Vulc 2 308 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Trzeba jeszcze umieć zagrać i oddać wizję twórców. Zgadza się. Ona grać akurat nie potrafi, nie wiem też jaka była wizja twórców, ale im się tam w tej wizji nic nie klei. Tutaj stwierdzili, że buzia nie musi być ładna i aktorka nijak nie pasuje do Ellie z gry. Natomiast w przypadku Abby stwierdzili, że jednak ładniejsza faciata się przyda, przy okazji spuszczając w kiblu założenia z gry (dobrze przypakowana kobitka, słusznego rozmiaru). Po co sobie tak komplikować życie? Każdy niech to odbiera jak chce, ja jestem zwolennikiem prostych rozwiązań - robisz ekranizację czegokolwiek, trzymaj się mniej więcej materiału źródłowego. To nie są chyba przesadnie wysokie wymagania.
Misticzx Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu (edytowane) Może to dziwne co napiszę, ale wszystko wygląda tak, że celem zarówno drugiej gry jak i serialu było obrzydzenie postaci Ellie kosztem Abby, czyli żeby ludzie bardziej polubili Abby lub znienawidzili Ellie. W przypadku gry to nie wyszło, ale wygląda (moja opinia i wielu innych po jej ukończeniu) że też takie były zamiary. Takie są skutki, jeśli osoby złośliwe, chore psychicznie czy po prostu głupie (coś z tego musiało być prawdą) piszą scenariusz (Neil Druckmann) i tworzą fabułę danej gry, a do tego decydują o wyborze aktorki, która będzie grać Ellie. Edytowane 38 minut temu przez Misticzx
Rekomendowane odpowiedzi