Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.03.2025 o 21:42, Jaycob napisał(a):

Gra zawiera obrazy i opisy dyskryminacji płciowej, przemocy wobec dzieci, prześladowania, wizji wywołanych zażyciem substancji odurzających, tortur i brutalnej przemocy.

Tak, to brzmi dokładnie jak coś spod pióra Ryukishi07.

Opublikowano

Oby tylko nie przesadzili. SH od zawsze poruszał niełatwe tematy, ale bardzo często było to ukazane w różnorakiej symbolice, trzeba było się domyślić. Nie było ordynarne, przynajmniej w pierwszych częściach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie GTA 6 w ogóle nie interesuje to bez różnicy mi to. Ale miła niespodzianka, że nowy Silent za rogiem już.

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Nie jestem jednak do końca przekonany do samego systemu walki. Szkoda, że ogranicza się tylko do starć wręcz.

Też trochę mam obawy. SH4 poszedł w tym kierunku swojego czasu i spartolili to po całości, przez niepotrzebne udziwnianie i absurdalne ograniczenia amunicji, co sprawiało że choć broń palna była to prawie bezużyteczna.

Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Potwory z ostrymi broniami nawalaja w delikatna dziewczynke, a ta nic :D  Te walki sa po prostu smieszne...

Tak to przecież w 99% gier jest... czepianie się garbatego o to że ma proste dzieci :E 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak to przecież w 99% gier jest... czepianie się garbatego o to że ma proste dzieci :E 

To samo jakby powiedzieć, że w innych przeciwnicy do nas strzelają i nic :E

Ogólnie to "problem" że to z SH ma niewiele wspólnego. Mogliby to nazwać Forbidden Siren albo Fatal Frame, bo to tam bliżej. Ale pewnie zagram. Dobrych horrorów jak na lekarstwo.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak to przecież w 99% gier jest.

jasne ale to nie posturny wiedzmin i powinien byc jakis balans zachowany ;)  

Co innego jak dorosly mezczyzna nawala rurko, a mala dziewczyna ta sama rurka ;) 

Opublikowano (edytowane)

Lore jest takie, że Otherworld(koszmarna wersja rzeczywistości) jest zarezerwowana konkretnie dla SH, ze względu na starodawną historię. Żeby ukazała się poza SH poza musi być "unikalna moc". Jak to, co posiada np. Heather w 3. Wyszedł jakiś spin-off, który tłumaczył to, że Otherworld może zaistnieć właściwie wszędzie na świecie, ale tłumaczenie tego mocno naciągane. Nie za bardzo to traktuję kanonicznie.

Edytowane przez Necronom
  • Like 1