minut temu, Gret napisał(a): No niby tak ale osiągami jednak odstawały od dzisiejszych turbo zabawek No niby tak ale wtedy Porsche 911 czy Ferrari 348 miało też zupełnie inne osiągi niż dzisiaj.
galakty 4 124 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Osiągami odstawały, ale emocje jakie generowały i uśmiechy na twarzach... Silnik miał dźwięk, a dziś turbo + GPF i normy i nie masz totalnie pazura żadnego. Wolę 9 sekund do setki ale banana na twarzy niż 6 sekund i wszystko opakowane elektroniką + asystentami. Ledwo zapłon włączysz i już mordę drze żebyś uważał i jechał ostrożnie Głupi Golf R32 brzmiał jak sportowa fura 1
KiloKush 781 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Czy wiecie, że VR6 Volkswagena było robione do niedawna jeszcze i sprzedawane w Chinach w paru samochodach? Jeden tuner VW zrobił na bazie 2.5 litrowego VR6 crate engine o mocy 550KM. https://youtu.be/BWyCzbxSWQ4 2
Totek 919 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Vr6 był też w wózkach widłowych i był zasilany tylko LPG
galakty 4 124 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Fajny silnik, fajny dźwięk. Przyszłości nie miał, ale dzięki takim jednostkom się pamięta o marce. 1
huudyy 3 240 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu 27 minut temu, galakty napisał(a): Fajny silnik, fajny dźwięk. Przyszłości nie miał, ale dzięki takim jednostkom się pamięta o marce. Kumpel ma A3 8p Sportback z tym silnikiem, fajny popierdalacz, zwlaszcza na śniegu 1
galakty 4 124 Opublikowano 48 minut temu Opublikowano 48 minut temu Mi się zawsze podobał Golf 4 R32 4motion, fajnie zrobiony z launch control rozwala system
Rekomendowane odpowiedzi